Gemaakt

‘t Is feest!

Net zoals de vorige keer toen ik Make Art That Sells deel A volgde, ga ik nu opnieuw iedere maandag even terugblikken op de afgelopen week. Frustraties, levenslessen en aanverwanten, ik deel ze hier allemaal. En dan kan ik ook even ongegeneerd mijn illustratie tonen. Uiteraard.

De laatste week van MATS kwam geen seconde te vroeg. Vorige week had ik over geslagen en eigenlijk had ik er ook deze week geen zin meer in. Er was weer te weinig tijd door allerhande sociale bezigheden en daardoor zag ik het niet zitten om opnieuw acht uur van mijn zondag op te offeren aan een illustratie maken. Dus speelde ik het slim en recyclede ik een hoop elementen uit de opdracht van vorig jaar met de borden.

Het grote thema deze week was party paper. Daaronder vallen servietten, papieren bordjes, bekertjes,… Alles waarmee je een feestje kan opleuken dat gemaakt is uit papier, zeg maar. De opdracht was om een bord én een serviette te ontwerpen binnen het thema Oekraïense of Beierse folklore kunst. Als ik aan feestjes denk, dan denk ik aan verjaardagfeestjes voor de gemiddelde drie à zes-jarige, dus ik wilde daar graag iets voor maken. Ik heb me moeten inhouden om geen prinsessen of piraten te tekenen, want daar had ik eerlijk gezegd een pak meer zin in. Aangezien mijn opdracht rond “home decor” vorig jaar ook een behoorlijke folklore insteek had, besloot ik daaruit een hele hoop elementen te recycleren en omdat de goesting een beetje ver te zoeken was, ging ik zelfs aan de slag met hetzelfde kleurenpalet. Ik maakte zelfs geen enkele schets voor deze opdracht. Lalalala.

Het eindresultaat is best leuk, vind ik zelf. Ik ben fan van de serviette, maar om eerlijk te zijn zou ik dit zelf nooit gebruiken voor een verjaardagsfeestje. Zeker niet voor een feestje van een drie à zes-jarig feestvarken. Nope. Daarvoor zou ik voluit voor de prinsessen en de piraten gaan. Ayup. Had ik wat beter mijn best gedaan, dan had ik er waarschijnlijk meer mee gedaan, maar nog een zonnige zondag opofferen, daar had ik echt geen zin in. Ik klopte dus af op exact drie uur werken. De tijd-kwaliteit verhouding is dik in orde, lijkt me.

En stiekem, heel stiekem, ben ik blij dat het gedaan is. Het is interessant om iedere week een opdracht te krijgen waarmee je je ding kan doen, maar ik weet goed genoeg dat de illustraties die ik bij de vorige MATS ronde heb gemaakt stof zitten te verzamelen op de harde schijf van mijn computer. Nu is het terug tijd om illustraties te maken waarmee ik écht iets kan doen, want even serieus: Oekraïense en Beierse folklore kunst?! Volgens mij verkopen prinsessen en piraten toch nog net ietsje beter. Lijkt me.

Soit. Party paper blijf ik een boeiende markt vinden en ik heb een paar ideetjes die ik zou kunnen uitwerken met Fanny&Laura in deze categorie. Iets met printables of zo. Misschien wel iets met prinsessen en piraten, wie weet. Ik moet er nog even verder op broeden, maar er is een idee. En nu is er ook terug tijd om zelf dingen te maken. Hoera! Tijd! Vrijheid! The sky is the limit! Woehoe!

You Might Also Like

 • Literasa

  Heel leuk & mooi gedaan! Geniet van je vrije tijd nu 🙂

 • Mieke

  Een perfecte serviette voor pasen als je het mij vraagt. En ik zou het wel gebruiken voor het verjaardagsfeestje van mijn 5 of 6-jarige 🙂 gewoon om eens iets anders te hebben dan prinsessen 😀

 • gerhilde maakt

  Behalve dat ik ze iets te druk vind: leuk gedaan en dat op zo’n korte tijd: chapeau! Als je het meisje weglaat (want ik ben eerlijk ook niet zo into folklore), heb je volgens mij ook al een heel mooi bordje. En een mooie omranding voor het stukje taart dat daar dan komt te liggen. 🙂

 • Maai

  Ik vind het echt super leuk maar je hebt gelijk. Ik zou mijn dochter van 4 veel blijer maken met prinsessen. Dat kan je ook, alleen nog even doen 😉

 • Karlijn

  Wat zijn ze leuk! Ik snap wat je bedoelt met piraten en prinsessen, ik hoef alleen maar naar mijn oppaskinderen te kijken en ik weet genoeg 😉 Maar toch vind ik ze heel leuk. Op de een of andere manier doen ze me een beetje aan Pasen denken! X

 • Le petit requin

  Opnieuw leuk gedaan en straf ook in hoe weinig tijd! Persoonlijk vind ik deze reeks iets te druk; bij de serviette zou ik bijvoorbeeld de roze rand weglaten en gewoon de bloemetjes in het gele motief wat verder weghalen van het vogeltje, zodat je wat meer witruimte (of ja, geelruimte) hebt. Nu ja, ik heb er geen verstand van en zeg ook maar wat, dus misschien is het dan wel helemaal uit balans ofzo 🙂

  En dan nu alsjeblieft alsjeblieft die illustraties geen stof laten verzamelen, maar er nieuwe leuke kaartjes (en andere dingen) mee maken! Insert puppyblik van iemand die graag eens een nieuw ontwerpje zou kopen 😉
  Want echt waar, er zit zoveel potentieel in al wat ik deze en de vorige reeks heb zien passeren dat het echt wel te jammer zou zijn om er niets mee te doen!

 • Pin It on Pinterest