Gebeurd

Ask me Anything: de antwoorden – deel 1

Morgen geef ik een workshop bij Femma en misschien, héél misschien, ben ik een beetje zenuwachtig. Doordat ik die workshop zo goed wou voorbereiden en in combinatie met een vies beestje in mijn darmen, heb ik mijn berichten deze week nogal last minute snel snel geschreven. Dit bericht is geen uitzondering. Ik geef het toe. Dus voor de eerste antwoordenronde van de Ask me Anything koos ik er even de vragen uit die het makkelijkste zijn om te beantwoorden. Als jouw vraag er nog niet bij zit, niet gevreesd! Die komt er volgende week aan. Beloofd!

 • Als je een heks zou zijn, wat zou dan jouw specialiteit qua magie zijn?Hivernale
  Liefdesdrankjes. Zonder twijfel. Dat is gewoon de meest lucratieve business voor een heks. Dat en doden terug tot leven wekken. Iedereen wordt op een bepaald moment in zijn of haar leven wel eens verliefd en dan zou ik daar mee kunnen helpen. Liefdesdrankje mixen, geven aan de persoon en kassa kassa. Als ze niet werken, sja… Dan komt het slachtoffer misschien nog eens terug als hij/zij een nieuwe vlam heeft. Foei. Foei. Ik weet het, ik weet. Langs de andere kant, als alles naar wens verloopt heb je na verloop van tijd een wereld vol verliefde mensen. Peace en love en zo. Hippieheks.
 • Waarom staat er “verbeelding – het leven van een ananas” op het tabblad in Safari? – Dorien
  Haha! Dat is de subtitel van mijn blog. Ik ben héél slecht in het verzinnen van titels. Serieus. De blogberichten hier schrijven is geen enkel probleem, maar er dan een titel voor verzinnen… oh boy. Dus toen ik mijn blog net installeerde vroeg WordPress achter een subtitel of een korte omschrijving voor mijn blog. Ik vond altijd dat ik met het kapsel op de foto hier in de rechterkolom een beetje lijkt op een ananas dus… Het leven van een ananas, omdat ik hier schrijf over mijn leven en ik vond dat ik op een ananas leek. Dat is de beste verklaring die ik daarvoor kan geven. Het was gewoon het eerste dat ik kon bedenken en stiekem had ik niet verwacht dat iemand het ooit zou opmerken. 😛
 • Heb je Song of the Sea inmiddels al gezien? – Ellen/Gwyllion
  Nee! Volgens mij is de film nog niet uit op dvd, dus ik wacht geduldig af. Een vriendin die juffrouw is, vertelde dat ze de film onlangs zag tijdens een klassenvoorstelling en ze was er ook helemaal wild. Ik blijf er dus naar uitkijken!
 • Oroboro - Sasha UnisexMocht ge een tattoo moéten zetten, wat zou er dan waar op uw lijf komen?Appelstien
  Ok, dit gaat misschien vreemd klinken, maar ik weet perfect welke tattoo ik waar op mijn lijf wil en door welke tattoo-artist ik die wil laten zetten. Ik zit met een slechte rechterknie. Niks dramatisch, maar af en toe speelt dat eens op. Zo gaat dat nu eenmaal. Dus als ik ooit een tattoo laat zetten komt die vlak boven mijn rechterknie aan de buitenkant van mijn been. Vorig jaar liet Eefje een prachtige tattoo van een ijsvogel zetten door de Russische Sasha Unisex. Ik was verkocht. Die stijl, die kleuren,… Liefde! Ik heb Eefje bijna meteen na het lezen van haar blogbericht gemaild voor meer info, maar daar heb ik voor de rest nog niets mee gedaan. Intussen volg ik Sasha op Instagram en tijdens het volgen zag ik opeens een tattoo van een ouroboros verschijnen die een acht vormt. Een ouroboros is een slang/draak die in zijn eigen staart bijt met een geweldige symboliek er achter en acht is toevallig mijn favoriete cijfer én het getal staat net als de ouroboros voor oneindigheid (toch als je het op z’n zij kantelt, als dat op je been staat kan het dus zowel een acht zijn -als je rechtop staat- of het symbool voor oneindigheid -als je zit of ligt-). Dus ja. Deze vraag beantwoorden, dat was absoluut niet moeilijk.
 • Wat was het eerste computerspelleke dat ge gespeeld hebt, en wanneer was dat? – Appelstien
  Geen idee eigenlijk. Ik weet dat we vroeger heel vaak een racespelletje speelde op de computer met een joystick. Vraag me niet hoe dat heette of in welk jaar dat was, maar ik herinner mij de muziek erbij nog zeer levendig, voornamelijk omdat die behoorlijk irritant was. Het leukste aan dat spel was dat je het kon spelen met de joystick. Dat was lekker speciaal. (Na wat research: het kan Outrun geweest zijn, maar ik ben er niet zeker van).
 • Waar en wat hebt ge precies gestudeerd? Wat was uw eindwerk/thesis? – Appelstien
  Ik heb Journalistiek gestuurd aan de Katholieke Hogeschool Mechelen die intussen Thomas More heet, geloof ik. In het derde en laatste jaar moest je een afstudeertraject kiezen en ik had gekozen voor Mixed Media. Radio/Tv interesseerde mij een beetje, Print interesseerde mij een beetje en Web interesseerde mij zeer hard, maar ik wilde het Print en het Radio/Tv verhaal niet missen. Net op het moment dat we onze keuze moesten maken, werd die nieuwe vierde richting aangekondigd. Ik ben daar natuurlijk opgesprongen. We zaten in een klas met zes mensen. Jawel. Zes. Het leuke is wel dat ik daar ongeveer alles heb geleerd wat ik vandaag de dag toepas op mijn blog. Deze site had perfect mijn eindwerk kunnen zijn. Mijn échte eindwerk werd een soort van studie naar hoe je social media en mixed media kon toepassen op het dichter bij elkaar brengen van pendelaars. Hippieheks en zo. Er was bijvoorbeeld een idee om schermen op de treinen te gebruiken om berichten uit te wisselen (noot: tegenwoordig zijn die schermen op de Desiro treinen vrij courant, toen was daar nog geen sprake van. Kathleen de vernieuwer in actie!) en op die manier een keer een babbel te kunnen doen met een mede-treinreiziger die je anders nooit zou spreken. Soit. Ik ben afgestudeerd in het jaar onzes heeren 2007 en behaalde een grote onderscheiding als enige van mijn jaar. Het diploma dat ik daarvoor kreeg zit ergens stof te verzamelen in één van mijn schuiven. Lang leve studeren voor iets wat je daarna enkel gebruikt voor je blog. Hoera! 😛

