Gelezen

Verbeelding book challenge update

Aan het begin van het jaar lanceerde ik de Verbeelding Book Challenge en jullie sprongen massaal op die challenge. Zo leuk om te zien! Hier en daar zie ik mensen op regelmatige basis updates geven over hun vooruitgang. Het leek me de hoogste tijd om hier ook eens te laten weten hoe het met mij en die challenge gaat na drie maanden.

Ik heb intussen 34 boeken gelezen dit jaar. Wel, het is te zeggen, ik heb 14 graphic novels gelezen en dus 20 boeken. Op drie maanden tijd. Ahum. Zei ik al dat ik mij weiger te schamen voor mijn leesgedrag? Het kan volgens mij écht nog erger. Echt waar.

 1. Een boek van 500 pagina’s of meer – Deze maand tackle ik normaalgezien Nachtfilm van Marisha Pessl, goed voor nét geen 600 pagina’s.
 2. Een boek gepubliceerd in je geboortejaar – Ik ga hiervoor vermoedelijk Het Parfum van Suskind opnieuw lezen. Het is al véél te lang geleden dat ik dat boek nog eens las. 1985 was trouwens een goed boek jaar, want ik kan kiezen tussen Het Parfum van Suskind, The Handmaid’s Tale van Margaret Atwood, Liefde in tijden van cholera van Gabriel Garcia Marquez én The Vampire Lestat van Anne Rice. 1985, het jaar waarin vampieren nog niet spontaan begonnen te glinsteren en zo. Ah. En er zullen nog wel goede boeken verschenen zijn dat jaar, vermoed ik.
 3. Een non-fictie boek Make it, blog it, share it
 4. Een fantasy boek Sun and Moon, Ice and Snow van Jessica Day George
 5. Een sci-fi boek The Martian van Andy Weir (recensie verschijnt morgen!)
 6. Een graphic novel Mjah. 14 dus al. Yup. Ik doe binnenkort nog een keertje een overzichtpostje, want er zaten weer pareltjes tussen!
 7. Een mystery of thriller boek Ryder van Nick Pengelley
 8. Een romance of chicklit Wij van David Nicholls (recensie volgt nog) en als dat niet helemaal telt in deze categorie is er nog altijd The Rosie Effect van Graeme Simsion
 9. Een boek dat gericht is op kinderen onder de 12 Hoe ik per ongeluk een boek schreef van Annet Huizing (leeftijdscategorie 10-12 jaar)
 10. Een boek gebaseerd op waargebeurde feiten Maus van Art Spiegelman (hoewel dat een graphic novel is, maar details, details)
 11. Een historische roman – Maus kan hiervoor ook tellen, maar ik vermoed dat ik nog wel een andere historische roman ga lezen dit jaar.
 12. Een boek met prentjes Eekhrn zkt eekhrn: Een klein bestiarium van David Sedaris (én wat voor prentjes)
 13. Een boek dat een prijs heeft gewonnen (Pulitzer, Man Booker, Nobel, Gouden Uil,…)Skellig van David Almond won oa. de Zilveren Griffel (2000) en er zullen nog wel massa’s boeken volgen die prijzen hebben gewonnen. Ik voel het aan mijn water.
 14. Een boek dat iemand je heeft aangeradenLiterasa raadde me Hoe ik per ongeluk een boek schreef van Annet Huizing aan.
 15. Een boek dat voor 1900 werd gepubliceerd – Ik ga hiervoor waarschijnlijk Persuasion lezen van Jane Austen. Dat is volgens mij het enige Jane Austen boek dat ik nog niet heb gelezen. Ik zag onlangs de film op Netflix en wat aangenaam verrast. Tijd om het boek dus ook eens te lezen, lijkt me. Of misschien waag ik me wel aan The Picture of Dorian Grey van Oscar Wilde. Kwestie van niet altijd Jane Austen te lezen.
 16. Een reeks (mag een reeks zijn die je al begonnen bent)Ik ben helemaal up to date met de Walking Dead graphic novels reeks, maar die reeks is helaas nog niet gedaan.
 17. Een boek waar je gek van was als kind
 18. Een boek dat je ooit begonnen bent maar nooit hebt uitgelezen
 19. Een boek met een 65+ hoofdpersonage – Vermoedelijk ga ik hiervoor The Love Song of Miss Queenie Hennesey van Rachel Joyce lezen. Het is een soort van vervolg/companion voor The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry. Voor zij die nog een boek zoeken met een 65+ hoofdpersonage: The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry. Een schoontje. Dus ik hoop dat The Love Song of Miss Queenie Hennesey mij evenzeer zal bekoren.
 20. Een boek dat je kan uitlezen op een dag Schrijven Kreng van Lisette Jonkman
 21. Een boek dat verfilmd werd Skellig van David Almond. De film is blijkbaar met Tim Roth, dus die moet ik precies binnenkort eens zien want ik hartje Tim Roth na Lie to me.
 22. Een boek waar een televisie reeks werd op gebaseerd The Walking Dead graphic novels
 23. Een boek dat al zeer zeer zeer lang op je te lezen lijst staat
 24. Een boek dat zich afspeelt in Azië
 25. Een boek dat zich afspeelt in Afrika
 26. Een boek dat zich afspeelt in Latijns-Amerika
 27. Een boek dat zich afspeelt in Oceanië
 28. Een boek in een andere taal dan dat je anders leest (Engels? Frans? Duits? Islensku?) – Aangezien ik meestal in het Engels of Nederlands lees, ga ik voor Frans moeten gaan. Peut-être une bande dessinée en français? Of misschien het enige kinderboek dat ik heb in het IJslands, Litli Isbjörn, nog eens opnieuw lezen?
 29. Een bundel kortverhalen Eekhrn zkt eekhrn: Een klein bestiarium van David Sedaris
 30. Een poëzie bundel – Tips hiervoor zijn welkom want ik weet echt niks van poëzie.

