Gegeten

De Twixtaart van Kir

Een tijdje geleden kwam Kir af met de vraag of ik proefkonijn wilde zijn. Ze was namelijk een recept voor een taart aan het fine-tunen en had testers nodig. Tegen het testen van taart zeg ik nooit “nee”. Vooral niet als er chocolade terug te vinden is in die taart en in deze taart zit niet een soort chocolade, maar drie soorten chocolade. Count me in.

Toen ik haar vertelde dat ik honderd dagen aan een stuk wilde bloggen, stelde ze meteen voor om het recept te gastbloggen. Opnieuw zei ik geen “nee”, want een gastblogje wil zeggen dat ik even niet moet na te denken waarover ik ga schrijven. Ha! Dus zo geschiedde. Kir schreef het gefine-tunede recept uit en bracht me nog een stukje twix taart om te fotograferen en om uiteraard ook op te peuzelen. Omnomnom. Dames, heren, die taart, ze mag er weze. Wel een kleine waarschuwing: het is een caloriebom. Zonder zwanzen. Dit is geen taart voor kleine eters en mensen die op hun gewicht letten.

Benodigdheden voor een taart van 10 à 12 personen
(naar dit recept)

 • Taartvorm van 26cm

Voor de koekjesbodem

 • 200 gram boter
 • 85 gram suiker
 • snufje zout
 • 270 gram zelfrijzend bloem

Voor de karamelvulling

 • 60 gram boter
 • 1 blikje gecondenseerde melk (305 ml)
 • 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker

Voor de chocoladetopping

 • 100 gram melkchocolade
 • 100 gr puur chocolade
 • 40 gram witte chocolade

Werkwijze koekjesbodem

Twixtaart stap 1Mix de boter, suiker en zout romig. Voeg de zelfrijzende bloem in stukjes toe en mix tot al de bloem goed is opgenomen.
Je hebt het gevoel dat dit nooit een homogeen deeg kan worden, maar lang genoeg mixen loont. Bekleed je vorm met bakpapier en vul het met het deeg, verdeel het over heel de bodem en druk aan. Prik gaatjes in het deeg en bak deze in 20 minuten gaar op 180 graden. Laat afkoelen op een koele plek.

Werkwijze karamelvulling

Smelt de boter in een pannetje. Voeg de suiker toe. Roer op een laag vuurtje tot alle suiker is opgelost. Voeg de melk toe en zet dan het vuur hoger en blijf roeren met je klopper. Breng het mengsel aan de kook en laat dit ongeveer 10 minuten koken terwijl je blijft roeren (armspieren trainen!). De karamel is klaar als deze genoeg is ingedikt. Giet de karamel op het afgekoelde deeg en verspreid dit met een spatel gelijkmatig in de vorm. Zet de taart in de koelkast zodat de karamel kan afkoelen.

Werkwijze chocoladetopping

TwixtaartSmelt de melkchocolade en pure chocolade au bain marie. Zodra alle chocola gesmolten is, haal je de kom uit het pannetje water. Roer in de chocolade zodat beide soorten goed gemengd zijn en giet vervolgens op de karamel als deze is afgekoeld.

Verspreid met een spatel gelijkmatig over het hele oppervlak Smelt de witte chocola ondertussen au bain marie. Schep de gesmolten chocolade met beetjes op een vork en zwier heen en weer boven de taart met je vork zodat je een zotte decoratie krijgt.

TwixtaartZet de taart in de koelkast zodat de chocola goed kan stollen.

Bij het opdienen: snij de taart in kleine spietjes, want amaai caloriebom!

Smakelijk!

You Might Also Like

 • Ysanne

  Ohhh jeetje, deze moet ik een keer maken. Heb hem meteen opgeslagen 🙂

 • gerhilde maakt

  Ziet er een heerlijke caloriebom uit!

 • Hanneke

  Oooh dit lijkt me lekker!

 • Zwartraafje

  Gegarandeerd dieet-onvriendelijk. Maar ik kan wel enkele mensen bedenken die ik hier gelukkig mee kan maken, dus dit recept verdiend zeker een plekje bij mijn favorieten.

 • Liese

  Oh boy! Zoveel vet! Mijn dieet doet er pijn van!

 • Le petit requin

  Aiai, ik wil eigenlijk nog wat afvallen, maar dit ziet er zo lekker uit seg! 🙂

 • 30 voor 30: maand 11 | gerhilde maakt

  […] witte chocolade met cranberry – pannenkoekentaart – gezondere Snickerstaart — Twixtaart (van Kir) — chocolate chipcake met aardbeien 15. 3 items van mijn Pinterestbord DIY maken Tussenstand: […]

 • 30 voor 30: maand 12 | gerhilde maakt

  […] witte chocolade met cranberry – pannenkoekentaart – gezondere Snickerstaart — Twixtaart (van Kir) — chocolate chipcake met aardbeien — polka dot blueberry pie 15. 3 items van mijn Pinterestbord […]

 • Pin It on Pinterest