Gebeurd

30 before 30: maand 8

Het leek me wel leuk om iedere maand even te kijken naar wat er weer van de 30 before 30 lijst werd geschrapt. In principe zouden er dus minstens 2 zaken per maand moeten worden geschrapt. Doenbaar, leek mij. Bekijk de orginele 30 before 30 lijst.

En toen ging er even iets mis met het vooraf inplannen van dit bericht. Daardoor krijgen jullie het een dagje later te zien. Oeps!

Nee, deze maand was ook geen al te groot succes te noemen, helaas. Mijn weekends waren deze maand een ware evenwichtsoefening tussen werken en een beetje sociaal doen. Er was dus niet zo veel ruimte om te prutsen en te doen. Of films te kijken. Of Red Velvet cupcakes te maken. Of mezelf te lijf gaan om een winged eye te leren maken. Er moesten even prioriteiten gesteld worden. Maar dat wil niet zeggen dat er helemaal niets gebeurde. Ah nee.

 • Nummertje 13: 12 lezers van Verbeelding/andere bloggers ontmoeten
  Dankzij de #boostyourpositivity brunch werd dit item op één dag geschrapt. Hell to the yeah!
 • Nummertje 14: Meer uit mijn schelp komen én nummertje 15: werken aan mijn zelfvertrouwen
  Aan deze puntjes wordt keihard gewerkt. Ik heb getwijfeld om niet naar de eerder genoemde brunch te gaan, maar uiteindelijk heb ik me toch ingeschreven. Ik kende er welgeteld drie mensen die mijn pad al een keertje eerder hadden gekruist, maar voor de rest niemand. Helemaal niemand. Jikes. Dus ik kwam een beetje uit mijn schelp. Een heel klein beetje en dat loonde. Nah. Dat zelfvertrouwen, dat is langzaam maar zeker aan het komen dankzij onder andere Blij met Mij.
  Nog iets dat hier binnenkort aan zal bijdragen is dat ik een workshop rond bloggen mag geven op het Femma Blogweekend. Toen ik de 30 before 30 lijst opstelde schreef ik: “…of misschien een speech geven voor een grote groep mensen zonder te stotteren”. Volgens mij past “een workshop geven die georganiseerd wordt door een grote Vlaamse organisatie en waarvoor mensen een flinke duit neer tellen” ook wel in dat rijtje, lijkt me. En voor zij die het zich afvragen: ik heb een hele toffe workshop uitgedacht voor mensen die nog helemaal niet aan het bloggen zijn én mensen die al eventjes aan het bloggen zijn, maar hun blog een extra boost willen geven. Niet evident om die twee groepen mensen tegelijk aan te spreken, maar volgens mij gaat mijn insteek wel werken en gaat het behoorlijk wat mensen enthousiast maken. De workshop die ik geef heet dan misschien wel “Bloggen voor beginners”, het is daarom niet alleen voor beginners. Jawel. Vaagheid alom. Moehahaha!
 • Nummertje 17: Een fictie e-book publiceren
  Ik heb twee weken geleden tijdens een moment van werkontwijkend gedrag het NaNoWriMo verhaal deels gelezen dat ik schreef in november 2012 (of 2013, wie zal het zeggen?). Ik blijf enthousiast over dat verhaal ook al is het alles behalve perfect. Het is young adult fantasy. Een soort van sprookje eigenlijk. Hetgeen ik zelf ook het liefst lees, uiteraard. Er staan nog massa’s fouten in én klein detail, dat verhaal telt dan wel 50.000 woorden, het heeft geen einde. Yup. Want dingen afwerken is toch zo moeilijk voor bepaalde individuen. Ahum. Mezelf incluis. Kuch. Dus het kriebelt om dat verhaal af te werken én het te gebruiken als e-book om te publiceren. Geen idee hoe of wat of wanneer, maar dat zien we wel weer. Er is een vaag idee. Er zijn veel vage ideeën in mijn leven. Dat is intussen wel duidelijk.

En dat is het zo’n beetje. Ik ben heel blij dat ik nummertje 14 en 15 kan vermelden, want dat waren twee puntjes die ik er had op gezet zonder dat ik écht wist wat ik er mee zou aanvangen. Intussen is er Blij met Mij, mag ik een workshop geven voor een grote Vlaamse organisatie en probeer ik niet heel de tijd weg te kruipen in een hoekje (hoewel ik soms niets liever wil, natuurlijk).

Ik doe gewoon lekker verder met mijn lijst en we zien wel weer.

You Might Also Like

 • gerhilde maakt

  Goed bezig jij! Succes met je e-book.

 • Loesje Zaakjes

  Goed bezig! 🙂

 • Literasa

  Goed bezig, en benieuwd naar jouw verhaal 🙂

 • appelstien

  super van die schelp en het eruit-komen! nog superder van die workshop, waauwie!

 • Le petit requin

  Supergoed bezig seg! Want ook al heb je misschien niet veel kunnen doen deze maand, je hebt wel gewerkt aan twee van de allerbelangrijkste puntjes!

 • Pin It on Pinterest