Gemaakt

Diep in de zee

Net zoals de vorige keer toen ik Make Art That Sells deel A volgde, ga ik nu opnieuw iedere maandag even terugblikken op de afgelopen week. Frustraties, levenslessen en aanverwanten, ik deel ze hier allemaal. En dan kan ik ook even ongegeneerd mijn illustratie tonen. Uiteraard.

Deze week stond in het teken van baby kledij en kinderkledij. Stiekem lijkt me dat een hele toffe markt. Sowieso is er altijd nood aan nieuwe illustraties, zodat niet alle kinderen met een Dora t-shirt of een Bliksem McQueen pijama rondloopt. Een markt die altijd veel nood heeft aan nieuwe illustraties en nieuw talent is altijd mooi meegenomen. Plus ik ben nog eens vrij goed in schattige figuurtjes tekenen. Dus laat maar komen die markt. Ik zou maar al te graag iets ontwerpen voor Hema bijvoorbeeld.

Hoewel ik heel enthousiast was over de markt en eigenlijk ook wel over het onderwerp (zeepaardjes!), had ik even absoluut niet de fut om er aan te werken. Zei ik al dat het druk is? Waarschijnlijk al een paar keer, maar het is dus druk. Een beetje te druk naar mijn goesting eigenlijk. Het liefst van al zou ik even een pauze nemen, maar ik voel mij verplicht om aan deze cursus deel te nemen en de deadline te halen omdat ik er een flinke som geld voor heb neergeteld. Jawel.

Dus werd dit een rush job. In totaal stak ik nog geen vier uur in deze illustratie, waar ik bij andere illustraties die ik indiende makkelijk aan de acht à tien uur kwam. Schaamtelijk, ik weet het, maar ik wou gewoon iets hebben om in te dienen tegen de deadline op zondagavond. Het kon me niet schelen dat de kleuren niet pastel en baby-baby genoeg waren, dat de achtergrond misschien een beetje te druk is en dat de twee extra motiefjes nogal gewoontjes zijn. Ik deed zelfs niet de moeite om een echte repeat te maken van de motiefjes. Lalalala.

Het Vriendje en ik hebben ook al lachend afgesproken dat als deze illustratie nu wel in de wekelijkse review ronde terecht komt, ik stop met die cursus. Als een opdracht waar ik massa’s tijd in heb gestopt het niet haalt, maar een rush job het wel haalt, dan is heel die cursus gewoon één pot nat. Dan kan ik mij beter focussen op mijn betaalde opdrachten en terugblikken op deze cursus als het weer wat rustiger is. Ayup.

Bon. Deze week staat Scrapbooking op het programma en ik heb geen idee wat ik me daarbij moet voorstellen. Ik ga er gewoon vol goede moed aan beginnen en we zien wel weer.

You Might Also Like

 • liese

  Volledig into babystuff momenteel vind ik de figuurtjes wel heel mooi maar de kleuren – kleurencombinatie – kleurendrukte iets teveel…over the top zou ik zeggen. Ik zou (en dat is mijn eigen gedacht) opteren om op een body slechts het zeepaardje zonder alles errond te doen maar wel met de gekleurde mouwtjes 🙂 Niettemin, als dit “je mindere werk is” jawadde zeg! 😀

 • gerhilde maakt

  En heeft ze deze tekening tussen je favorieten gezet, of kan je dat nog niet zien?

 • Le petit requin

  Hihi, hoe koddig zijn die zeepaardjes!
  Ik ben wel niet helemaal akkoord met je stelling dat die cursus één pot nat zou zijn als dit de review haalt. Veel tijd in iets steken impliceert toch niet automatisch kwaliteit of andersom? Zou wel makkelijk zijn anders om kwaliteit te leveren, niet? Neemt niet weg dat ik het emotioneel gezien wel snap hoor; ik heb ook graag dat iets waar ik veel tijd in gestoken heb, geapprecieerd wordt 🙂

 • Flexje

  I love it! 🙂

 • An

  super leuk, en op zo’n korte tijd amai! Dan moet ik nog veel oefenen om iets zo snel uitgetekend te krijgen.
  Ik vind de achtergrond ook net iets te druk bij het rompertje. Maar dat kan je nog altijd aanpassen he, en dan doorsturen naar de hema!

 • Maja

  ik hou wel van niet pastelkleurtjes bij babies. Maakt juist een beetje het verschil. Knap gedaan.

 • lilith

  Ik zou het kopen! 🙂

 • goofball

  hallelujah voor babykleren die niet pastel zijn!
  ‘t is misschien wel wat druk, maar leuk zee thema

 • trijnewijn

  moest dat zeepaardje in de hema liggen (met of zonder gekleurde mouwtjes), ik zou het meepakken. Zoals hiervoor al: hoera voor vrolijke tekeningen, ook zonder pastelkleurtjes.
  Moest die linkse op die grootte op een stofje geprint worden, ik zou het ook moeilijk kunnen weerstaan. Damn, waarom zijn mijn kinders de body’tjes en kruippakjes en co al ontgroeid?

 • Elke Uyttenhove

  Hi! Ik vind het echt wel leuk! Welke cursus is dat juist dat je volgt? Ik ben even niet mee! EN! Ik ben altijd ‘geïllustreerd’ in zulke dingen. x

 • Leen

  Dat zeepaardje is MEGAcute! Dat buikje, dat neusje 🙂 🙂 *fan*

 • Pin It on Pinterest