Gebeurd

De favorieten van maart

Het leek me, zo op het einde van de maand, leuk om even terug te blikken op de afgelopen maand en een paar van mijn favoriete items, gebeurtenissen, Netflix shows,… in de kijker te zetten.

 • Netflix Serie: The Unbreakable Kimmy Schmidt. Ik was aan het uitkijken naar deze Netflix serie omdat ik wist dat Tina Fey er iets mee te maken had, maar ik wist niet goed wat ik er van moest verwachten. Het Vriendje keek de eerste aflevering mee ook al zei hij na vijf minuten: “Dit gaat zo hard een vrouwenprogramma zijn”. Aan het einde van de eerste aflevering zei datzelfde Vriendje: “Ok, ik wil het hele seizoen zien,”. En dat deden we ook, verspreid over twee weken. Heel die reeks is absurd en hilarisch. Het was al heel lang geleden dat ik zo vaak zo hard heb gelachen bij een televisiereeks. De humor in Kimmy Schmidt was voor mij helemaal spot on en de personages waren allemaal geweldig uitgewerkt. De hele serie heeft een ontzettend hoog feel good gehalte en je kan niet anders dan er goedgezind van worden. Na onze twee weken Kimmy Schmidt, mis ik haar en de andere personages. Boe. Ik wil meer Kimmy Schmidt! Daarvoor ga ik blijkbaar moeten wachten tot volgend jaar.
 • Netflix Documentaire: Het Vriendje en ik hebben een periode gehad dat wij heel veel documentaires keken. De laatste jaren kijken we er een pak minder, maar blijkbaar heeft Netflix ook een mooi aanbod documentaires. Toen we op een avond niet goed wist wat kijken kwamen we uit bij Supermensch: The Legend of Shep Gordon. Ik had nog nooit van de man gehoord, maar blijkbaar heeft hij bijzonder veel gedaan in zijn leven. Om te beginnen was hij manager van Alice Cooper. Drugs, sex and stevige muziek dus. Maar Shep Gordon heeft een ontzettende interessante kijk op zaken, vooral marketing gewijs. Zo is hij bijvoorbeeld ook verantwoordelijk voor het fenomeen van de ster-televisie-kok. Zonder hem waren Jamie Oliver en ons Nigella er niet geweest. Maar naast het feit dat het een slimme mens is, is het ook een schat van een man. Soit, die meneer Gordon, ja, hij is meteen een voorbeeld geworden voor mij. Massa’s respect voor de man en iedereen kan er wat van leren.
 • Ontdekking. FoodTube. Ja. Ik ben in een ander gedeelte van YouTube verzeild geraakt. Kookshows op YouTube. Het komt niet meer goed met mij. Het is officieel. Ik deel binnenkort enkele favoriete kanalen met jullie. U weze gewaarschuwd. Serieus.
 • Muziek: Het album Playa Pura van Alkilados. Eindeloos in repeat. Ik vrees dat ik serieus nood heb aan zomer en vakantie. Tot een paar weken geleden had ik nog nooit gehoord van deze groep, maar ik schoot in mijn Latino modus (it happens) en na wat research bleek dat deze mannen nogal bekend zijn in Latijns Amerika. Dat ritme. Je waant je zo ergens op een wit strand onder een palmboom, een lekker drankje binnen handbereik en helder blauw water waar je in kan springen wanneer het je uitkomt. Aaah. Zei ik al dat ik nood heb aan vakantie? Vreemd genoeg is dit zowel geweldige vakantiemuziek maar ook de ideale sportmuziek voor mij. Dat ritme, weet u wel.
 • Aankoop: Mijn vorige hoofdtelefoon sneuvelde deze maand. Dat is absoluut niet de schuld van mijn Latino modus waardoor ik veel te enthousiast begin te dansen op mijn stoel. Aan echt dansen waag ik mij gewoon niet. Ik ben helemaal vergroeid met mijn hoofdtelefoon. Het Vriendje en ik delen een hobbykamer dus als hij met iets bezig is, zet ik vaak mijn hoofdtelefoon op. En als ik een reeks YouTube filmpjes wil kijken of naar een podcast wil luisteren, dan doe ik dat ook met mijn hoofdtelefoon op. Kwestie dat hij niet het zoveelste BookTube filmpje moet aanhoren. Een hoofdtelefoon die sneuvelt als je tegen een paar deadlines aankijkt is ook niet bepaald ideaal, want zonder muziek kan ik mij lang niet zo goed concentreren als met wat muziek in mijn oren. Dus ik kocht een prachtig wit exemplaar waarvan de geluidskwaliteit om van te snoepen is. Mijn oren waren mij alvast zeer dankbaar.

En dat was het weer zo’n beetje. Er was ook de hele mooie wandeling tijdens het Statik-weekend afgelopen weekend, de Blogbrunch natuurlijk waar ik ontzettend van heb genoten, Blij met Mij en de honderden toekomstplannen. Maart was een toffe maand. Langs de ene kant heb ik heel hard gewerkt, langs de andere kant heb ik ook heel hard genoten van veel dingen en zo heb ik het graag.

April gaat normaalgezien rustiger worden en een beetje rust kan ik nu ook wel gebruiken, maar jullie weten allemaal dat ik uiteraard niet gewoon met mijn duimen ga zitten draaien omdat het eventjes wat rustiger is. Ha! Alles behalve zelf. 😉

You Might Also Like

 • gerhilde maakt

  Ik heb nog wat series te ontdekken precies. 🙂

 • Sarah

  Jaa! Kimmy! Ook net bekeken. Nu zijn we The last man on earth aan het kijken op Hulu, ook de moeite! En Will Forte, die ook meedoet in 30rock speelt de hoofdrol.

 • lilith

  Die Kimmy Schmidt ziet er zo leuk uit! Ik check het uit. 🙂

 • Evy

  Ik heb ook ontzettend genoten van Kimmy!

 • Kelly

  Oh Kimmy Schmidt! Ik heb ook een blogpost klaarstaan daarover! Fantastische serie, waarbij mijn vriend dezelfde twijfels én na aflevering 1 hetzelfde enthousiasme vertoonde 🙂
  En jeej voor goeie hoofdtelefoons! Hier hetzelfde plaatje: we leven in dezelfde ruimte, maar soms zit ik een ganse avond met mijn koptelefoon op mijn hoofd, omdat ik bijna altijd naar muziek luister of een serie bekijk of zo en hij naar podcasts zit te luisteren of aan het gamen is. Koptelefoons zijn dus onmisbaar in onze relatie 🙂

 • Lucie

  Aanrader voor een Foodtube kanaal: Sorted food!

 • Zwartraafje

  Oei ik heb helemaal geen tijd om series te zien en nu ontdek ik dankzij jou een nieuwe reeks die ik helemaal nog niet ken … maar wel wil leren kennen.

 • Pin It on Pinterest