Gebeurd

De Liebster Award van Appelstien

Ik ga zelfs niet tellen de hoeveelste Liebster Award dit is, maar ik blijf ze graag invullen omdat de vragen altijd anders zijn. Stiekem hou ik wel van awards en stokjes en aanverwanten. Soms moeten het geen ingewikkelde, ellenlange blogberichten zijn. Soms is een lijstje met vragen en antwoorden goed genoeg. Deze Liebster Award én dus ook de vragen kwamen van Appelstien. Dikke merci voor de geweldige vragen!

 • Zie je jouw beste vriend/vriendin uit de lagere school nog?
  Helaas niet. Mijn beste vriendin uit de lagere school woonde bij mij in de straat. Twee handen, één buik. En toen kwam de puberteit, het middelbaar en was het tijd om onze eigen weg te gaan. Dat terwijl we nog jaren in dezelfde straat hebben gewoond. Best wel jammer, maar that’s life.
 • Wat was de meest leerrijke cursus die je ooit gevolgd hebt?
  Uhm… Zal ik hier gewoon maar Make Art That Sells op antwoorden? Hoewel ik nog steeds niet helemaal weet of ik daar wel genoeg uit heb geleerd. Het blijft een twijfelgeval.
 • Naar waar gaat jouw volgende reis?
  Barcelona. Hoewel het technisch gezien geen reis/vakantie is. Het is voor het werk, maar ik vind alles waar een vliegtuig bij komt kijken een “reis” en ook wel een beetje “vakantie”. En de zon gaat daar schijnen en er zijn daar tapas, dus dat maakt het helemaal “vakantie”. Nah.
 • Wat is jouw favoriete vogel?
  Een koolmeesje! Ik weet het, ik weet het. Ik zou voor een veel exotischere soort kunnen gaan. Een kaketoe of een toekan of zo, maar ik vind koolmeesjes helemaal geweldig. Ik heb dan ook menig uur uit mijn raam zitten kijken naar al hun gefladder terwijl ik heel misschien had moeten studeren voor examens en zo. Heel misschien. Zo. Pimpelmeesjes zijn ook de max. Meesjes in het algemeen dus eigenlijk.
 • In welk land zou je ooit wel willen wonen?
  Nieuw-Zeeland. Dat zeg ik al sinds mijn twaalfde. De films van Lord of the Rings maakten het er niet veel beter op, natuurlijk. Nieuw-Zeeland stond ook tussen mijn keuzes om naartoe te gaan na mijn middelbaar, maar ik heb toen opeens behoorlijk bewust voor IJsland gekozen. Ooit wil ik wel eens naar Nieuw-Zeeland. Ooit. En als ik daar dan een maand of zes kan wonen, dan zou dat zeker mooi meegenomen zijn. Ik blijf dromen, jongens. Het staat trouwens als puntje 16 op mijn Life List. Puntje 17 is Ierland, want dat is wel een waardige tweede. Ik ben er al twee keer op vakantie geweest en ja, dat was liefde.
 • Hoeveel en welke fiets(en) heb je?
  Ik heb twee fietsen. Een Ludo die ik kreeg voor mijn plechtige communie. Wel. Niet helemaal. Het is een vervanger voor de fiets die ik kreeg voor mijn plechtige communie, want die fiets raakte per total na een aanrijding door een auto. De Ludo wordt de laatste tijd niet heel erg veel gebruikt en zou eigenlijk ook wel eens langs de fietsenmaker mogen gaan. Toen ik hem het laatst gebruikte viel de ketting er spontaan af en zo van die toestanden. Niet ideaal. En dan is er natuurlijk ook nog deze prachtige stalen ros. Ik ben nog steeds zo ontzettend blij dat ik heb geïnvesteerd in een extreem goede fiets. Deze week alleen al staan er 64km op de teller zonder zadelpijn. Hoera!
 • Wat vind je momenteel het leukste liedje op de radio?
  Oei. Ik luister eigenlijk geen radio meer. Spotify killed the radio star. Ayup. Maar ik word altijd wel ontzettend goedgezind van Cheerleader van OMI. Wordt dat nog gespeeld op de radio? Het staat nog altijd in de Top lijsten van Spotify. Ha! Ik heb het wel voor die trompetten in dat nummer. Volgens mij zijn het die trompetten die er voor zorgen dat ik altijd zo goed gezind word als ik dit liedje hoor.
 • Wat is het lekkerste dessert dat je kent?
  Hoe kan ik nu op die vraag een antwoord geven? Alle desserts zijn lekker. Vooral die met chocolade.
 • Hoe heet(te) jouw huisdier / knuffeldier / virtuele vriend(in)?
  Het olijk katten duo heet nog steeds Vince en Nelson, mijn knuffeldier was Beer en ik heb bij mijn weten geen virtuele vriend(in). Denk ik.
 • Wat is jouw favoriete strip (of zeg je: beikes, strips?!)?
  Momenteel ofwel Rat Queens ofwel Saga. Eén van die twee.
 • Wat is het langste dat je al van huis bent geweest, en naar waar was dat?
  Een dikke tien maanden naar IJsland toen ik daar na mijn middelbaar een schooljaar ging wonen met AFS. Het blijft me verbazen dat ik dat heb durven doen als achttien jarige zo eventjes tien maanden alles wat ik kende achter mij laten en dan tien maanden bij vreemden gaan wonen in een land waar ik de taal niet sprak. Maar het was een ongelofelijke ervaring. Ik heb er veel over geleerd en ik ben nog iedere dag dankbaar dat ik dat heb mogen doen.

