Gebeurd

Een semi-nieuw jasje

Ik denk dat ik het al zit te zeggen sinds vorige zomer. Ik wou opnieuw een design voor mijn blog met een zijkolom om dingen in te dumpen. Dat leek me handig om jullie door te sluizen naar mijn social media kanalen, maar ook om bijvoorbeeld reclame te maken voor Fanny&Laura.

Maar ik was eigenlijk wel blij met mijn “huisstijl” (als je dat al kan zeggen bij een blogje). Een hele nieuwe design moest dus niet, gewoon even een update. En zo geschiedde. Tijdens het verlengde Paasweekend ging ik aan de slag met een bestaande theme omdat ik het even niet zag zitten om helemaal vanaf nul te beginnen. Ik prutste er op los dat het een schone deugd was en genoot met volle teugen van het gepruts, want het was lang geleden dat ik nog een keertje op die manier was bezig geweest met een eigen site. Vroeger deed ik dat constant, de laatste jaren nauwelijks nog. Ik heb jullie, mijn dierbare lezertjes, heel de tijd in gedachte gehouden tijdens het werk en dus zitten er heel wat functionaliteiten in dit nieuwe design die de Verbeelding Experience (trademark pending – alle gekheid op een stokje :p) nog beter zou moeten maken.

Wat maakt deze design beter dan de vorige?

 • Responsive. Dat alleen al is een grote, dikke, vette plus. Dames, heren, u kan nu mijn blogje lezen zonder rare scroll en sleep manoeuvres te moeten uitvoeren op uw smartphone. Hoera!
 • De zijkolom met daarin alle social media. De icoontjes verwijzen door naar de Verbeelding Facebook pagina, de Verbeelding Bloglovin pagina, mijn Instagram (voor al uw Vince en Nelson foto’s), je kan rechtstreeks naar al mijn YouTube video’s,… Klik gerust even rond.
 • Delen op social media. Nog zoiets vernuftigst dat er daarvoor niet was. Onder ieder blogartikel staan er social media icoontjes. Door daar op te klikken kan je makkelijk het artikel delen op Facebook, Twitter, Pinterest en Google Plus (cause that’s still a thing). Je weet nooit dat de nood toeslaat om te delen, hé?
 • Ook de categorieën staan in de zijkolom. Ik heb heel lang getwijfeld over die oranje balk bovenaan met daarin de categorieën. Uiteindelijk heb ik hem laten vallen omdat ik vond dat de balk anders té groot is en té oranje was. Kathleen logica. Het kan zijn dat die balk op termijn terug komt, als ik hem te hard mis, maar momenteel is hij er even niet en we zien wel of we zonder kunnen. Maar dus, als je de categorieën zoekt, ze staan rechts. Daarzo. *wijst* Tenzij je mobiel aan het kijken bent, dan staan ze vanonder. Ergens. Het
 • Grotere foto’s! Vanaf nu gaan de foto’s even groot zijn als de schermresolutie van mijn eerste computer (800px breed). Voor mij is die gedachte alleen al compleet absurd. De foto’s uit het verleden gaan wel nog altijd dezelfde afmeting hebben, waardoor het hier de komende dagen nog een beetje chaotisch gaat uitzien. Over een maand of twee merkt niemand daar nog iets van. Believe you me.
 • Reageren op reacties. Ik hou mezelf vaak in met het reageren op reacties die komen op mijn blogberichten omdat dat dan snel een zootje werd met al mijn @-replies. Nu kunnen ik én jullie reageren op reacties van andere mensen en dat wordt allemaal mooi weergegeven. Ik hoop dat de blog door deze functie iets minder éénrichtingsverkeer wordt en dat ik zo meer kan communiceren met jullie, want dat miste ik toch wel een beetje…  eigenlijk… feitelijk… zo.
 • Op de hoogte gehouden worden van nieuwe reacties. Verschillende mensen stuurde me de afgelopen maanden (jaren?) de vraag hoe ze nieuwe reacties konden opvolgen bij een bepaald blogbericht. Bij vele blogs kan je gewoon een vakje aanvinken zodat nieuwe reacties automatisch naar je worden gemaild. Dat is een functie die ik zelf eigenlijk nooit gebruik, maar blijkbaar gebruiken anderen dat wel. Dus werd die mogelijkheid toegevoegd.
 • Op de hoogte gehouden worden als er een nieuw bericht is via e-mail. Nog zo’n functie die ik nooit gebruik, maar deze keer heb ik hem laten staan. Misschien maak ik er wel iemand gelukkig mee. Wie weet.

