Gebeurd

De Liebster Award van Katrien

Vorige week toen ik de Liebster Award van Appelstien invulde, liet ik vallen dat ik dat eigenlijk stiekem wel graag doe, zo vragen beantwoorden van een stokje. Katrien knoopte dat goed in haar oren en wierp meteen een nieuwe Liebster Award mijn richting uit.

 • Wat wilde je vroeger worden als je groot zou zijn en wat is je droomjob nu?
  Vroeger wilde ik aheel graag tekenaar worden bij Disney en stiekem wil ik dat nog altijd, alleen besef ik nu dat ik mijzelf daarvoor een beetje zou moeten omscholen en bijscholen en zo. Uiteraard is het ook wel een droom van mij om misschien ooit een keer voltijds te gaan met Fanny&Laura. Ooit. Zo. Een keer. Met van die dikke mappen vol geboortekaartjes bij drukkers en zo. Dat lijkt me geweldig. Betaald worden om te bloggen lijkt me ook wel wat, maar dat zie ik eerlijkgezegd niet meteen gebeuren. Ik heb niet één bepaald thema waarover ik blog en ik ben een beetje te chaotisch in mijn aanpak.
 • Hoe ziet je droomhuis eruit?
  Mijn grote probleem met huizen en woningen en aanverwanten is dat ik zo iemand ben die zich meteen ergens thuis voelt. Kamertje met oranje muren en een gigantische spiegelwand? Ik voel me daar goed. Groot herenhuis met een piepklein keukentje? Ik voel me daar goed. Zonnig appartement? Ik voel me daar goed. Klein rijhuis? Ik voel me daar goed. Dus eigenlijk ik dit een bijzonder moeilijke vraag voor mij, want ik voel me gewoon overal heel snel thuis. Het ultieme droomhuis heeft wel een ingebouwd zwembad zodat ik baantjes kan trekken wanneer ik wil. Er zijn ook massa’s kamers zodat ik mijn eigen hobbykamer/bureau kan hebben en Het Vriendje een mancave kan hebben. En daar stopt het zo’n beetje. Al de rest maakt me niet zo heel veel uit.
 • Met welke celebrity/acteur/zanger/ … wil je graag eens op café en waar zou je het dan over hebben?
  Ik ben momenteel nogal gefascineerd door de figuur van Amanda Palmer. Ze dook in een paar podcasts op waar ik regelmatig naar luister en ze heeft een heel interessante kijk op het leven, over dingen durven vragen, over kunstenaar zijn en dat soort zaken. Over dat soort zaken zou ik wel eens een babbel willen slaan met haar. Plus ze is de vrouw van Neil Gaiman. Als het dan even stil wordt in het gesprek zou ik kunnen vragen hoe het is om samen te wonen met een literair genie. Moeha.
 • Wat is jouw top 3 van cd’s/muziek?
  De haakjes CD van Sigur Ros. Die heb ik grijs gedraaid en blijft mijn topfavoriet. Illinois van Sufjan Stevens blijft ook een geweldig album dat ik niet meteen beu ga worden en Sing-A-Longs & Lullabies for the Film Curious George van Jack Johnson blijft mijn ultieme happy album. Iedere keer als ik daar naar luister word ik gewoon instant blij. De film Curious George heb ik eigenlijk nooit gezien. Er zijn wel meerdere favoriete albums, maar dit zijn de eerste waar ik zo direct op kom.
 • Wat is je favoriete stad in België (en waarom)?
  Leuven. Omdat ik er geboren ben. 😛
  Nee, nee, even serieus. Leuven blijft echt wel mijn favoriete stad in België en dat is waarschijnlijk omdat ik die stad zo goed ken. Plus het is een relatief kleine stad waardoor het eerder aanvoelt als een groot dorp. Je kan van de ene kant van de ring zonder problemen naar de andere kant van de ring wandelen. Er zijn prachtige verborgen plekjes en geweldige plekjes om lekker te eten.
  Afgelopen weekend was ik nog een keertje in Gent en dat blijft ook een pracht van een stad en Brugge natuurlijk ook.
 • Wat is de laatste foto die je nam?
  Red Carpet
  Deze foto. Weer een selfie als het ware. Haha! Ik amuseer me net iets te hard met mijn klikkertje tegenwoordig. Vandaag had ik een dagje vrij en besloot verder te prutsen met de make up waar ik het gisteren over had. Ik wist eigenlijk niet dat uzelf vol kliederen zo makkelijk was! Zelfs mijn winged eye lukte alsof het niets was. Poging één was een bibberig lijntje. Poging twee was een pracht van een winged eye en hieronder zie je poging drie. Niet de meest perfecte winged eye, maar een winged eye. Volgens mij ben ik ofwel een natuurtalent ofwel komen die jaren tekenen met allerhande materialen op allerhande vreemde ondergronden eindelijk van pas. Soit. De make up op de foto voor de geïnteresseerden: een beetje oogschaduw (één kleur van het Brownstone doosje), mascara, eyeliner en een gekleurde lippenbalsem van Hema. Massa’s sproeten van Moeder Natuur. Haar in een losse dot en opeens ben ik een fokking stoot. Hell yeah! 😀
 • Hoe ziet jouw ideale dag eruit?
  Uitgerust wakker worden en dat maakt niet uit of dat nu om zes uur is of om negen uur. Uitgerust is het keywoord. Als ik uitgerust wakker wordt, maakt het allemaal niet echt uit wat ik daarna doe. Daarna lekker rustig ontbijten met Het Vriendje, een paar filmpjes kijken op YouTube, een beetje rondklikken op het internet en dan iets actievers gaan doen. Misschien een fietstochtje of een wandeling. Nog een paar keer lekker eten. Als het kan even een middagdutje. Misschien een boek lezen tussendoor. Een filmpje kijken. Fijn gezelschap opzoeken. Eigenlijk een beetje van alles door elkaar.
 • Wat is je ultieme droom?
  Oh boy. Dat is volgens mij de moeilijkste vraag die je iemand kan stellen. Mijn ultieme droom is om op mijn eigen tempo te kunnen leven zonder mij financieel zorgen te moeten maken en de mensen rondom mij gelukkig te kunnen maken. Zoiets. Ongeveer.
 • Welk bordspel moeten we allemaal spelen?
  Ik moet toegeven dat ik alles behalve een bordspelfanaat ben. Als ik bordspelen kan vermijden, dan doe ik dat ook. Volgens mij heb ik net iets te veel tegen mijn goesting bordspelen moeten spelen toen ik jonger was. Mijn zus was namelijk wel een grote fan van het betere gezelschapspel. De enige bordspelen waar ik momenteel kan opkomen zijn Scrabble, Trivial Pursuit en Levensweg. Dus ik denk dat ik even ga passen voor deze vraag aangezien een zinnig antwoord uitblijft.
 • Als je een fantasiefiguur zou zijn, wat/wie zou je dan zijn? (een elf, hobbit, Minnie Mouse, … )
  Vermoedelijk een zeemeermin. Ik ben zot van zeemeerminnen. Dat de videocassette van De Kleine Zeemeermin het nooit begeven heeft, dat snap ik nog steeds niet. Ik denk dat ik op een bepaald moment die film minstens een keer per week keek. Zelf ben ik ook wel een behoorlijke waterrat dus ik zou me wel thuis voelen zo diep in de zee. Al die sardientjes zijn ook mijn vriendjes, jippiejajee!
 • Wat is nummer 4 op je bucket list?
  Een luchtballonvaart doen én dat puntje is afgevinkt. Ha!