Bij de Liebster Award is het de bedoeling dat je zelfs een nieuwe lijst vragen opstelt en die dan doorgeeft aan een hele hoop andere bloggers. Het lukt mij even niet om interessante vragen te bedenken (er zijn nu eenmaal van die dagen 😉 ), dus ik ga dit gedeelte even overslaan. Lalala.

You Might Also Like

 • Katrien

  Goed dat ik het weet, ik heb ook nog zo’n award liggen om door te geven 🙂

 • Hanne

  Wij denken precies hetzelfde over desserts. Vooral die met chocolade!
  Ondanks het feit dat ik twee Ludo’s versleten heb, blijf ik dat toch toffe fietsen vinden… Al ben ik supercontent van mijn eigen upgrade!

 • appelstien

  Tof om uw antwoorden te lezen! Alles met het vliegtuig is zéker vakantie, hopla, Barcelona, olé! En koolmeesjes zijn echt tof, da is. Grappig dat wij gelijkaardige landenvoorkeuren hebben, mijn AFS ging dan wel naar Noorwegen, maar Ijsland stond op nr. 1. En Nieuw-Zeeland trekt me ook al lang aan, een ex-collega woont daar nu, en zondag zien we een vriend die er net een half jaar was (jaloeres!), ben benieuwd naar de avonturen. En ik had ook een Beer, al heette hij voluit Meneer Beer 🙂 .

 • Sandra

  Het is heerlijk om jouw antwoorden te lezen.
  Een fiets staat ook weer op mijn verlanglijstje nadat de mijne gestolen is.
  Maar momenteel heeft één van de zonen een nieuwe gekregen en binnen 14 dagen een andere (wegens groter worden en dus grotere fietsen nodig) en daarna is het mijn beurt….
  En de Saga reeks ben ik nu ook aan ‘t lezen. En deel 17 van The Walking dead :-).

 • Le petit requin

  Leuk! Ik kreeg dezelfde lijst voorgeschoteld en moet eigenlijk eens dringend tijd maken om de vraagjes te beantwoorden, oepsie 🙂

  Die “opeens bewust” kiezen voor IJsland klinkt grappig 🙂
  Straf inderdaad dat je die AFS deed; ik vond mijn Erasmus naar Cottbus al spannend genoeg en ik was toen niet alleen een paar jaar ouder, maar ik sprak ook de taal.

 • Pin It on Pinterest