De kans is groot dat jullie nog fouten zullen tegenkomen, stukken tekst die nog in het Engels staan, , maar ik wilde de nieuwe design toch al online gooien, want ik ken mezelf. Dan maak ik iets nieuws en dan blijft dat stof verzamelen op mijn computer zonder er iets mee te doen. Oeps.

Up next: de volledige Fanny&Laura site eens stevig onder handen nemen zodat jullie binnenkort mijn portfolio in al z’n glorie kunnen aanschouwen (de huidige portfolio pagina’s zijn alles behalve up to date, oeps) en nog makkelijkere leuke postkaartjes en aanverwanten kunnen bestellen. U weze gewaarschuwd. Ayup!

Laat zeker weten wat jullie er van vinden. Missen jullie nog bepaalde functies die jullie bij andere blogs gebruiken? Zijn jullie intussen al op een fout gestoten (nu al?!)? Ik sta klaar om jullie reacties te beantwoorden met die nieuwe reply functie. 😉

You Might Also Like

 • Kaat

  Nu en dan is een (ver)nieuw(d) jasje wel fijn. Ik merk ook dat er toch wel snel nieuwe mogelijkheden bijkomen ook. Zelf twijfel ik ook tussen ‘geheel vernieuwen’ of ‘aanpassen’. Niet altijd simpel om het evenwicht te houden.
  Toch blij dat je “huisstijl” gebleven is, ik vind ‘m mooi, sober (ik heb het niet op veel drukte) en origineel !

 • Karlijn

  Mooi Kathleen! En ik vind hem toch nog helemaal ‘Kathleen’, voor zover ik dat kan zeggen natuurlijk 😉 Maar op de een of andere manier is het gewoon nog helemaal jouw blog. X

 • Katrien

  Ziet er goed uit!
  Wat ik vooral mis op jouw blog, ofwel moet ik er gigantisch over kijken, is een zoek-functie. (Ja, ik kom hier wel eens wat zoeken 😉 )

  • Kathleen

   Ik was zoekfunctie van deze theme aan het testen en ontdekte dat die eigenlijk niet optimaal werkt. Een zoekfunctie zou in mijn ogen eerst de meest recente berichten moeten laten zien en dan de oudere. De zoekfunctie van deze theme zorgde er voor dat er geen overzicht was. Oude berichten die eigenlijk helemaal niets te maken hadden met de zoekopdracht verschenen tussen recentere berichten die dan wel iets te maken hadden met de zoekopdracht. Best wel verwarrend. Dus dat is een puntje dat ik verder ga bekijken, want inderdaad een zoekfunctie zou handig zijn. Hoeveel keer ik Google al heb gebruikt om dingen te zoeken op mijn eigen blog… Het is absurd. 😉

 • appelstien

  Ah, ik wou hier ook “zoekfunctie” komen zeggen! En verder: schoon! En grotere foto’s, tof! Meer interactie, nog toffer! Joepie :)!

 • Romina

  Ik ben zo’n mens dat het meeste mobile doet, zeker blogs lezen en reageren. It looks mighty fine op menne gsm! Echt schoon gedaan. Applaus!!!