Dat zijn dus al 16 puntjes van de 30 die ik al kan schrappen. Niet slecht, niet slecht, maar ik heb nog wat werk. Ik schrijf blijkbaar ook niet van alle boeken die ik lees een recensie hier. Ha! Dat had ik zelf dus niet eens door. Oeps. Schaamtelijk gewoon!

Hoe gaat het met jullie Verbeelding Book Challenge? Welke puntjes hebben jullie al kunnen schrappen en hebben jullie eventueel nog tips voor boeken?

You Might Also Like

 • gerhilde maakt

  Goed bezig! Ik kon er nog maar vijf schrappen. Ik ga mij eens in mijn zetel nestelen om puntje 13 binnenkort te kunnen schrappen, denk ik.

 • Elisse

  Mijn laatste update was begin maart en toen kon ik er 9 schrappen, in juni verschijnt er weer eentje met mijn progress! Gij zijt goed bezig, maar ik had dan ook niet anders verwacht, haha! Qua dichtbundels kan ik heel veel aanraden, maar het hangt er wel kei hard vanaf wat je graag leest. Absurd, romantisch, hou je van verzen of eerder dichterlijke vrijheid? Iets van Herman de Coninck, Hugo Claus, Andy Fierens (Grote smerige vlinder) – moet je wel van houden!, Paul Van Ostaijen, … De Eenzame Uitvaart van Maarten Inghels vind ik ook heel mooi, een bundeling van gedichten die geschreven werden voor de begrafenissen van personen die alleen gestorven zijn.

 • Literasa

  Goed bezig! Waarschijnlijk post ik binnenkort ook een update op m’n blog. Tip voor de poëzie: liefdesgedichten van Leonard Nolens, Hans Andreus, Rutger Kopland… zijn altijd goed 😉

 • nobutterfly

  ik zou je de picture of Dorian Gray aanraden, leest een stuk vlotter weg dan Austen

 • Eline

  ‘k Zit (nog maar) aan negen geschrapte puntjes momenteel. Ik lees precies niet zo divers. Ik mag ieder boek wel maar voor één puntje gebruiken van mijzelf, anders zou ik waarschijnlijk proberen om er zo veel mogelijk met één boek te kunnen schrappen. :p

  Wat poëzie betreft, kan ik ook niet helpen, ‘t is ver buiten mijn comfortzone. Ik hoop inspiratie op te doen bij Jen Campbell (https://www.youtube.com/watch?v=l2BvSYupHZA).

