Gebeurd

De plannen na MATS

Aan het einde van het eerste deel van de cursus Make Art That Sells vorig jaar in november, viel ik een beetje in een zwart gat. Het was een combinatie van allerhande zaken waardoor ik nauwelijks nog iets deed met de illustraties waar ik op had zitten zwoegen. Deze keer geen zwart gat gelukkig, dus de hoogste tijd om de plannen eens onder de loep te nemen.

 • Postkaartjes
  Uiteraard. Dat spreekt voor zich. Normaalgezien bestel ik eind deze maand een nieuwe reeks postkaartjes die gemaakt zijn met elementen uit de Ik spring uit een vliegmachien collectie (zie hier boven). Meer informatie daarover volgt ongetwijfeld later. Ik moet alleen die kaartjes nog even maken. Ayup. De illustraties zijn er al. Dat is al iets. Nu de rest nog.
 • Posters
  Die zagen jullie eerder al. Ik ben nu volop aan het nagaan wat het beste papier is voor zo’n poster, waar ik ze kan laten drukken en hoe ik ze eventueel zou kunnen verdelen via andere kanalen dan mijn eigen webshop. Het plan is om eind deze maand alvast één poster naar de drukker te sturen. Work in Progress dus. En ja, de drukker gaat niet weten wat zich overkomt eind deze maand. Postkaartjes. Posters. Wie weet wat nog allemaal.
 • Geboortekaartjes
  Ik speel al langer met het idee om een collectie geboortekaartjes te maken voor Fanny&Laura. Tot nu toe maakte ik alle geboortekaartjes op maat. Dat is natuurlijk heel leuk, want elk kaartje is uniek, maar het vergt ook behoorlijk wat tijd. Een collectie waaruit mensen kunnen kiezen zou er voor zorgen dat mensen die niet het budget hebben voor een geboortekaartje op maat toch nog een schattig Fanny&Laura kaartje kunnen kiezen en versturen als hun kleine spruit wordt geboren. De illustratie van het zeepaardje zou ik perfect kunnen gebruiken voor zo’n collectie geboortekaartje. Geef toe, behoorlijk schattig, toch?

Geboortekaartje Fanny&Laura

 • Agent?
  Ik zag een paar van mijn klasgenootjes luidop dromen over een agent. Een agent is de tussenpersoon tussen de bedrijven die illustraties nodig hebben voor hun producten en de illustratoren zelf. Eens je een agent hebt, moet je met andere woorden niet zelf op zoek gaan naar klanten, moet je niet achter hun gat zitten om te zorgen dat de facturen op tijd betaald worden en meer van dat. Een agent is dus de droom van veel illustratoren. Ik weet eerlijk gezegd niet of ik daarvoor al klaar ben, maar dat kan natuurlijk ook weer het stemmetje van Mevrouw Faalangst zijn dat ik hoor. Een agent zoeken gaat gepaard met heel wat afwijzing en mjah, niet mijn sterkste punt. Dus een twijfelgeval, dit puntje.

En uiteraard is het de bedoeling dat ik ook illustraties blijf maken. Tussen deel 1 van die cursus in november en deel 2 de afgelopen maand heb ik eigenlijk nauwelijks illustraties gemaakt voor mezelf. Er waren verschillende geboortekaartjes, maar voor de rest… Nopes. Niks. Nada. Schandalig! Dat is een fout die ik niet opnieuw wil maken, want nieuwe illustraties zorgen voor nieuwe producten. Logisch. Ik weet dat ik héél snel kan illustreren als het moet, maar blijkbaar moet ik een thema of een opdracht hebben. Dus ik ben van plan een grote pot te maken met daarin allemaal thema’s op papiertjes. Genre: diep in de zee of zomertuin of vikings. Zoiets. Dan zou ik eigenlijk iedere week zo’n papiertje moeten trekken, maar misschien is dat nét iets te ambitieus. Iedere maand een papiertje? Dat lijkt me wel haalbaar.

Suggesties voor thema’s voor in de pot zijn meer dan welkom in de reacties. Ik ben er vast van overtuigd dat jullie massa’s briljante suggesties hebben voor mij. 😉

You Might Also Like

 • Caro

  Jouw illustraties zouden ook mooi staan op koffie- en theemokken. Daar nog nooit aan gedacht? Vorige week kocht ik een thee/koffiemok met een tekening van een uil erop bij Colruyt. De tekening deed me heel erg aan jouw tekenstijl denken. Ik zou gezworden hebben dat ze van jouw hand was.

  • Kathleen

   Zeker al aan gedacht, want mokken zijn de max! Maar om je mokken dan ook in de winkel te krijgen kan je best samenwerken met een groter bedrijf en daarvoor kan je dan weer best werken met een agent. In je eentje moet je al heel veel geld en geluk hebben om dat voor mekaar te krijgen, helaas.