 • Maai

  Ziet er goed uit! Zou willen dat ik dat kon…

 • Kelly

  Het ziet er goed uit! Ik heb alleen wat uitgezoomd, want het lettertype van de gewone tekst is precies wat groot. En jeej voor semi-nieuwe jasjes! Ik wou soms dat ik het ook zo goed kon, want ik pruts al jaren aan mijn blog maar hij staat mij nog altijd niet volledig aan. Of ik moet er eens DAGEN voor vrij maken. Ooit 🙂

 • meisje

  Ik vind het een heel mooi nieuw jasje, ziet er mooi uit. Anders maar nog helemaal vertrouwd.
  Mooi!

 • Sas

  Ik vind hem tof en helemaal Kathleen<3

 • Kir

  Woepwoep!Responsive Semi-nieuwe jasjes zijn de max. Op mijn duikboot werkt enkel de menuknop niet, heb ik het eerste foutje al gevonden?

  • Kathleen

   Oei! Dat moet ik precies eens bestuderen, want de duikboot heeft natuurlijk ook recht op een werkende menuknop!

 • Sofie

  Ha! beter vind ik 🙂 Overzichtelijker en leest aangenamer 🙂

 • Leen

  De nieuwe lay-out is leuk!! Alleen een like-knop mis ik nog wel, want daar wou ik op klikken om te tonen dat ik het leuk vond, dus. In plaats van het hier te moeten typen in véél overbodige woorden, dus. Hihi.

  • Kathleen

   WordPress heeft inderdaad wel een ingebouwde “like” knop, maar ik moet eens bekijken hoe ik die kan toevoegen en waar en hoe dat werkt en zo. Ik zet het bij op de lijst. 😉

 • Le petit requin

  Hetzelfde en toch anders, leuk gedaan!

  Ik heb er je nooit voor gemaild, maar ben wel blij met de optie om op de hoogte te kunnen gehouden worden van reacties 🙂 Vind dat wel praktisch: stel dat jij nu hierop reageert, dan weet ik dat tenminste en kan ik het komen lezen. Anders lees ik het ofwel niet en dan is dat een beetje jammer van jouw moeite ofwel moet ik terug komen kijken om te zien of je gereageerd hebt (en dat laatste gebeurt dan uiteraard nooit, want als ik elke reactie die ik ergens achterlaat nog eens moet gaan checken, dan blijft er geen tijd meer over om te lezen 🙂

  Het enige wat ik nog mis zijn “vorige/volgende”-knoppen. Ik lees vrij vaak meerdere berichten na elkaar en nu moet ik ze bij jou allemaal in een apart tabblad openen vanaf de homepage of telkens teruggaan naar de homepage en daar navigeren naar het volgende bericht i.p.v. dat ik gewoon van het ene naar het andere bericht kan. Soit, beetje omslachtig alleszins 🙂 Dus die aanpassing zou wel heel plezant zijn!

  • Kathleen

   Aha! Die zet ik ook bij op de lijst. Daar is inderdaad nog al achter gevraagd geweest achter makkelijk van het ene bericht naar het volgende te gaan.

 • Hilde

  Aanvullend op dat ‘makkelijk van het ene bericht naar het andere gaan’: op veel blogs zie je na een blogpost een lijstje met eerdere posts die mogelijk verwant zijn qua inhoud. Ik betrap mezelf vaak dat ik op die manier begin door te klikken. Mogelijk een handige manier om je archief op te waarderen?

  • Kathleen

   Dat is nog een functionaliteit die ik heel bewust heb afgezet. Het was een optie in de theme die ik heb gebruikt, maar toen ik het begon te testen, verschenen er compleet irrelevante berichten van het jaar onzes heeren 2007. Ik heb eigenlijk mijn archief nooit heel erg in de kijker gezet omdat wat gedaan is, gedaan is voor mij. No looking back. Vroeger, toen de dieren nog spraken, verwijderde ik ook altijd de blogberichten van dat jaar om ergens op mijn harde schijf op te slaan. Een mens verandert nogal en niet alle bloglezers begrijpen dat. Wat ik vijf jaar geleden geschreven heb, is misschien nu niet meer van toepassing. Dus ik heb die functie heel bewust af gezet om mezelf het schaamrood op mijn wangen te besparen. 😉

  Pin It on Pinterest