Gelezen

De maand van het Papieren Boek

Zoals jullie intussen wel door hebben ben ik nogal fan van mijn Kindle. Ik ben er nog net niet mee vergroeid, maar het scheelt niet veel. Maar de laatste tijd heb ik ook veel papieren boeken gekocht op onder andere het Boekenfestijn en in tweedehands winkels. Het is sterker dan mezelf. Ik kan een boek met een mooie cover gewoon niet laten liggen.

Dus momenteel staan er heel wat ongelezen boeken in mijn boekenkast. Ze staan daar mooi te wezen, maar boeken zijn niet gemaakt om alleen maar een boekenkast te vullen. Nee. Boeken zijn gemaakt om te lezen. No shit, Sherlock. Dus deze maand laat ik mijn Kindle braafjes op mijn nachtkastje liggen en ga ik mij op mijn papieren boeken werpen.

Ik ga deze maand geen e-books lezen alleen maar papieren boeken. Dat gaat even wennen worden, want een e-reader is toch wel zeer handig om mee te nemen op de trein. Maar op zich is het perfect doenbaar. Alleen denk ik toch dat ik Nachtfilm niet iedere dag ga meesleuren op de trein. Dat boek alleen al weegt een kleine kilo en kan gebruikt worden als een moordwapen, denk ik.

Ik ben er nog niet helemaal uit welke boeken ik allemaal ga lezen deze maand. Nachtfilm van Marisha Pessl staat wel degelijk op het programma, want ik heb het uitgeroepen tot het april boek van de Verbeelding Bookclub. Met die zeshonderd pagina’s zal ik wel even zoet zijn. Daarnaast wil ik heel graag verder lezen in De Gloriedagen van Walter Dom van Marcel Vaarmeijer en wil ik eindelijk mijn tanden zetten in Peter Nimble van Jonathan Auxier. Ik ga met die drie boeken beginnen en daarna zien we wel weer. Aangezien Nachtfilm zo’n klepper is, zou het wel eens gewoon bij die drie boeken kunnen blijven. Dat zijn al weer drie ongelezen boeken minder. Beter iets, dan niets natuurlijk.

Een maand zonder e-reader. Ik ben eens benieuwd of ik dat ga overleven. Slik.

You Might Also Like

 • Kelly

  Ik zou het niet kunnen, denk ik. Ik vind het ZO lastig om (vooral in bed dan) een papieren boek te lezen nu ik mijn e-reader gewoon ben. Altijd geklungel met een lichtje (dat dan niet in het gezicht van mijn vriend mag schijnen), de positie (op mijn zij = vermoeide arm), het geluid van het omdraaien van een bladzijde… En dan die dikte, ZO lastig voor onderweg! In mijn handtas van tegenwoordig past geen dikker boek en ik heb al een extra tas voor mijn eten en drank (waar ik geen boek wil bij steken). Hahaha, nooit gedacht dat ik zo zou zagen over papieren boeken 🙂 Lang leve de e-reader!

 • Loesje Zaakjes

  Ik vind een papieren boek nog altijd gezelliger maar een e-reader is praktischer. Ik heb er eentje gekocht omdat ik hier alleen maar Spaanse boeken kan kopen/lenen ofwel Engelstalige maar dat is ook een beperkte oplage.

  Drie boeken lezen door elkaar, ik zou de verhalen door elkaar halen denk ik 😀

 • Sandra

  Nachtfilm leest als een trein…je zal je niet vervelen.
  En ik heb de afgelopen maan ook héél veel papieren boeken gekocht en ook af en toe gewoon om de cover :p. Zoals Sneeuweieren van Ricus van de Coevering.

  Ik heb ondertussen trouwens bijna de volledige reeks van The Walking dead achter de kiezen en ik ben nu ook de TV reeks aan het kijken , maar daardoor lees ik minder :-(.
  Maar deze maand moet beter !

 • Eline

  Pff, ik zou het niet kunnen denk ik. Ik heb ook last van het mooie-covers kopen, maar ik lees die boeken dan nog altijd digitaal… ‘k Ben soms bang om mijn mooie boeken vuil te maken en dat papier, dat leest gewoon minder goed dan die e-reader…

 • Liese

  Ohja, nachtfilm, daar heb ik van genoten! Ik lees het liefst papieren boeken, kijk al meer dan genoeg op een scherm!

 • lilith

  Ik heb er hier ook nog een berg ongelezen liggen. Elke keer als ik op papier lees vloek ik er wel op in bed. Aan mijn kant is geen nachtlichtje, dus dan moet ik aan youri zijn kant gaan liggen (die kijkt gelukkig later tv dan ik), om dan echt te sukkelen met bladzijden omdraaien en al die dingen die gewoon bij boeken horen. Zo gek dat je dat allemaal een beetje verleert. 🙂

 • Veerlez

  Ik merk dat ik ook steeds vaker naar een e-book grijp, het is zo makkelijk om het even op mijn iPad te lezen en als ik mijn iPad niet mee heb, kan ik het gewoon verder lezen op mijn telefoon. Dat is toch ideaal! Maar mijn boekenkast in real life, staat daardoor nog meer te verstoffen. Ik heb een hele plank met boeken klaar gezet dat wanneer ik ze gelezen heb, ik ze weg ga geven. Maar toch lees ik eerst alle fijne e-books. Wellicht doe ik komende maand wel met je mee, geen ebooks! (alhoewel, op vakantie mag het wel!)

 • Zwartraafje

  Thuis lees ik doorgaans steeds de traditionele boeken. Ik heb nu eenmaal een zwak voor boeken in hun fysieke vorm. Toch ben ik heel blij met mijn ereader want die is nu eenmaal super handig wanneer ik ergens naar toe moet en zo weinig mogelijk gewicht wil meesleuren

 • Le petit requin

  Als e-readerloze is het wel grappig om te lezen hoe “lastig” papieren boeken blijkbaar kunnen worden 🙂

 • Pin It on Pinterest