Opnieuw ga ik het zelf verzinnen van vragen aan mij voorbij laten gaan. Ja. Lui. Ik weet het, maar ik heb een dagje verlof en dan wil ik eigenlijk gewoon niet te hard nadenken. Nah!

Zeg eens, beste lezer, welk bordspel zou mij over mijn afkeer voor bordspelen kunnen zetten? Wat is volgens jullie het betere bordspel? Tips?

You Might Also Like

 • Sandra

  Ik vind het zo leuk om bij jou de antwoorden te lezen en ik was wederom blij verrast dat ook jij Sufjan Stevens goed vindt. Ik heb hem net ontdekt met zijn nieuwste album en heb die CD al een keer of vijf beluisterd en ik vind hem steeds beter.

 • Kelly

  Gij vamp! Wat een vleugje make-up toch kan doen hé 🙂
  Qua bordspellen: hier ook weinig ervaring, maar ik vind Alhambra wel tof.

 • An

  Ohlala! Geslaagd 🙂

 • Maureen

  Wat een mooie foto!
  liefs,
  Maureen

 • Lies

  Zo mooi! Vooral die eyeliner 🙂 Niet dat je ‘t nodig hebt natuurlijk, maar zot hoeveel dat met je gezicht kan doen soms he!

 • Elke

  Ik ben zó jaloers op die lieve, lieve sproetjes!

 • Christel

  Heel wat herkenning hier bij je antwoorden. Hier ook grote fan van Sufjan Stevens en bordspelen vermijd ik ook liefst. Net zoals stokjes. Ik word daar zenuwachtig van en ik weet niet waarom. Ik lees ze wel graag. Het geeft een inkijk in iemands leven.
  Ik woonde vroeger in Gent en vind het nog steeds een leuke stad. Nu woon ik in de buurt van Leuven en stilaan leer ik de stad kennen.

 • Annelies

  Die haakjes cd van Sigur Rós is ook een all time favourite van mij 🙂 en super geslaagde foto van jou!

 • Ann W

  Zeker niet het Game of Thrones bordspel. Daar heb ik trauma’s van en ik ben wél een liefhebber 🙂

 • Zwartraafje

  Knap resultaat met je make-up verkenningstocht. Eigenlijk vind ik make-up sowieso het mooiste wanneer ze het zo naturel mogelijk houden. Die dikke lagen foundation die al die mooie sproetjes zouden verbergen … dat zou echt zonde zijn. Zelf spelen we ook niet zo vaak bordspelen terwijl ik het eigenlijk best wel leuk vind. Ticket to Ride bijvoorbeeld, daar hebben we dit jaar mee ingezet in het gezelschap van mijn broers en schoonzusjes.

 • Dina

  Wat een leuke foto! Leuke vragen en antwoorden heb je gegeven en wat leuk dat je genomineerd was voor de award. 🙂

 • appelstien

  Amai seg, ik moet hier ook nog efkes “woop woop!” komen roepen naar zo’n ravissante verschijning 🙂 !

 • Katrien

  Wow, een waar natuurtalent ben jij met die make-up! (Ik ben benieuwd welke filmpjes of tutorials je gevolgd hebt?)
  Bedankt voor je antwoorden ook. En ivm die bordspelen, idd Ticket to Ride is wel een leuke!

 • Pin It on Pinterest