Gebeurd

Die keer dat mijn gsm begon te spoken

Het nadeel van zelfstandige in bijberoep te zijn is dat je met je telefoonnummer op allerhande lijsten komt te staan. Callcenters kopen met veel plezier die lijsten op en voor je het goed en wel beseft word je dagelijks één à twee keer gebeld door een onbekend nummer. Dolletjes. Intussen neem ik gewoon geen telefoons meer op met waarbij het nummer “onbekend” is. Struisvogelmodus, u weet wel. Werkt perfect. Maar mijn gsm bleek daar meer dan genoeg van te hebben en hij besloot zich er tegen te verzetten.

Het begon afgelopen maandag met een telefoontje van een onbekend nummer. Ik negeerde dat weer met zeer veel plezier, maar kreeg uiteindelijk de melding dat er een voicemail was achtergelaten. De nieuwsgierigheid won en ik moest en zou weten van wie die voicemail was. Dus ging ik naar mijn voicemail en hoorde de robotvrouwenstem het nummer zeggen dat het bericht had achtergelaten. Vervolgens hoorde ik een mannenstem: “Hallo? Hallo?” vragen waarna het weer stil werd. Ik fronste mijn wenkbrauwen en luisterde nog een keertje. Toen pas viel het me op dat het nummer die de robotvrouwenstem opdraafde verdacht veel op mijn eigen telefoonnummer leek. Toen ik de melding checkte, merkte ik inderdaad dat de voicemail van mijn eigen nummer kwam. Say whut?!

Donderdag volgden twee gelijkaardige telefoontjes. Twee keer werd ik gebeld door een onbekend nummer, twee keer negeerde ik die telefoontjes, twee keer kreeg ik een melding van een voicemail en twee keer was die voicemail achtergelaten door mijn eigen telefoonnummer. Ik begreep er niets van. Was mijn gsm naar zichzelf aan het bellen? Had hij nood aan aandacht, affectie en genegenheid? Liefde misschien? Een luisterend oor? Had ik iets stoms gedaan en een vreemd virus gedownload? Was mijn gsm aan het spoken? Want daar begon het zo langzamerhand wel een beetje op te lijken.

Dus donderdag stuurde ik toch maar eventjes een mailtje naar Mobile Vikings. Het mag gezegd worden, de klantendienst van Mobile Vikings is de max. Ik heb al héél veel domme vragen gesteld aan de dames en heren daar. Iedere keer kreeg ik een snel en duidelijk antwoord dat mijn probleem oploste. Dus deze keer mailde ik opnieuw met de vraag of mijn gsm spookte of dat er misschien een andere verklaring was voor die voicemails van mijn eigen nummer. En jawel hoor. Er is een zeer logische verklaring. Ze moeten gewoon een nummer kunnen weergeven voor de voicemail. Als een onbekend nummer belt, is er geen nummer dus gebruiken ze je eigen nummer. Logisch. Toch als je het weet, alleszins. Anders ga je er van uit dat je gsm spookt. Als je over de hoeveelheid verbeelding beschikt die ik heb, that is. Mijn blog heet niet voor niets Verbeelding.

Soit. Moraal van het verhaal? Je bent nooit te oud om te leren, vragen staat vrij en een goede gsm provider met een geweldige klantendienst, dat kan al een keertje voor gemoedsrust zorgen. Laten we eerlijk zijn, als ze niet zo snel hadden geantwoord, dan had ik waarschijnlijk al twee nachten niet geslapen tenzij ik mijn gsm had opgeborgen in een ijzeren koffertje waar ik een paternoster had rond gebonden. Dat kistje had ik dan uiteraard opgesloten in de kelder. Veilig achter slot en grendel. Verbeelding. Misschien heb ik er een beetje te veel van. Yup.

You Might Also Like

 • Dina

  Wooah klinkt echt eng haha. Het eerste wat ik morgen ga proberen is dus onbekend bellen naar mijn vriends telefoon en een voicemail inspreken, eens zien wat er dan voor nummer wordt opgedreund door de robotstem. 😛

  • Kathleen

   Haha! Laat me weten hoe dat is afgelopen! 😀

 • gerhilde maakt

  Geweldig verhaal! 🙂 Leve de Vikings, al heb ik de klantendienst nog niet nodig gehad, gelukkig.

 • Barbara

  Geweldig!!! Een spokende GSM hahhahaha, ben jij even blij dat dit snel voor jou uit de wereld is gehaald. Kan je weer rustig slapen. Het levert wel een heerlijke blog op, dat dan weer wel!

 • Sas

  Och een spokende GSM… Brrr.

 • Zwartraafje

  Mijn allereerste gsm had ook vreemde neigingen. Zo belde mijn oma ons ooit op om te vragen waarom we gebeld hadden. Blijkbaar had ze telefoon gekregen en mij met mijn vader horen praten. Alleen lag mijn gsm met toetsenblokkering op mijn bureau.

 • Wildcard

  Hahahaha… Ik kan het me zo voorstellen 🙂
  Ik vrees dat ik er wellicht de zelfde verbeelding zou op nahouden als jij in zo’n geval 🙂

 • Le petit requin

  Haha, goed dat het zo snel opgelost geraakt is! Die ergernis over opgebeld worden als zelfstandige is trouwens heel herkenbaar (jammer genoeg). Ik ben nu ondertussen een jaar zelfstandige af en de telefoontjes zijn wel quasi verdwenen, maar ik blijf continu nieuwsbrieven en reclame krijgen van bouwbedrijven allerhande (waar ik mij nooit voor heb ingeschreven), zowel online als op papier. Vorige week nog heb ik een brief gekregen met de vraag of ik mijn onderneming niet wil verkopen. Ik heb veel goesting om te antwoorden dat ik gerust lucht wil verkopen als ze mij daarna dan maar gerust laten…

 • Voskosmos

  Ik zou daar echt zo paranoia van worden! Ik zie mezelf al zitten, alle internetfora van de wereld aan het uitpluizen om te zoeken naar iemand die iets gelijkaardig heeft meegemaakt. Ik heb een tijdje ook zo’n callcenter aan mijn been gehad, en elke keer dat ik “onbekend” op mijn scherm zag was ik ervan overtuigd dat ik een stalker had. Eentje die mij wel alleen stalkte tijdens kantooruren en niet in het weekend, maar soit.

 • Pin It on Pinterest