Intussen ga ik nog even nadenken over mijn antwoorden op de andere vragen en stiekem kijk ik héél hard uit naar het invulverhaaltje dat Le Petit Requin achterliet. Ik heb al heel erg gegiecheld toen ik haar reactie zag binnenkomen. Maar dat is dus allemaal voor nadat ik die workshop tot een goed einde heb gebracht. Ayup.

You Might Also Like

 • Lies

  Oh, ik ben ook superfan van Sasha Unisex! Ik volg redelijk wat tattoo artists, maar haar ontwerpen… Wow 🙂 kan je die eigenlijk vastkrijgen zonder naar (Wit-)Rusland te reizen? Die reist de wereld rond waarschijnlijk…

 • Kelly

  Lol, het leven van een ananas! Mij was het dus nog NOOIT opgevallen!

 • Sandra

  De ananas is wel hip hé op de moment. Overal ananassen en ‘t is nog lekker ook.
  Een tattoo? Bijna alle mensen die ik ken hebben er één dus zij vinden dat mooi, maar ik vind dat nooit mooi. Wanneer iemand vol trots zijn tattoo laat zien stamel ik altijd: ‘Eh. Ik zie dat niet zo graag :p’ Ik heb dan wel gene smaak, maar ik zie dat echt niet graag. Maar piercing zie ik ook niet graag hoewel ik zelf gaten in mijn oren heb. Dat is al zo van toen ik een kleuter was en zonder oorbellen voel ik mij bloot.
  Maar een tattoo. Nee. Ik heb al genoeg echte littekens van ‘t leven.

  • Kathleen

   Haha! Ik vind piercings dan weer rare dingen. Waarom zou je in godsnaam vrijwillig extra gaten in je lijf willen laten prikken?! Iedereen heeft zo wel zijn ding natuurlijk. 😉

 • appelstien

  Succes met de workshop! Merci voor de plezante antwoorden, die tattoo, schoon kleurkes! Al komt er hier bij mij ook nooit eentje, denk ik (dan zou manlief gillend weglopen, vrees ik…). Haha, en ik dacht “pendelaars”? Wow, da’s wel heel alternatief – mede ook door die “hippieheks” die erachter staat. Allé, hoe komt ge er nu op om mensen die pendelen dichter bij elkaar te brengen? Tot mijn eurocentje viel – TREINpendelaars, niet pendelaars die met hun pendel aardstralen zoeken of zo…

  • Kathleen

   Ik moest even denken welke pendelaars er anders zijn, maar inderdaad! Pendelen! Dat kan twee dingen betekenen. Ha! Dat was inderdaad even verwarrend als ik het daarvoor over heksen had. 😀

 • Olga

  Hahaha, wat grappig dat je bij de heksenvraag meteen bedacht wat de meest lucratieve business zou zijn. Goeie #girlboss gedachte, I like it!

 • Literasa

  Die ananas, eindelijk weet ik waarom! 🙂

 • Liese

  Mijn eerste computerspel was met dat balletje op het plankje de muur bovenaan afbreken. Uuuuuuren gespeeld bij mijn nonkel op zijn Mac

 • Le petit requin

  Hihi, het mysterie van de ananas eindelijk opgehelderd! Was mij ook al opgevallen 🙂

  Hoewel een tattoo niets voor mij is, vind ik degene die jij hier toont wel echte kunstwerkjes, amai!

  PS: het “notify”-probleem is precies opgelost, want ik kreeg ondertussen wél al berichtjes dat er een nieuwe reactie was. Hip hoi voor wat je ook gedaan hebt 🙂

 • abfabulies

  Liefdesdrankjes, haha 😀

 • Pin It on Pinterest