Gemaakt

Ik spring uit een vliegmachien

Net zoals de vorige keer toen ik Make Art That Sells deel A volgde, ga ik nu opnieuw iedere maandag even terugblikken op de afgelopen week. Frustraties, levenslessen en aanverwanten, ik deel ze hier allemaal. En dan kan ik ook even ongegeneerd mijn illustratie tonen. Uiteraard.

Het thema deze week was scrapbooking. Ik ben gefascineerd door dat hele scrapbooking gebeuren, maar ik snap het niet helemaal. Het is helemaal niet zo veel voorkomend in België (toch?) en misschien is het daardoor dat ik niet goed weet wat er allemaal leeft in die wereld. Het is niet evident om iets te maken als je niet helemaal weet wat je net aan het doen bent, dat werd deze week nog maar een keertje duidelijk.

Het was eigenlijk pas zaterdag dat ik de grote opdracht van de week las. Die wordt op woensdag gepost, maar ik negeer zowat een hele week alle MATS berichten en pas in het weekend schiet ik in actie. Het is ver van ideaal, maar het gaat helaas soms niet anders. We moesten een scrapbook page ontwerpen met een briefwisselingsthema en daarin moesten dan nog een keer air ships (vliegmachines) verwerkt worden. Ik moest even researchen wat een scrapbook page net is. Blijkbaar is het een pagina waarop verschillende elementen staan waarmee scrapbook fanatici dan… scrapbook… dingen… kunnen doen. Of zoiets. Soit.

Ik besloot de opdracht behoorlijk hard links te laten liggen. Er werd gehint naar Victoriaanse vliegmachines en een vintage look. Met de beste wil ter wereld kan ik mijn stijl niet Victoriaans laten lijken (denk stoomtreinen, hoge hoeden, monocles en korsetten). Dus maakte ik schattige steampunk vliegmachines en aangezien steampunk gebaseerd is op het Victoriaanse tijdperk kwam dat voor mij meer dan genoeg in de buurt van de opdracht. Om eerlijk te zijn heb ik mij heel hard geamuseerd met deze opdracht. Het uiteindelijke resultaat is op het randje van chaos, maar dat mag in dit geval wel, vind ik.

Clownfish Balloon - Kathleen Verhtsel

Ik heb mij deze keer ook meer gericht op de verschillende kleine illustraties in plaats van op het geheel. Ik kan verschillende elementen uit deze opdracht gebruiken voor verschillende doeleinden. Zo kan ik een paar leuke posters maken voor kinderkamers met de luchtballonnen er op. De uiltjes zou ik kunnen gebruiken voor briefpapier en het zonnetje wil ik gebruiken voor een “You are my sunshine” postkaartje. Dat is zeer mooi meegenomen. Of scrapbook fanatici met mijn uiteindelijke resultaat aan de slag kunnen… geen idee om eerlijk te zijn. Het belangrijkste is eigenlijk dat ik mij er mee geamuseerd heb en dat ik mij heb kunnen uitleven. Ha!

Volgende week is het thema editorial. Aangezien het een bijzonder drukke week wordt, ga ik deze week geen MATS doen. Iets over prioriteiten stellen en zo. Jawel.

En wie zit er na het lezen van de titel van dit blogbericht allemaal met dit liedje in z’n hoofd? Het is misschien express gedaan. Oorworm. Lalala.

You Might Also Like

 • appelstien

  ik ben ook totaal geen scrapbook-kenner, maar ik vind de verschillende elementjes op de pagina ook echt tof! en die patroontjes die zo komen piepen links, ookal zo plezant! schoon kleurkes, die luchtballons zouden hier aan de muur komen voor’t zoontje.

 • Katrien

  Ik ben er bijna zeker van dat scrapbook fans hier iets leuks mee zouden kunnen doen. Je hebt dat weer goed gedaan!

 • An

  Daar zit veel leuks tussen! Vooral ne schone poster, leuk in dat steampunk thema. En ik wordt steeds jaloerser op hoe jij zo’n schone dingen uit je handen tovert!

 • gerhilde maakt

  Dat lijkt mij best scrapbookwaardig, al ken ik er niets van. Heeft lilith/Kelly dat niet nog gedaan als hobby? En ja hoor, oorwurm heeft zich genesteld. 🙂

 • meisje

  Ik vind het geslaagd, vooral de poster voor de kinderkamer is heel mooi!
  En noppes, deze keer blijft het liedje niet hangen – oef 🙂

 • Elke Uyttenhove

  TOP Kathleen!

 • Loesje Zaakjes

  Wat mooi! Ik zou ook graag leren scrapbooken dus ik denk wel dat er iets mee te doen valt!

 • Annelyse

  “Blijkbaar is het een pagina waarop verschillende elementen staan waarmee scrapbook fanatici dan… scrapbook… dingen… kunnen doen. Of zoiets. Soit.”

  LOL …Kathleen … zotte mie … ik heb weer eens goed gelachen 🙂

  Maar ‘t resultaat is wel ferm (al ben ik wel meer fan van de afzonderlijke prenten op zich).

 • Sandra

  Dat boven dat bedje is ook superleuk Kathleen. Zoiets zou ik hier ook omhoog hangen :-).

 • Kristien

  Die uil met z’n vliegeniersbril is té schattig!

 • Literasa

  Supermooi gedaan! Doe zo voort 😉

 • Zwartraafje

  Of het nu wel of niet aan de opdracht-vereisten voldoet, ik vind het er zelf alleszins super uitzien. Scrappen doe ik niet, maar die individuele elementjes lijken me wel perfect in kaarten verwerkt te kunnen worden.

 • Katrien

  Ik scrapbook, digitaal (niet -meer- de papieren versie) en dit zou heel bruikbaar zijn!
  En die losse elementen zijn net heel hard nodig

 • Le petit requin

  Leuk gedaan! De combinatie van alles samen vind ik wat te druk, maar ik ben dan ook geen scrapbooker (is dat een woord? Scrapbookdoender, -mens, dink..?).
  Apart vind ik het wel superleuk! Zeker de posters ook voorzien in postkaartformaat, dat kan ik iets beter aan mijzelf verantwoorden als aankoop 😉

 • Pin It on Pinterest