Gebeurd

Relaxen met een stresskip

Normaalgezien zou dit laatste #boostyourpositivity bericht vorige week vrijdag verschijnen. Alleen wist ik niet wat het thema van deze week ging zijn en omdat het vorige week belachelijk druk was, kreeg ik de kans niet om het laatste blogbericht voor deze challenge te schrijven. Tot nu!

Ik ben absoluut niet stressbestendig. Laat ik dat maar meteen in de groep gooien. Stress en mezelf zijn alles behalve de beste maatjes. Dat slaat op mijn lijf, zorgt voor vreetbuien, stramme spieren en hyperactieve darmen (tmi, I know). Het liefst van al zou ik op mijn gemak door het leven gaan, maar dat is helaas niet aan de orde. Het probleem is ook dat ik blijf doordoen. Grenzen? Welke grenzen? Gelukkig heb ik een paar truukjes waardoor ik kan ontspannen.

 • Fietsen. Ik kan helemaal zen worden van kilometers en kilometers fietsen op een weg die ik uit mijn duimpje ken. Dan wordt mijn hoofd helemaal leeg. Vandaar dat ik zo hard aan het uitkijken ben naar de lente en beter weer zodat ik weer regelmatig met het stalen ros richting werkplek kan fietsen.
 • Step away from the computer. Aangezien ik heel veel van mijn tijd doorbreng met een computer voor mijn neus, doet het mij regelmatig heel veel deugd om een keer iets anders te gaan doen dan naar die computer te staren. Tegenwoordig vind ik het bijvoorbeeld terug zalig om te bakken. Even wat tijd door brengen in de keuken en daarna genieten van al het lekkers dat daaruit voort vloeit. Mij hoor je niet klagen. Ideale vrije tijdsbesteding als je het mij vraagt.
 • Lezen. Uiteraard. Dat spreekt voor zich. In de trein, in bed, in de zetel,… maakt niet uit. Een goed boek en ik kan even alles vergeten. Dat is ook de reden waarom ik een halfuur voor ik ga slapen lees, anders kan ik gewoon niet slapen.
 • Yoga. Blijkbaar. Somehow. Dit is trouwens zeer nieuw in deze lijst. Aan het begin van de week moesten we voor Blij met Mij een extra “me-time” momentje inlassen. Door werk en dan nog eens massa’s Fanny&Laura werk wist ik dat het die dag vooral een werkdag van zeer vroeg ‘s ochtend tot zeer laat ‘s avonds zou worden. Toen vermeldde iemand op twitter de 30 day yoga challenge van Do You Yoga. Ik bestudeerde de challenge en zag dat de filmpjes gemiddeld nog geen twintig minuten duurden. Dus deed ik die dag zo’n filmpje en boy oh boy, het was absurd hoe ontspannen ik was na die twintig minuten. Echt waar, asburd. Ik snap niet helemaal hoe het werkt, yoga en ik deed het ook nogal stuntelig aangezien ik niet meteen lenig te noemen ben, maar hey, als het werkt, dan werkt het. Ik loop intussen wel achter met de challenge, maar ik ga mij niet forceren.
 • Meebrullen met de slechtste muziek ooit. Serieus. Jullie willen het niet weten.
 • Schrijven. Ik was vorige week nog aan het denken hoe het kwam dat ik de laatste tijd zo’n lange berichten schrijf hier en toen viel mijn eurocent: ik schrijf om te ontspannen. Ik kan door het schrijven mijn gedachten ordenen en dat doet mij ontzettend goed ook al zijn het daarom niet specifiek die gedachten die ik neerschrijf die me stress bezorgen. Gewoon het rustig neerzitten, gedachten ordenen en iets vertellen, doet mij ontzettend veel deugd.
 • Knuffelen. Gewoon een dikke knuffel geven aan Het Vriendje kan zo fijn zijn. Even wat lichamelijk contact. Het is trouwens wetenschappelijk bewezen zijn dat dat echt stress-reducerend is, zo’n dikke knuffel die langer duurt dan 20 seconden. De volgende keer dat je dus wat stressy bent, trek dan gewoon even uw partner tegen uw gilet. Tip van de dag!

Dat zijn zo’n beetje de zaken waardoor ik het best kan ontspannen. Een warme douche of een bad zijn ook altijd fijn, net zoals een tochtje naar de bibliotheek of uurtje prutsen met teken/knutsel/naaimateriaal.

En dan is het nu keihard uitkijken naar de BoostYourPositivity Brunch komende zondag in Gent. Ik zal van de partij zijn. Jullie ook?

You Might Also Like

 • Sas

  Ik & stress zijn ook geen vriendjes… Mooi blogje met dingen die mij zeker ook ontspannen…

 • Falco Renierkens

  Mooi bericht weer 🙂 Haha arme jij met het stressen, hopelijk lukt het je steeds beter om te ontspannen. Voor mij werkt schrijven ook heel goed.. ik ben soms alleen bang dat m’n schrijfsels te lang worden. Sporten doet het verder ook heel goed, even alle zorgen eruit gooien.

 • Wildcard

  Stress, wat is dat eigenlijk? ;-p

 • Le petit requin

  Herkenbaar! Inclusief de ontdekking van yoga en die 30 Day Challenge als eerste ervaring ermee 🙂

  Tip als je gelijkaardige dingen zoekt tegen dat je deze challenge afwerkt: op het “Yoga with Adrienne”-kanaal op youtube staat ook zo’n 30 Day (en nog veel andere losse filmpjes). Do you yoga heeft ook een 30 Day meditation challenge; ik doe die momenteel. Heel anders weer dan yoga, maar ook heel ontspannend.

 • Pin It on Pinterest