Gegeten

Reis door Europa met FoodTube

Vorige week vertelde ik jullie nog over mijn nieuwe liefde FoodTube. Ik beloofde jullie toen om een paar van mijn favoriete kanalen met jullie te delen. Aangezien het vandaag een stralende dag is buiten en dat mij zin geeft om op reis te gaan, doe ik een reis door Europa met FoodTube. Nah!

De Engelsman
Ik ben zo hard fan van Jamie en zijn kookboeken, maar stiekem ben ik ook zo hard fan van zijn lispel. Ik kan uren naar de mens luisteren, denk ik. Eigenlijk begon de hele FoodTube fascinatie door deze man. Zijn kanaal heet dan ook FoodTube en op dat kanaal nodigt hij regelmatig gasten uit. Chefs van over de hele wereld die op dat kanaal hun recepten delen. Jamie zelf deelt zelf een recept per week.

De Ier
Echt waar, ik verhuis naar Ierland. Dat accent. To die for. Deze jongeman maakt heerlijke, vaak snelle gerechten en doet dat met een flinke dosis aanstekelijk enthousiasme. Rond St. Patrick’s Day heeft hij verschillende filmpjes gemaakt met Ierse recepten om aan te tonen dat Ieren niet alleen patatten eten. Mission accomplished, want ik zou die pasteitjes wel zien zitten en er komt geen enkele patat bij aan te pas.

De Italiaan
Mijn middagpauzes op woensdag beginnen de laatste weken met het Gennaro filmpje te kijken. Op woensdag verschijnt zijn bijdrage op Jamie’s kanaal. Maar hij heeft ook zijn eigen kanaal. Yuy! Ik vermoed dat sommige mensen het op hun heupen gaan krijgen van deze meneer, maar ik vind hem helemaal geweldig. Zijn overdreven enthousiasme maakt mij ook extreem enthousiast en de uitspraken dat hij doet zijn ronduit hilarisch. Plus hij maakt lekkere dingen. Pizza en zo. What’s not to love? We probeerden intussen zijn pizza recept uit en beste mensen, dat was alles behalve slecht.

De Fransman
Via het kanaal van de Ier kwamen we uit bij de Fransman. De Fransman die Engels spreekt om exact te zijn en laat ik het nu net helemaal fantastisch vinden als een Franstalige medemens Engels spreekt. En geef toe, wie zou er ooit beter kunnen zijn in patisserie dan een Fransman? Niemand, toch? Hij gebruikt het woordje “indulgence” behoorlijk vaak en als ik naar het eindresultaat kijk van zijn filmpjes dan zijn dat inderdaad nogal een verwennerijen.

Ze mogen alle vier eens komen koken hier ten huize Verbeelding. Ik heb daar absoluut geen bezwaar tegen. Nope. Helemaal niet.

Hebben jullie de kookkanalen op YouTube al ontdekt? Welke zijn jullie favorieten? Deel ze gerust hier in de reacties, want een kookkanaal meer of minder tussen mijn YouTube subscriptions kan écht geen kwaad.

You Might Also Like

 • Barbara

  Mjammie, ik krijg er meteen trek van!

 • nobutterfly

  Mijn (lief) had een hele reeks, chef John en cooking with the dog zijn de twee die ik me herinner

  • Kathleen

   Ik ga eens kijken of ik die kan terug vinden! Merci voor de tips!

 • Lucie

  Grappig, op de fransman na ben ik ook fan van al de rest.
  Mijn aanraders:
  – Sorted food! Vier vrienden die allerlei zotte touren uithalen en simpele dingen maken in de keuken.
  – Maangchi, een hele schattige madam die allemaal Koreaanse gerechten maakt. Niet direct dingen om uit te proberen, maar wel leuk om naar te kijken.
  – The happy pear: een (knappe) tweeling die aan ‘healthy cooking’ doen, zonder gluten en suikers enzo. Maar wel heel haalbaar!

  • Kathleen

   De mannen van The Happy Pear was ik ook al tegengekomen. Habba Habba. En ook Ieren!

 • trijnewijn

  als je naar ierland komt, ben je welkom om eens bij ons langs te komen. Vanaf juli werkt manlief in Dublin, ik ben van plan om er een hele zomer met de kindjes op verkenning te gaan voor ze naar school moeten. Er is daar zelfs een leprechaun museum, hoe zot cool is dat niet?

 • Pin It on Pinterest