 • Zwartraafje

  AL over de helft nog voor het jaar half om is. Dan lijk je me goed op schema te liggen. Ik ga hier zelf ook eens richting zetel verhuizen en in een nieuw boek starten. Als je ziek bent moet je veel rusten hé. Ik wacht nog steeds op het moment waarop de huisarts me rust & leestijd voorschrijft. 🙂

 • Madrina

  Ik ben vorige week 29 geworden, en heb uw book challenge op mijn lijstje gezet met de dingen die ik voor mijn 30-ste ‘moet’ doen 🙂

 • Barbara

  Helaas heb ik naast het lezen van studieboeken, de nodige blogs en tijdsschriften te weinig tijd om echt serieus mee te doen aan je challenge, hoe graag ik ook lees. Maar wel leuk om te zien hoe je al heel erg vordert met je doel. Als heb ik nu wel net een boek gekocht om door te lezen… hoelang mag je over die uitdaging doen? Als ik er jaren over mag doen, komt het ooit wel eens gereed.:)

 • Kelly

  Voor 30 staat bij mij Verzamel de liefde van Bart Moeyaert. Aangeraden door een paar dames, maar zelf dus nog niet aan begonnen. En verder: zot, gij, 34 boeken!

 • Silke

  We zijn van hetzelfde bouwjaar 🙂 hier is het the cider house rules geworden van John Irving. Liefde in tijden van cholera wordt het wss voor mijn zuid amerikaans boek.
  Ik ben nu trouwens bezig in the love song of miss queenie. Twijfel een.beetje of ik hem gebruik voor boek met prentjes of 65 plus. Ik heb ook nog Elisabeth is missing staan voor 65 plys eventueel.
  Ik heb trouwens the picture of dorian gray gelezen voor de challenge en er hard mee geworsteld.

 • Karlijn

  Goed bezig! Ik doe niet mee aan deze challenge, maar kan er eigenlijk best veel afstrepen. Afgelopen jaar las ik 89 boeken, maar ik was zo’n schijterd dat ik mijn goal dit jaar toch maar weer op 70 boeken zette. Maar goed, ik heb er nu al 67 gelezen en afgelopen maand waren het 26 boeken. Ik heb echt géén flauw idee hoe ik het heb gedaan en ik heb niet het idee dat ik niets anders heb gedaan dan lezen, want ik heb echt op school gezeten en gewerkt en alles 😉 Niet dat ik het erg vind, helemaal niet zelfs maar ik ben gewoon verbaasd dat ik er echt al zoveel heb gelezen. Ik bedenk me net dat ik nog geen één graphic novel heb gelezen dit jaar. Vorig jaar een stuk of vier en die vond ik allemaal erg goed. Misschien toch maar weer eens naar eentje op zoek. Ik vond Maus erg goed. X

 • fieke

  Bedankt voor de tips voor boeken uit ’85! Ik kijk ook al uit naar die overzichtspost over graphic novels, want daar ken ik (nog) niks van…
  Ik vind deze challenge geweldig, lezen is za-lig!

 • Leen

  Ik wilde deze maand een challenge-inhaalbeweging doen (want het gaat niet zo heel erg vlot), maar zit in een leesstop na de readathon van vorige week. Aiaiaiai.

 • Le petit requin

  Goed bezig! Al kon dat natuurlijk ook bijna niet anders met dat gigantische aantal gelezen boeken 🙂
  Mijn laatste update verscheen eergisteren: lepetitrequin.blogspot.ch/2015/04/gelezen-in-maart-verbeelding-book.html (samen met een bespreking van mijn gelezen boeken in maart) en het gaat eigenlijk vlotter dan verwacht, want zonder heel hard te letten op de puntjes, kan ik er toch al 19 schrappen.
  Qua poëzie ben ik heel erge fan van Bart Moeyaert (Verzamel de liefde is zoo schoon) en Herman De Coninck (ik heb hier nu zijn De Gedichten staan, maar dat is misschien nogal een dikke bundel om mee te starten).
  The picture of Dorian Gray was van het beste dat ik vorig jaar gelezen heb, dus die kan ik alleen maar heel hard aanraden (al is het wel zo dat ik eigenlijk – shame on me – nog niets van Jane Austen gelezen heb, dus ‘t is moeilijk vergelijken wat het leukste/beste is).

 • Pin It on Pinterest