Gebeurd

30 before 30: maand 9

Het leek me wel leuk om iedere maand even te kijken naar wat er weer van de 30 before 30 lijst werd geschrapt. In principe zouden er dus minstens 2 zaken per maand moeten worden geschrapt. Doenbaar, leek mij. Bekijk de orginele 30 before 30 lijst.

 • Nummertje 6: Citytrippen in Gent met mijn boekse
  Poging twee staat binnenkort gepland. Yes!
 • Nummertje 10: Red Velvet cupcakes leren maken
  Check! Tijdens maand 5 ondernam ik een eerste poging om deze cupcakes te maken op basis van het recept van The Hummingbird Bakery. Toen bleek één flacon rode voedingkleurstof écht wel niet genoeg te zijn om de cakejes rood te laten worden. Vier flacons van de rode voedingkleurstof van het huismerk van Aveve Cake ‘n Party bleek wel genoeg te zijn om ze die fluweelrode kleur te geven. Jawel. Mission accomplished dus. Dat mijn keuken even leek op bloederige moordscène probeer ik nog steeds te negeren. Ik blijf de cakejes die je kan kopen bij The Hummingbird Bakery in London persoonlijk veel lekkerder vinden als mijn eigen maaksels, maar ik vermoed dat zij er nog iets extra’s doordraaien en dat ze dat geheimpje niet in hun bakboek delen. De snoodaards.

Red Velvet cupcakes

 • Nummertje 14: meer uit mijn schelp komen en nummertje 15: werken aan mijn zelfvertrouwen
  Ik had het er de vorige keer al over, maar toen had ik die puntjes niet geschrapt. Waarom niet? Geen idee. Ik heb het er intussen met een paar mensen over gehad en zij vinden dat ik het mag schrappen. Het Vriendje bijvoorbeeld zegt dat hij echt wel een verschil merkt en hij woont met mij samen, dus hij kan het weten. Ha! Schrappen dus die handel. Nah.
 • Nummertje 18: Ofwel Amsterdam ofwel Londen nog een bezoeken
  Ik vrees dat ik dit puntje nu al mag opgeven. De kans dat ik mezelf terugvind in een van deze twee steden de komende tijd is vrijwel onbestaand. Maar ik mag binnenkort wel Barcelona onveilig maken. Telt Barcelona ook? Of is dat valsspelen? Het is een stad waar ik nog nooit geweest ben, dus ik vind dat dat eigenlijk wel telt. Misschien telt dat zelfs voor twee. 😛

Begin vorige week was ik nog ontzettend aan het stressen over die 30 before 30 lijst omdat ik wist dat er weer een update zat aan te komen en ik weer bijzonder weinig te melden had. Maar toen las ik het bericht op de blog van Evelien over hoe zij nooit haar 31ste verjaardag zou mogen vieren. Dat brak mijn hart in duizend stukjes. Evelien en ik hebben elkaar lang, lang, lang geleden een paar keer ontmoet op een BlogAward toestand of iets dergelijks. Ongeveer dezelfde leeftijd, zotte dozen van het eerste uur, allebei geïnteresseerd in wat het web te bieden had, allebei in de weer met een blogje,… Zij kwam hier wel eens langs, ik ging af en toe op haar blogje op virtuele visite. Ach, we waren geen hartsvriendinnen, dat zeker niet, maar we volgden elkaar op verschillende social media zoals dat tegenwoordig gaat. We kenden elkaar niet echt, maar toch een beetje.

Vorige week woensdag verloor ze de strijd tegen kanker. Ik werd zeer stil van dat nieuws. Ik heb gevloekt. Ik heb gehuild. Voor eeuwig en altijd 30. Dat zet alles toch wel even in een ander licht, zo een nieuws en het zet een mens aan het denken. De stress rond deze lijst was snel vergeten. Het moet plezant blijven. Het zijn ervaringen waar ik van wil genieten en waar ik uit wil leren, waar ik over enkele jaren wil op terugblikken en om wil lachen. Het is niet de bedoeling om die lijst kost wat kost volledig te schrappen. Het is de bedoeling om er van te genieten. En dat ga ik ook doen. Genieten. Van de Red Velvet cupcakes die hier nog staan, van mijn dagje Gent binnenkort met een fijn vriendinnetje, van mijn uitstapje naar Barcelona en van alle andere puntjes die al dan niet nog geschrapt zullen worden. Genieten met volle teugen.

Het ga je goed, Evelien.

You Might Also Like

 • Caro

  Ik heb Evelien niet gekend, maar las wel haar blog en volgde haar op sociale media. Haar overlijden heeft me ook aan het denken gezet. 30, 40 of 50, wat maakt het uit? Zolang we (min of meer) gezond zijn en van het leven kunnen genieten, mogen we God op onze blote knieën danken (bij wijze van spreken).

 • Veerlez

  Wat een ontzettend mooi en ontroerend verhaal van Evelien. Dat haalt ook even mijn ik-ben-over-6-maanden-30-stress weg! <3

 • Literasa

  Ik heb het nieuws over Evelien ook gelezen en daardoor relativeerde ik meteen mijn eigen to do-lijstje voor 30. We mogen blij zijn dat we ouder worden, denk ik dan.

 • appelstien

  Wat mooi positief geschreven! (en 4 flacons, VIER? wow, op hoeveel kilo bloem was dat?)

  • Kathleen

   Het was maar op 150g bloem, maar Red Velvet cakejes zijn eigenlijk rode chocoladecakejes. Dus om de bruine kleur van het cacaopoeder rood te maken heb je massa’s rode kleurstof nodig. De vorige keer had ik het met één flacon geprobeerd en toen was er nauwelijks iets van de rode kleur te merken.

   • appelstien

    Rood zijn ze ja! Lijkt me zo veel, maar ik maakte ze natuurlijk nog nooit. Ben wel benieuwd nu, eigenlijk, ‘k zal eens een glutenvrij recept moeten gaan opsnorren (en ben stiekem al aan’t fantaseren om te proberen om ze met rode biet te kleuren of zo)!

    • Kathleen

     Ik was ook aan het denken dat het een pak gezonder zou zijn met een natuurlijk keurstof zoals rode biet. Laat me zeker iets weten als je er in slaagt om dat te gebruiken voor red velvet cakejes!

 • goofball

  Genieten is belangrijker dan verplichtte lijstjes….lijstjes zijn een middel , niet het doel eh 😉

 • Le petit requin

  Genieten van dat lijstje is inderdaad het belangrijkste!
  En Barcelona is zo hard de moeite dat dat zeker voor twee telt! 😉

 • Zwartraafje

  Ik verdenk de mensen van de Hummingbird er ook een beetje van dat ze geen ‘volledige’ recepten in hun bakboeken plaatsen. Enkele jaren terug heb ik me eens aan die Red Velvet Cupcakes gewaagd maar toen was ik te zuinig geweest met de kleurstof. Vier capsules lijkt me echter heel veel. Of is het vrij vloeibare kleurstof? Anders kan je misschien eens de meer geconcentreerde variant proberen.
  Morgen maak ik op aanvraag zo’n 24 versierde cupcakes voor een familiefeest. Eigenlijk doe ik het nog enkel op aanvraag vermits ik cakejes liever met een zelfgemaakte frosting afwerk in plaats van met suikerpasta en kleurstoffen.

 • Ann W

  Ik was helemaal geïnspireerd en ben bezig aan een 5 before 30 lijstje. Ik heb nog maar vijf maanden ook 🙂
  Hoe staat het nog met de jouwe deze maand?

 • Pin It on Pinterest