Gelezen

Angelfall

Angelfall - Susan EeIk vond Angelfall van Susan Ee in december op het Boekenfestijn tussen de laatste exemplaren. Sjanske. Voor €6,99 kon ik het gewoon niet laten liggen. Op BookTube had ik er al zoveel goede dingen over gehoord en ik wilde nu ook wel eens weten waarom iedereen het er heel de tijd over heeft. Om eerlijk te zijn snapte ik niet helemaal hoe een boek over engelen zoveel fuss kon teweeg brengen.

Zes weken geleden werd het leven zoals Penryn het kende volledig op z’n kop gezet. Vanuit het niets verschenen er engelen die alles behalve de aardige figuren uit de Bijbel zijn. Er ontstaat een heuse oorlog en de engelen halen de bovenhand. Penryn, haar zusje Paige en haar pscyhisch zieke moeder hebben zich al die tijd weten te verstoppen, maar nu is het tijd om naar een nieuwe locatie te gaan. Tijdens die hachelijke onderneming wordt Paige ontvoerd door een engel en ziet Penryn hoe de vleugels van een andere engel worden afgesneden door een van zijn soortgenoten. Penryn besluit de gewonde engel te helpen en hem te dwingen haar naar haar zusje te brengen.

De korte inhoud klinkt als het ene cliché na het andere. Ik weet het. Het uitschrijven alleen al maakte mij een beetje ongemakkelijk. En ergens had ik verwacht dat dit een doordeweekse young adult dystopian zou zijn. Je weet wel, zo ééntje waarbij het hoofdpersonage De Uitverkorene is met bepaalde unieke krachten, waarbij er een love triangle is, waarbij het hoofdpersonage te vaak de neiging heeft de stomste beslissingen ooit te maken, maar alles komt dan toch weer in orde,… Zo een dystopian waarbij je de helft van de tijd met je ogen zit te rollen. Dat soort dystopian, daar had ik me aan verwacht. Het eerste deel van het boek leek op te bouwen naar dat soort verhaal, maar dan opeens werd ik zeer aangenaam verrast.

Angelfall blijkt het tegenovergestelde te zijn van de standaard, cookiecutter young adult dystopian. Hoera! Het hoofdpersonage leidt het verzet niet, er is maar één love interest en die heeft helaas niet zoveel interesse in het hoofdpersonage, alles komt niet heel de tijd zomaar eventjes op magische wijze in orde, er wordt zeer grafisch bepaalde zaken omschreven die mijn maag deden keren, het hoofdpersonage gebruikt zowel haar hoofd als haar vuisten,… En het heeft kwaadaardige engelen. Komaan! Ik dacht dat ik tijdens dit boek verdacht veel zou moeten rollen met mijn ogen omwille van de engelen. Heel in het begin is er even een omschrijving van een engel waarbij ik eens heel hard heb gerold met mijn ogen (groot, atletisch, spieren die rollen, een adonis en een halfgod in één,…), maar voor de rest viel het al bij al zeer goed mee. Ergens deed dit boek me denken aan de graphic novels van The Walking Dead. Het heeft dezelfde chaos en hetzelfde soort geweld op sommige moment. Soit. Moest het nog niet duidelijk zijn: ik was verkocht.

Toen ik het boek vrijdagavond uit had, viel ik even in een zwart gat. Het eindigt niet op een spannende cliffhanger, maar precies midden in het verhaal. Ik heb serieus gevloekt, want ik wilde maar al te graag verder lezen. De online catalogus van de plaatselijke bib werd de volgende ochtend snel gecheckt en het tweede deel was beschikbaar. Hoera! Alleen bleek even later toen ik voor een gesloten deur stond dat de bib de brug nam. De plaatselijke boekhandel had het tweede deel niet op voorraad en dus reden we later die middag naar Leuven centrum. Niet persé om het vervolg te kunnen kopen, maar toch wel een beetje. Een heel klein beetje. Misschien. Zo. Ik had nog een boekenbon. Ja. Het is lang geleden dat ik meteen het tweede boek wou lezen van een trilogie. Zeer lang geleden. Meestal kunnen er een paar maanden over gaan voor ik aan een nieuw deel in een trilogie begin, maar dit boek? Nee. Nope.

Dus intussen ben ik aan het lezen hoe het verder gaat met Penryn en haar avonturen. Ayup. Deel drie is net verschenen in het Engels, maar aangezien ik deze boeken in het Nederlands ben beginnen lezen, ga ik het derde deel ook in het Nederlands lezen. Daarvoor ga ik dus nog moeten wachten tot augustus. Au-fokking-gustus. Boe!

Het boek is zowel verkrijgbaar in het Engels als in het Nederlands. De titel is in beide talen hetzelfde. Lekker makkelijk. In het Nederlands is het verkrijgbaar in de betere boekhandel of via Bol. Op Bol kost de papieren versie €17,95 en de e-book versie €9,99.

You Might Also Like

 • Ellis

  Het staat al tijden in de kast te wachten. Dit helpt wel om het snel op te pakken;)

 • Gerrianne

  Toevallig heb ik dit boek net van de bieb geleend. Leuk om jouw mening erover te lezen.

 • Eline

  Ge hebt mij nieuwsgierig gemaakt naar die reeks! ‘t Zal alleen nog eventjes duren voor ik er kan aan beginnen (en een reeks die volledig verschenen is: pluspunten!)… Alleen, een boek dat vertaald is, maar waarvan dat de titel hetzelfde blijft in het Nederlands als in het Engels, ik vind dat verdomd lui. :p

 • Zwartraafje

  Net die duistere sfeer zorgde er voor dat ik erg van die reeks hou. Ik ben dan ook aan het aftellen naar de publicatie van het afsluitende deel.

 • Pin It on Pinterest