Gebeurd

Het invulverhaaltje van Le Petit Requin

Ik moest heel hard lachen toen ik de reactie Haaike van Le Petit Requin zag binnenkomen op de Ask Me Anyting post van een tijdje terug. Het zijn vragen, interessante vragen zelfs, maar ze zijn in de vorm van een invulverhaaltje met een magische twist gegoten. Schitterend gewoon. Dus dat kon ik natuurlijk ook niet zomaar laten liggen. Ik besloot er mee aan te slag te gaan op deze ietwat regenachtige vrije dag.

Je gaat wandelen, in welk bos zou dat zijn?
Meerdaalwoud. Er is geen mooier bos dan dat in België.

In het bos – dat een toverbos blijkt te zijn – ontmoet je een toverheks. Het is er gelukkig eentje van de goede soort, want ze kan jouw allerslechtste eigenschap vervangen door een betere. Welke slechte eigenschap van jezelf zou je het liefst zien verdwijnen?
Stiekem zou ik graag wat ordelijker en georganiseerder zijn. Ik ben een geweldige chaoot en voor mij heeft dat zo zijn voordelen, maar het heeft ook zo zijn nadelen. Zowel voor mij al voor de mensen die met mij moeten samenleven. Het Vriendje zou soms graag een wat ordelijker huis hebben en ik ook om eerlijk te zijn. Zo’n proper huis zou wat meer zen met zich meebrengen. Mentale rust en zo. Maar ik zit nu eenmaal zo in elkaar dat als ik met iets bezig ben en ik denk opeens aan iets anders, dat ik dan datgene waarmee ik bezig was ergens leg en met het andere ding aan de slag ga en dat eerste ding gewoon laat rondslingeren. Ja. Niet ideaal.

Prinses Kathleen huppelt helemaal verbeterd rond in het bos op haar favoriete nummer aller tijden (hetwelke?)
Het is niet echt mijn favoriete nummer allertijden (ik weet zelfs niet of ik er een heb), maar het is wel een nummer waar ik verdacht veel mee in mijn hoofd zit, vreemd genoeg. Het is een liedje over recycleren. Jawel. Recycleren. Maar het is gewoon te catchy en ik zie me op die melodie perfect rondhuppelen door een bos. En het is Jack Johnson. De mens heeft nog behoorlijk wat catchy en vrolijke liedjes.

tot ze plots in een donker deel van het bos terecht komt (insert welke spannende soundtrack?)
Oeh! De soundtrack van The Fountain. Die muziek van Clint Mansell… Boy oh boy! En dan vooral dit lied lijkt me helemaal bij een donker bos te passen. Tip: luister héél het lied want het bouwt op naar een van de beste climaxen ooit. Die climax zit rond minuut acht vandaar dus de tip om het helemaal te luisteren. I do love myself some nice soundtracks en dit is echt een van mijn favorieten.

De boze koningin doet niet alleen de toverkracht van de goede toverheks teniet, maar neemt ook al je andere goede eigenschappen – op één na – weg. Je mag dus één goede eigenschap van jezelf kiezen om bij te houden, welke zou dat zijn?
Mijn creativiteit. Zonder twijfel. Een docent gaf ooit als definitie van creativiteit dat het de mogelijkheid is om probleemoplossend te denken. Dus als ik die eigenschap kan behouden, dan weet ik dat ik mezelf op de een of andere manier wel uit alle benarde situaties zal weten te werken.

Tot overmaat van ramp word je gevangen genomen en opgesloten in een toren. Beschrijf je ideale ontsnappingsscenario: ga je voor een slinkse ontsnappingspoging of voor de directe aanval? Ontsnap je alleen of roep je hulp in van het Vriendje?
Hoogstwaarschijnlijk doe ik eerst wel een paar pogingen om zelf te ontsnappen. Hulp vragen doe ik alleen maar als ik écht écht écht niet anders kan. En ik ga proberen de boze koningin te slim af te zijn op de een of andere manier. Ik moet het niet hebben van lichamelijke kracht of vechten, ik moet het hebben van creativiteit en slimmigheid. Dus hoe ik het exact zou aanpakken, weet ik niet meteen. Dat valt ook een beetje te zien wat er allemaal aanwezig is in de toren en hoe de bewaking in elkaar zit en zo, maar op de een of andere manier zou ik er waarschijnlijk wel in slagen om te ontsnappen. Het Vriendje mag waarschijnlijk thuis blijven en zijn witte paard op stal laten.

Als beloning voor je ontsnapping mag je twee kaboutertjes meenemen naar huis. Welke namen geef je hen?
Vince en Nelson lijken me hier wel van toepassing. 😀

Het zijn jammer genoeg geen al te actieve kaboutertjes, dus ze doen niet alles in huis, maar je mag hen wel één taak geven die ze de rest van je leven in jouw plaats zullen uitvoeren. Welke zou dat zijn?
Mijn rommel opruimen? Die eigenschap was afgepakt door de boze koningin, maar hey, op deze manier los ik het ook op (creativiteit, probleemoplossend denken en zo… moeha!). Alleen vrees ik dat de echte Vince en Nelson toch liever lui rondhangen. Ik vermoed dat ze zich zelf niet al te veel aantrekken van rommel en aanverwanten, zolang ze maar op tijd een aaitje krijgen en wat eten.

Haaike, dikke merci voor dit invulverhaaltje. Ik vond het zalig om er mee aan de slag te gaan en het was een keer iets helemaal anders dan anders.

You Might Also Like

 • Maai

  Aahhh dat zijn de beste vragen, heerlijk!

 • Literasa

  Mooi gedaan!

 • Falderie

  Dat is nog eens een leuke manier van vragen stellen! 🙂

 • appelstien

  Hihi, super! En leve Jack Johnson!

 • Le petit requin

  Graag gedaan! Blij dat je er zoveel plezier mee had en leuk om je invulling te lezen!
  Bij Jack Johnson en zijn “catchy” liedjes was ik wel even in de war tot ik besefte dat ik niet met Jack Johnson, maar wel met Anthony & the Johnsons in mijn hoofd zat (en die valt nu niet bepaald onder de categorie vrolijke muziek 🙂 Mooi nummer ook van The fountain, dat kende ik nog niet.
  En ik denk dat ik stiekem mijn vriend ook op zijn wit paard zou thuis laten en zelf wel eens eventjes zou ontsnappen 😉

 • Pin It on Pinterest