Gegeten

Pindakaaskoekjes

Toen ik een paar weken geleden in de bib stond tussen de kook- en bakboeken spotte ik The United States of Cakes van Roy Fares. Van de man zelf had ik nog nooit gehoord, maar toen ik door zijn boek bladerde wist ik dat hij mijn nieuwe held was met al zijn overheerlijke recepten voor taarten, koeken en cakes.

The United States of CakesHet voordeel van bakboeken te lenen uit de bib is dat je heel snel werk moet maken van de recepten. Als ik een bakboek of aanverwanten koop, dan staan die hier maanden aan een stuk te blinken in de boekenkast en als ik ooit een keer zin heb, dan maak ik er iets uit. Het boek gaat niet opeens pootjes krijgen en weglopen, dus moet ik er niet meteen mee aan de slag gaan. Die bakboeken uit de bib, die moeten drie weken later terug gebracht worden. Zo komt het dus dat ik vorige weekend die flan brésilienne taart uit Goe Gebakken maakte en dat ik afgelopen weekend pindakaaskoekjes maakte uit The United States of Cakes. Dus hierbij nog een lifehack-tip: als je iets wil maken uit een kook- of bakboek, leen het uit de bib, dan heb je deadline druk en ga je er sneller iets uit maken. Ha!

Ten huize Verbeelding zijn we nogal fan van pindakaas. Er staat hier standaard een pot in de kast. Een tijdje terug at ik zelf voor het eerst pindakaaskoekjes en het was liefde bij de eerste beet. Ik heb het wel voor zoete koeken die tegelijk heel zoutig zijn en dat zijn pindakaaskoekjes meestal. Zoet en zout samen is echt zo’n geweldige combinatie. Toen ik een recept zag staan voor zulke koekjes in dit boek wist ik meteen dat ik die wilde maken. En zo geschiedde.

Dat ze lekker zijn, die koeken, dat spreekt voor zich. Ze zijn smeuïg en tegelijk lekker crunchy en kruimelig. Moest er een virtueel doorgeefluik zijn, dan zou ik jullie allemaal zo’n koek geven. Echt. Zo lekker. En nu wil ik dus nog meer koeken, taarten en cakejes maken uit dat boek. Helaas moet het binnenkort al weer terug naar de bibliotheek. Boe! Misschien maar beter ook, want iedere week bakken en snoepen is bepaald niet ideaal voor de weegschaal. Oeps.

Lenen jullie wel eens kook- of bakboeken uit de bibliotheek? Schrijven jullie er dan recepten uit over om ze toch nog uit te proberen of kopen jullie achteraf het boek zodat je het kan bekijken wanneer je wil?

You Might Also Like

 • Zwartraafje

  Wel grappig want dan waren we vrijwel gelijktijdig koekjes met pindakaas aan het bakken. Bij mij was het een eigen receptje van notenzandkoekjes met de onmisbare pindakaas. Dat kookboek ziet er erg interessant uit, maar vermits ik er zelf al erg veel in huis heb én eigenlijk probeer om af te vallen, zal ik er maar niet naar op zoek gaan. 🙂

 • gerhilde maakt

  Die zien er lekker uit! Goeie tip eigenlijk, mijn kookboeken staan ook altijd maandenlang te verstoffen.

 • Olga

  Ik heb laatst geprobeerd pindakaas pancakes te maken, VIES! Ik was zo teleurgesteld, ik kon wel huilen… Misschien wil koekjes beter. 😉

 • Klara

  Ik doe dat heel vaak, kookboeken lenen uit de bib. Ik vind kookboeken lezen namelijk ontspannend :o) Inspiratie opdoen, kijken naar de mooie foto’s en vormgeving… Meestal gebruik ik ze niet echt om iets specifieks uit te maken dus :o)

 • Sandra

  Ik heb ook heel veel kookboeken. Af en toe maak ik daar ook eens iets uit, maar meestal is het op voor ik er een foto van kan bloggen ;-).
  Vandaag puntje 8 afgevinkt op je Book Challenge.
  Het volgende wordt een kinderboek. Makkie :-).

 • Pin It on Pinterest