Gebeurd

De favorieten van april

Het leek me, zo op het einde van de maand, leuk om even terug te blikken op de afgelopen maand en een paar van mijn favoriete items, gebeurtenissen, Netflix shows,… in de kijker te zetten. Ik vraag me ook een beetje af waar april naar toe is. Ahum.

Ik was van plan om deze maand wat beter bij te houden welke artikels ik allemaal geweldig vond, met welke filmpjes ik heb zitten lachen, gieren, brullen of filmpjes die me echt raakten. Helaas lees ik vaak zomaar eventjes iets en klik ik het dan weg voor ik besef dat ik de link ergens moet bijhouden. Ooit komt het wel eens goed met mij. Ooit.

 • Netflix serie: We zijn eindelijk, ein-de-lijk, begonnen aan Orange is the New Black. Ik heb geen idee waarom we het zo lang hebben uitgesteld, maar nu we zijn begonnen zijn we niet meer te stoppen. Af en toe merk ik dat ik op zeer vreemde momenten denk: “Waarvoor zou X eigenlijk daar zitten?”. De achtergrondverhalen vind ik helemaal de max. Dus ja, we zijn helemaal obsessief aan het kijken. Wel. Eén aflevering per avond. Vanaf 12 juni zou ook het derde seizoen beschikbaar zijn. Hoera! Maar we zijn gelukkig nog even zoet met seizoen twee.
 • BruisballenAankoop: Bruisballen. Ik kocht mijn allereerste bruisbal ooit bij Lush begin deze maand, doopte die mijn Blij met Mij Ei en was meteen verkocht. Vroeger kon ik eindeloos badderen, maar sinds de komst van een douche in mijn leven is mijn interesse in urenlang in een bad weken nogal verminderd. Dat ene bad dat ik nam met die bruisbal heeft mij zo ontzettend deugd gedaan dat ik afgelopen zaterdag in Gent een nieuw voorraadje bruisballen insloeg zodat ik er weer even tegen aan kan. Misschien maar goed dat er geen Lush is in Leuven, want ik denk dat dat wel eens voor problemen zou kunnen zorgen in mijn budgetten. Ahum. Intussen zijn er ook ingrediënten besteld om zelf bruisballen te maken, want zo ben ik dan wel weer. Uiteraard.
 • Mango Kip SlaatjeNieuw recept: Af en toe proberen we hier ten huize Verbeelding al een keer een nieuw recept. Op de website van Albert Heijn vond Het Vriendje een superlekker recept voor een mango en kip slaatje. Zelf kozen we voor feta in plaats van geitenkaas, omdat ik niet zo’n grote fan ben van geitenkaas, maar dat maakt niet veel uit. En serieus. Om vingers en tenen bij af te likken, dit slaatje. Hij ontdekte het vorige week en we hebben het intussen al twee keer gegeten. Vorig jaar was de couscoussalade onze go-to tijdens de zomermaanden. Ik vermoed dat het mango en kip slaatje dit jaar wel eens de go-to zou kunnen worden.
 • Fanny&Laura: Ik weet dat ik niet altijd even veel vertel over mijn bijberoep hier. Ik weet ook niet echt of mensen die dit blogje lezen daarin geïnteresseerd zijn, maar een kleine update zo tussen de soep en de patatten moet zeker kunnen, lijkt me. April was een bijzonder drukke, maar ontzettend fijne maand. De drie april-baby’s werden geboren: twee meisjes, één jongen. Dat is momenteel het meest aantal Fanny&Laura baby’s in één maand. Het harde werk van de afgelopen maanden was het weer zo hard waard. Echt waar, zo geboortekaartjes maken, dat zorgt dat je zo hard meeleeft met de toekomstige ouders en mee uitkijkt naar de geboorte. Het maakt niet uit of je de ouders in kwestie kent of niet. En voor wie denkt: “Ah, dan is het nu lekker uitblazen na die drukke aprilmaand?”. Mispoes. Er staan nog een aantal opdrachten op me te wachten en ik wil zo graag de Fanny&Laura website zelf eens grondig onder handen nemen.
 • TedTalk: De talk van Monica Lewinksy over online aan de schandpaal genageld te worden. Ze was de eerste persoon die het zo grootschalig meemaakte en ze praat is deze TedTalk heel openhartig over de gevolgen.  Lewinsky heeft inderdaad een punt als ze zegt dat er medeleven en compassie nodig is in deze wereld in plaats van iedereen meteen aan de schandpaal te nagelen voor iedere stommiteit die ze uithalen. Om eerlijk te zijn, ik ben heel blij dat ik vandaag de dag geen puber meer moet zijn met al die smartphones en online pesten en toestanden, want pfoeh.

En dat was het weer zo’n beetje. Er waren ook een paar gezellige uitjes met fijne vriendinnen, er waren een aantal zeer gezellige etentjes, er werd een paar keer naar het werk gefietst wat altijd volop genieten is, er was een nieuw jasje voor de blog (hoera!) en oh, er was ook bijzonder veel verlof deze maand. Ik maakte er een extra verlengd Paasweekend van en ik doe hetzelfde met het Eén Mei weekend.

Mei gaat een gekke maand worden omdat ik verdacht veel korte zeer werkweken heb. Lang leve allerhande feestdagen! Ik geef een workshop over bloggen in mei, ik ga even naar Barcelona en ik ga met volle teugen genieten van die extra vrije dagen.

Also: ik heb nu een afbeelding van een gsm die uit een poep wordt gehaald (of er in gestoken?) op mijn homepagina staan. Hopelijk maakt Google of wat dan ook de komende dagen géén screenshots, want oh boy. Dank u, Orange is the New Black. Dank u. Echt. 😉

You Might Also Like

 • gerhilde maakt

  Goed om weten dat seizoen drie in juni komt, ik ben al even door de eerste seizoenen. Een bad, daar kijk ik naar uit, na de verbouwingen, voorlopig moeten we het doen met een aftands doucheke. Leuke favorieten!

 • Silke

  Zo’n heerlijke serie, OITNB! Ik ben momenteel bezig in het boek, in afwachting van het volgende seizoen… Een stuk minder spectaculair, maar wel fijne lectuur.

  Geniet van je verlengde weekends!

 • Nele

  Ha, ik sluit me aan bij mijn voorgangers, ook al een tijdje in blijde verwachting van seizoen 3! Eigenlijk kan ik best de eerste twee nog eens herbekijken denk ik zo. Ik vind dat trouwens zeer leutig (en knap!) dat je dagelijks blogt! Keep on going :-)!

 • Kelly

  Ik kijk ook al hard uit naar het derde seizoen! En ook: zooooo raar dat je dat uitgesteld hebt!

 • Zwartraafje

  Ik kom door het vele lezen niet echt aan series kijken toe. De enige uitzonderingen zijn Once Upon a Time en Game of Thrones. Ondertussen leg ik wel een lijstje aan met de series die me leuk lijken, je weet maar nooit dat ik plots ineens een keertje tijd te veel ga hebben. Die salade klinkt lekker, al zou ik net als jullie de geitenkaas door feta vervangen, of kruidenkaasbolletjes voor wat variatie.

 • Pin It on Pinterest