Gemaakt

Kerstkaart in maart

Net zoals de vorige keer toen ik Make Art That Sells deel A volgde, ga ik nu opnieuw iedere maandag even terugblikken op de afgelopen week. Frustraties, levenslessen en aanverwanten, ik deel ze hier allemaal. En dan kan ik ook even ongegeneerd mijn illustratie tonen. Uiteraard.

Het thema van de eerste week was papier. Papier en ik, wij komen best wel goed overeen. Het is een markt waar ik verder in zou willen doorgaan. Postkaartjes, notitieboekjes, agenda’s,… Logisch ook, want moest ik het mezelf toelaten ik zou elk notitieboekje, iedere agenda en elk setje sticky notes kopen dat op mijn weg komt. En dan hebben we het nog niet over stickers. I love myself some stickers! Papier is ook hetgeen ik zélf kan produceren. Niet het papier op zich natuurlijk, maar ik weet hoe ik postkaarten moet maken en laten drukken bijvoorbeeld. Het is een markt waar ik zélf mee aan de slag kan, in tegenstelling tot alle andere markten die eerder al werden aangesneden.

Het thema van de kleine opwarmopdracht op maandag was “toy trains”. Speelgoedtreintjes. Ik heb een bloedhekel aan voertuigen tekenen. Dat is gewoon niet mijn forte, maar je kan er natuurlijk een draai aan geven zodat het iets wordt dat je wel kan. Een voorkant van een trein tekenen lukt me nog net, de zijkant niet zo. In de maandagopdracht werd al meegegeven dat kerstkaarten gigantisch belangrijk zijn in de papier markt. Dus ik had al een donkerblauw vermoeden wat de hoofdopdracht op woensdag zou zijn. Een kerstkaart met een toy train er op.

Woensdag kregen we de grote opdracht van de week en jawel hoor. Een kerstkaart met een toy train er op. Ik was blij dat ik me al aan het focussen was op dat thema, want daardoor won ik heel wat kostbare tijd. Er stonden verschillende sociale verplichtingen en leuke uitjes op de agenda, dus ik moest een beetje in snel tempo deze opdracht tot een goed einde brengen. De normale deadline is zondagavond. In mijn geval werd dat zaterdagavond. En zo geschiedde!

Zaterdag, terwijl iedereen heerlijk van het zonnetje aan het genieten was, zat ik menig uur achter mijn computer en werkte mijn schets uit. (Ik kreeg zondag gelukkig een herkansing om te genieten van het zonnetje). Het is niet helemaal perfect. Er zitten nog een paar dingen niet helemaal ok, maar het was goed genoeg om in te zenden. Het is waarschijnlijk ook goed genoeg om ergens in de loop van het jaar richting drukker te sturen om er échte Fanny&Laura kerstkaartjes van te laten drukken. Ha! Een nieuw Fanny&Laura kerstkaartje stond op mijn to-do-lijst (vorig jaar eigenlijk ook, maar details) dus dat puntje mag ik al afvinken… in maart. Jawel. Mij hoor je niet klagen. 😉

Ik merk bij mezelf dat ik het deze keer behoorlijk wat rustiger aanpak. Het moet niet perfect zijn en ik probeer mij niet te hard te focussen op wat anderen aan het maken zijn. Ik heb even de tijd niet, laat staan de goesting om de Facebook groep iedere seconde van de dag te volgen. Wat ik wel al stiekem deed was even kijken of Lilla Rogers herself mijn illustratie al aan haar favorieten had toegevoegd. Het was sterker dan mezelf! Vorige keer had ze vier van mijn vijf illustraties zo aan haar Flickr favorieten toegevoegd, maar was ik nooit in de wekelijkse review ronde opgenomen. Boe! Frustraties! Soit. Ik sta dus weer tussen haar Flickr favorieten. Jawel. Dikke, vettige speekselmedaille voor mezelf. Ik vermoed dat ik de wekelijkse review ronde weer niet haal, maar bon. Ik heb alleszins al een kaartje dat ik kan gebruiken én verkopen. Make Art That Sells, u weet wel.

Deze week is het thema Baby Apparel (baby kledij). Uiteraard moet ik u niet vertellen dat dat wel een keer een fijne markt kan zijn voor mij aangezien ik het wel heb voor schattige figuurtjes. Come and see next week. 😀

Wil je als eerste te weten komen wanneer de kerstkaart verkrijgbaar is?  Schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief. Laat hieronder je e-mailadres achter en ik beloof hierbij plechtig je niet te hard te spammen. Echt waar!
[mc4wp_form]

You Might Also Like

 • Karlijn

  Nou, je kunt niet vroeg genoeg zijn met een mooie kerstkaart. Hoef je je daar in ieder geval geen zorgen meer om te maken 😉
  Maar even serieus, wat een leukerd!

 • gerhilde maakt

  En het is een leuke kerstkaart geworden! Ik neem aan dat je op de blog ook wel tussen neus en lippen zal vertellen wanneer de kerstkaart te koop is? 😉

 • lilith

  Moooi!

 • Loesje Zaakjes

  Ik vind de kaart ook heel mooi!

 • Linda

  Wauw!

 • Tina

  Kei leuk kerstkaartje! Waar kunnen we dat kopen?

 • Le petit requin

  Aah, daar is ze eindelijk, die kerstkaart waar ik al sinds je facebookvraag in november op aan het wachten ben 😉
  Wegens een zelfopgelegd verbod op inschrijvingen op nieuwsbrieven (lege inbox enal), ga ik mij niet aanmelden, maar bon, ik kom hoe dan ook wel regelmatig eens bij Fanny & Laura piepen of er nieuwe kaartjes te vinden zijn 🙂

 • Pin It on Pinterest