 • Zwartraafje

  Jouw illustraties toveren telkens meteen een glimlach op mijn gezicht. Zo’n geboortekaartje met vrolijke kleurtjes spreekt me veel meer aan dan de traditionele blauw, roze of crème-kleurige kaartjes.

 • gerhilde maakt

  Hoera voor meer kaartjes! Ik wilde er onlangs bestellen, maar ga nog even wachten dan. Meer kaartjes voor ‘gelegenheden’ zou dus fijn zijn (verder stuur ik eigenlijk geen kaartjes meer *schaamschaam*).

 • Literasa

  Wat dacht je van (geboorte)kaartjes voor boekenliefhebbers? Met letters, boeken, laddertjes, wereldbollen… Ik zeg maar wat. Of bladwijzers?

  • Ellen/Gwyllion

   Hear, hear!

 • An

  Toffe plannen! De eerste 3 puntjes staan ook op mijn to-do lijst, maar ik zie jou daar zeker en vast in slagen, bij mij zal het iets meer moeite kosten (kon ik maar ik de leer bij jou).

  Veel succes ermee alleszins, zou zo cool zijn als je een agent hebt zodat heel België en daarna de hele wereld kan wegsmelten bij je illustraties.

  Thema’s: hondjes, monsters, eens proberen enkele boekenpersonages om te zetten in jouw stijl,….

 • Lucie

  Ideëen voor thema’s: Alice in Wonderland, Bergbeklimmen, Circus, Oerwoud, Snoepenwinkel, Vliegeren, Middeleeuws kasteel, …

 • An

  Ik zou al bijna een Jef maken, gewoon voor dat geboortekaartje!

 • Maai

  Lente, insecten, huisdieren, zeeleven, fantasiewereld, ridders, de ruimte,…. En kan je ook niet op stof gaan drukken? Zie het al voor me, mijn schatjes in zo’n stofje 🙂

  • Kathleen

   Stofjes zijn er zelfs al! Ha! Je kan ze bestellen via Spoonflower. Er is geen massa keuze tot nu toe, maar er zijn toch al een paar ontwerpjes van mij terug te vinden hierzo: http://www.spoonflower.com/profiles/katiedots

 • lielebeesje

  Go go go! Jij maakt je plannen waar en dan ben ik vanaf nu pro ‘multinationals’ (ah ja, je gaat de wereld veroveren)! 😉
  Ik heb hier tegenwoordig een koalaberenfan in huis, dus graag een Katie Dots-stofje met koala’s aub (of bij uitbreiding dieren uit Oceanië) …

 • Le petit requin

  Dat ik fan ben van meer postkaartjes, wist je waarschijnlijk al 😉
  Wat ik nu recent als “mankement” in de markt ontdekt heb, zijn leuke kaartjes voor lentefeesten en communies. Dat zijn altijd zo van die voorspelbare “kindje met ballon”, “kindje aan de zee”, “kindje in bloemenveld”-achtige toestanden. Ale, kan op zich wel ok zijn, maar ik zou alleszins heel blij zijn met wat leukere en originelere alternatieven. Verder vb. een nieuw kerstkaartje (dat met de trein dat je een tijdje geleden liet zien, maar vb. ook eentje met een kerstman en een Rudolf à la Kathleen lijkt mij wel leuk).
  Qua thema’s denk ik inderdaad ook aan boeken, maar vb. ook taarten (voor verjaardagen enzo) en “gefeliciteerd met de geboorte”-kaartjes 🙂

  En dan een technische vraag 😉 Kan jij eens op deze post reageren? Want ik heb nu eens expres je vorige blogpost gecheckt en daar heb je dus blijkbaar gereageerd op mijn reactie, maar ik heb er toch geen mail van gekregen. Kan zijn dat ik nu juist daar stomweg vergeten ben om de notify-optie aan te klikken, maar ik denk eigenlijk dat ik er juist goed op gelet had. Maar misschien werkt je notify-optie dus niet, vandaar mijn om aandacht vragende vraag 😉

  • Kathleen

   Bedankt voor de suggesties! Gefeliciteerd met verjaardag/geboorte/allerhande gebeurtenissen-kaartjes staan sowieso ook op het programma. Voor ooit zo’n keertje. 😀
   (Dit is meteen ook een test om te zien of de follow-up werkt. Laat iets weten als je er een melding van hebt gekregen!)

   • Le petit requin

    Jammer genoeg geen melding gekregen! Normaalgezien kan het niet aan mijn mail liggen, want ik ontvang wel meldingen van andere blogs… Bizar!

 • Thomas

  Ja, gelegenheidskaartjes! Die koop ik!
  En als baby nr. 2 op komst is, dan mail ik je voor een geboortekaartje B)

 • Pin It on Pinterest