Gebeurd

30 before 30: maand 7

Het leek me wel leuk om iedere maand even te kijken naar wat er weer van de 30 before 30 lijst werd geschrapt. In principe zouden er dus minstens 2 zaken per maand moeten worden geschrapt. Doenbaar, leek mij. Bekijk de orginele 30 before 30 lijst.

 • Nummertje 3: de eerste 30 films van de IMDB top 250 kijken
  Silence of the lambs moest er aan geloven en dat blijft toch wel een van mijn favoriete films, zenne. Man, man, man.
 • Nummertje 6: Citytrippen in Gent met mijn boekske
  Stiekem, heel stiekem, plaats ik nu mijn 30 before 30 update wat later. Normaalgezien verschijnt die update altijd rond de 19de van iedere maand omdat ik op 19 juli verjaar, maar het plan was om afgelopen zaterdag naar Gent te gaan. Helaas werd het maatje waarmee ik naar Gent zou gaan geveld door de griep en zullen de plannen herzien moeten worden. Boe, griep! Boe!
 • Nummertje 8: een Living Puppet adopteren
  Daarover vertelde ik jullie hier al meer over.
 • Nummertje 9: een taart maken inclusief deeg voor de bodem/korst
  Daarover konden jullie hier meer lezen.
 • Nummertje 15: werken aan mijn zelfvertrouwen
  Ik blijf mijn best doen en dankzij Blij met Mij krijg ik een extra duwtje in de rug. Ik schreef hier al wat meer over het Blij met Mij project. 
 • Nummertje 22: Bubble tea drinken
  Bubble TeaOok dit puntje werd geschrapt. Begin februari moest ik met de boekhouding van Fanny&Laura richting boekhouder. Ah ja. Omdat ik mijn trein op het nippertje miste, besloot ik van mijn vrij gekomen halfuur gebruik te maken om eindelijk eens die bubble tea te proberen. Daarvoor ging ik naar Saigon Deli in de Diestestraat in Leuven. Dat is een klein Vietnamees eethuisje waar ze dus ook bubble tea verkopen. Je kan er kiezen uit een hele hoop smaken en vervolgens maakt de mevrouw je een heerlijk drankje. Ik koos voor mango met sinaasappel bubbles. Het is mierzoet, dat wel, maar het viel bij mij in de smaak. Het is ook het ideale drankje voor als je moet wachten op een trein, want je kan je bezig houden met vissen achter bubbles, ze opzuigen en dan keihard laten barsten tussen je tanden.

Conclusie: drie puntjes werden afgevinkt de afgelopen weken. Hoera! Pompommekesdanske voor mezelf! Eindelijk terug wat schot in de zaak. Ik denk dat het voor mijzelf interessant is om aan het begin van de maand een lijstje te maken met de puntjes die ik wil aanpakken, want anders ga ik toch maar in struisvogelmodus en dat willen we natuurlijk niet.

Dus. Ik ga dat lijstje dan maar meteen maken. Iets over ijzer smeden als het heet is en zo. U weet wel. Spreekwoorden en zegswijzen en zo. Ja.

 • Nummertje 10: Red Velvet cucpakes leren maken. Poging 2. Bij poging 1 zagen ze bruin omdat ik er niet genoeg rode kleurstof had bij gedaan. Ik heb intussen nieuwe kleurstof gekocht, dus ik kan beginnen aan poging 2. En aangezien ik in een bak-fase zit, lijkt me dit een fijn puntje om nu aan te pakken.
 • Nummertje 16: 10 longreads of kortverhalen schrijven van minstens 1.500 woorden. De teller hiervoor staat op vier. Ik merk dat mijn blogposts gemiddeld langer aan het worden zijn de laatste tijd, maar ze zitten nog lang niet aan de 1.500 woorden. Het langste blogbericht dat ik deze maand schreef was de brief aan mijn zestienjarige ik. Die telde 1352 woorden. Er is een schrijfkriebel wakker geworden, dat staat vast, dus misschien moet ik een kortverhaal of twee schrijven.
 • Nummertje 19: Engraving art maken. Dat engraving art setje ligt hier nu dus al maanden klaar en ik heb het zelfs nog niet open gedaan. Schandalig! Tijd om daar eens aan te beginnen.

En er zijn vage plannen voor nog een paar andere puntjes, maar nog niets concreets, maar als er nog een puntje geschrapt wordt, dan horen jullie er ongetwijfeld wel meer over.

You Might Also Like

 • Le petit requin

  Goed bezig! En nu al jeej voor de geplande kortverhalen 🙂

 • gerhilde maakt

  Jammer dat de citytrip niet kon doorgaan. Succes met je volgende puntjes!

 • meisje

  Heyhey voor de schrijfkriebel! Ik ben ook benieuwd naar je longreads 🙂

 • Kim

  *doet pompommekesdanske mee* Je gaat als een speer en wat heb je een leuke doelen! Ik doe zelf mee aan het Day Zero Project (101 doelen in 1001 dagen) en ik vind het ontzettend leuk om te doen. Ik maak ook altijd een lijstje zodat ik weet met welke doelen ik aan de slag wil/moet, anders wordt het inderdaad een gevalletje struisvogel. Veel schrijfplezier!

 • Olga

  Je hebt zulke leuke doelen bedacht, goed dat je er weer een paar hebt afgevinkt. 🙂

 • Tita

  Als je naar Gent gaat, zeker de tentoonstelling van Carll Cneut in de Sint Pietersabdij meepikken. Zwaar de moeite!

 • Pin It on Pinterest