Gebeurd

De blogplannen

Vroeger tijdens de examens had ik altijd de beste ideeën voor allerlei projecten tijdens het studeren: verhalen, webcomics, websites, blogs,… Noem maar op. Het leek wel dat als je met één ding moest bezig zijn (studeren), je opeens tienduizend andere dingen kon verzinnen die véél interessanter waren. Ik dacht niet dat ik het ooit nog eens zou meemaken, maar de afgelopen weken was het weer van dat.

Ik moest me keihard concentreren op werken de afgelopen weken. Drie Fanny&Laura baby’s die op nog geen twee weken van elkaar geboren gaan worden (als alles volgens plan verloopt, that is), zorgde er voor dat ik mijn handen vol had. Gooi daar dan nog eens een intensieve cursus boven op en opeens was illustreren eventjes niet meer zo leuk. Eventjes maar hoor. Geen paniek. Dus dwaalde mijn hoofd alle kanten op en misschien spendeerde ik ook wel wat tijd aan werkontwijkend gedrag. Zo gaat dat dan. Dat werkontwijkend gedrag hield vooral in dat ik wilde plannen begon te smeden voor mijn blog. Jawel.

 • Stiekem zou ik willen beginnen met elke weekdag een bericht te plaatsen. Webkim plaatst iedere dag een blogbericht, zelfs in de weekends en ik vind dat fantastisch. Vorig jaar in juli/augustus deed ik het ook en toen heb ik er volop van genoten. Af en toe was het even moeilijk om iets te verzinnen, maar het lukte uiteindelijk altijd wel. Dus ik ben nu aan het bekijken wat haalbaar is en hoe ik dat dan wil aanpakken. Het strakke schema dat ik vorig jaar had opgesteld met voor iedere dag een bepaald thema werkte voor mij, dus misschien dat ik daar terug naar toe ga.
 • Ik was ook aan het spelen met het idee om in de weekends volledig over te schakelen op boekenblog modus. Nu verschijnt er alleen op zondag een boekrecensie, maar zaterdag zou er evengoed een boekengerelateerd filmpje kunnen verschijnen of een overzichtje van graphic novels die ik recent las of… Ideeën zat, believe you me. En zo zouden we dan toch aan zeven dagen in de week bloggen komen. Tsjakka! Hetzij zonder mezelf te verplichten natuurlijk. Ah ja.
 • Ik wil een paar bloggerelateerde e-boeken of online cursussen op poten zetten. Volgens bepaalde boeken die recent op de markt verschenen ben ik blogexpert. Blijkbaar. Het staat zwart op wit geprint, dus het is zo. Ayup! 😛
  Dus misschien heb ik nog iets interessants te melden dat nog niet in die drie blogboeken is verschenen. Zelfs Saartje zei dat ik misschien een blogboek moest schrijven. Ik lachte daar eerst mee omdat er intussen al zoveel boeken zijn rond dat onderwerp, maar de hoeveelheid ideeën die ik de afgelopen weken heb verzameld is al behoorlijk wat. Een boek zal het niet meteen worden, denk ik, maar het wordt waarschijnlijk… iets. Iets. Laten we het daar bij houden. Soit. Ik weet al wat ik exact wil doen dankzij het eerder genoemde werkontwijkend gedrag, maar ik moet nog eens kijken naar het “hoe” gedeelte.
 • Het is de hoogste tijd voor een nieuw ontwerp. Nee, niet zo zeer een nieuw ontwerp, want ik ben nog altijd heel tevreden met dit ontwerp, maar het moet een beetje aangepast worden. Ik wil een zijbalk waarin ik bepaalde zaken kan dumpen, ik wil grotere foto’s, ik wil een responsive design (ik weet dat ik nu chinees aan het spreken ben, bare with me) en ik wil gewoon een beetje verandering. Niet veel, maar een beetje, zodat ik meer ruimte heb om te experimenteren en te prutsen.

Af en toe wat dromen en plannen moet kunnen natuurlijk. Ik ga eerst nog even bekijken hoe ik het allemaal ga aanpakken en jullie zullen wel merken wanneer er hier iets wat anders begint uit te zien of wanneer jullie opeens overrompeld worden door berichten. Iets over een gewaarschuwde man/vrouw en zo.

Wat denken jullie van de plannen? Yuy? Nay? Moet alles bij het oude blijven of kan een beetje verandering geen kwaad?

You Might Also Like

 • Katrien

  Ik ben voor boekenblogmodus tijdens het weekend.

 • Sandra

  Ik ben heel benieuwd hoe het gaat worden en blijf lezen :-).

 • An

  Meer berichtjes om te lezen zijn altijd welkom, want die van u zijn altijd zo leuk geschreven en interessant!

 • Miss Fabuleus

  Ik krijg dan toch een eerste gesigneerd exemplaar van dat ‘iets’? 🙂

 • Doris

  Meer verhalen altijd welkom, op voorwaarde dat je jezelf niet over de kop werkt 🙂

  En responsive design is welkom, al ben ik nieuwsgierig genoeg om mijn telefoon te kantelen en heen en weer te schuiven tot ik tóch kan lezen wat je geschreven hebt!

 • lielebeesje

  Stilstaan is achteruitgaan eh! Nee hoor, dat is hier absoluut niet het geval, ik kom hier sowieso graag lezen, maar je hebt me wel reuzebenieuwd gemaakt!

 • Mirthe

  Verandering kan nooit kwaad!
  Zeer benieuwd naar die bloggerealteerde dingen. 🙂

 • Wildcard

  Je blogje is super, laat het zoals het is. Dingen die goed werken nooit veranderen en laten werken 😉

 • gerhilde maakt

  Yay! Ik ben benieuwd alleszins …

 • oon

  Ambitieus! Benieuwd hoe het zal uitdraaien! You go, girl!

 • Storm

  Volg je hart! Kan niet mis zijn dan..

 • Lucie

  Ik ben altijd superblij als hier een nieuw berichtje komt, maar elke dag hoeft voor mij niet. 2/3 keer per week vind ik heel fijn, en eens een maand lang elke dag een bericht vind ik ook wel tof, maar elke dag een bericht, een heel jaar lang, dan zou ik niet alles meer lezen en dat zou ik zonde vinden. Dat lijkt mij ook niet haalbaar: iedereen is wel eens ziek of gaat op vakantie of …
  Het boekenweekend vind ik wel een goed idee, want dan lees ik het meeste.

 • Sabrina

  Ooh, “iets” bloggerelateerd, daar ben ik nu al helemaal benieuwd naar!

 • Literasa

  Klinkt spannend allemaal, ben benieuwd!

 • ineken

  Gaan met die banaan, of zoiets. 🙂

 • appelstien

  meer blogjes van u zijn altijd welkom, vlogjes trouwens ook. klinkt allemaal éél tof!

 • Leen

  Meer boeken, meer postjes, ik zeg: YAY!!

 • Pin It on Pinterest