Gelezen

Nog een hoopje graphic novels

Het was al weer even geleden dat ik het hier nog eens had over graphic novels. Ik blijf ze ontzettend graag lezen en probeer er regelmatig enkele mee te nemen uit de bib. Of te kopen. Gelukkig kan je dat snel uitlezen, want anders zou mijn ongelezen papieren boeken lijst alleen maar langer worden. Het is dus even tijd om nog een paar van mijn favorieten die ik de afgelopen tijd heb gelezen te delen met jullie.

Sprakeloos
SprakeloosIk heb het wel voor (auto)biografische graphic novels. Je komt die vreemd genoeg regelmatig tegen en de ene is al wat beter dan de andere. David groeit op in de jaren 50, een tijd waarin bepaalde zaken nog altijd zeer taboe zijn en waar dan ook niet over gepraat wordt. Zo is er die rare bult op z’n nek die maanden en maanden aan een stuk genegeerd wordt. Wanneer de bult chirurgisch wordt verwijderd, blijkt David ook niet meer te kunnen praten. In zijn stille wereld komt hij heel wat te weten over zijn ouders en de rest van de wereld.

Ik had eigenlijk geen idee waarover deze graphic novel ging toen ik er aan begon, maar ik was er ontzettend van aangedaan. Het is eigenlijk te gek voor woorden wat er allemaal onbesproken kan blijven binnen een gezin. Ik vond dit een van de aangrijpendste biografische graphic novels die ik tot nu heb gelezen, naast Maus dan natuurlijk, maar Maus overtreft uiteraard alles.

Rat Queens
Rat QueensRat Queens is de naam van een teams vrouwelijke huurmoordenaressen die de stad onveilig maken. Maar er zijn meerdere van die teams. Op een dag krijgen ze van de burgemeester verschillende opdrachten en al snel blijkt dat er iemand op uit is om alle teams van huurmoordenaars van kant te maken.

Het geweldige aan deze graphic novel waren zonder twijfel de kleurrijke personages. Heerlijke sassy dames die vuilbekkend het gevaar tegemoet gaan. Meer moet dat echt niet zijn voor mij. Oh ja en prachtige tekeningen. Dat ook. Eén van de mooist getekende en ingekleurde graphic novels die ik tot nu toe heb gelezen, denk ik. Op de achterkant van deze graphic novels staan er een hele hoop quotes uit recensies. In één van die quotes wordt Rat Queens een mengeling tussen Sex and the City en Lord of the Rings genoemd. Dat is de beste beschrijving die er is en ik zou het niet beter kunnen omschrijven. Ik kijk keihard uit naar deel twee in deze reeks.

The Wicked and the Devine
The Wicked + The DevineEén keer om de negentig jaar reïncarneren twaalf goden. Ze komen terug op de aarde als wereldberoemde muzikanten of sterren. Iedereen aanbid hen. De keerzijde van de medaille is dat ze binnen de twee jaar sterven.

De tekeningen in deze graphic novel zijn om helemaal jaloers op te worden. Zelf raakte ik een paar keer in de war door de namen van al de verschillende personages. Wie is nu ook weer god van wat en wie heeft wat weer gezegd over wie en zo. Eens ik me daar over had gezet heb ik ontzettend hard genoten van deze strip. Laat dat tweede deel ook maar snel komen, want ik vermoed dat het dan makkelijker gaat zijn om te volgen nu ik een beetje weet wie wie is en wie wat doet of heeft gedaan.

Wil je nog meer graphic novels leren kennen? Ik deelde eerder al in dit blogbericht en dit blogbericht nog een paar interessante titels met jullie. De moeite om even te bekijken als je geïnteresseerd bent in het betere beeldverhaal.

You Might Also Like

 • Sofie

  Graphic novels hebben me nooit écht aangesproken maar door je blogberichten heb ik precies wel goesting om ze te lezen 🙂

 • Wildcard

  Super van je 🙂 Rat Queens staat al op de verlanglijst hier, ze gaan deel 3 uitbrengen ook zag ik.

 • Elke

  Saga wou ik na jouw lofrede heel graag lezen, maar heb ik nog nergens kunnen vinden. Dan maar verder gezocht naar iets anders van Vaughan & Guerra en zo uitgekomen bij ‘The last man’. Ook redelijk geweldig moet ik zeggen! En ik heb me intussen ook een eerste compilatie van Walking Dead gekocht. Ik durf dat op tv niet te kijken, wegens veel te gevoelig zieltje, maar de strips vond ik wel super!

  • Kathleen

   Y: the last man? Die heb ik ook onlangs gelezen. Ik vond hem ok, maar lang niet zo geweldig als Saga. Stiekem wil ik wel het tweede deel lezen van Y, maar ik wil het niet kopen. Helaas hebben ze het bij ons in de bib niet. Boe.

   • Elke

    Oh, Saga is dan wel bijzonder veelbelovend! Dat heb ik in Tweebronnen nog niet kunnen vinden en ook niet in één van de stripwinkels, maar ik zie net dat het toch in de catalogus staat. Morgen nog eens een poging wagen! Ik heb deel 1 & 2 van Y in het centrum van Leuven te leen als je wil…

 • Karlijn

  Die laatste staat net op mijn to-read lijstje. Sinds jij mij bekendmaakte met Maus ben ik om. Ken je ook de dag dat David zijn stem verloor? Erg mooi is die. X

  • Kathleen

   De dag dat David zijn stem verloor las ik een tijdje terug. Die vond ik ook heel erg mooi en aangrijpend.

 • Maureen

  Maus staat ook al zo lang op mijn must read-lijstje, heb al vaker met een exemplaar in de boekwinkel gestaan en het dan maar teruggelegd omdat mijn geweten me op de stapel ongelezen boeken attendeerde..Sprakeloos klinkt ook heel interessant, die komt ook op het lijstje!

 • Le petit requin

  Stitches ligt klaar, dus ik ben benieuwd! Rat Queens klinkt ook wel leuk, eens kijken of ze die in de bib hebben.

 • Pin It on Pinterest