Gebeurd

30 before 30 – maand 10

Het leek me wel leuk om iedere maand even te kijken naar wat er weer van de 30 before 30 lijst werd geschrapt. In principe zouden er dus minstens 2 zaken per maand moeten worden geschrapt. Doenbaar, leek mij. Bekijk de orginele 30 before 30 lijst.

 • Nummertje 6: Citytrippen in Gent met mijn boekske
  Check! Fotografisch bewijs: zie hierboven. Het was een beetje een regenachtige dag, maar een zeer geslaagd uitstapje. We volgden de wandeling die ons langs de bekendste plekjes van centrum Gent bracht en onderweg deden we een paar tussenstops om lekker te eten of om bruisballen te kopen. 😀
 • Nummertje 16: 10 longreads of kortverhalen schrijven van minstens 1.500 woorden
  Afgelopen maand schreef ik twee blogposts met meer dan 1.500 worden: Aan de slag met YNAB en Wat heb je nodig om te beginnen met je eigen WordPress installatie? Blijkbaar zijn van die droge, informatieve blogberichten ideaal om aan de 1.500 woorden te geraken. Moeha. De goesting om fictie te schrijven is er wel nog altijd, maar ik kan er momenteel gewoon even geen tijd voor vrij maken. Boe. De teller staat trouwens op 6 voor dit puntje. Nog vier te gaan.
 • Nummertje 25: Leren hoe je een winged eye maakt
  Dat ging vlotter dan verwacht. Fotografisch bewijs kan je hier terugvinden.

Twee volledige puntjes geschrapt en het andere is al over de helft geschrapt. Niet slecht. Niet slecht. Ik heb intussen zestien van de dertig puntjes geschrapt, dus dat is geslaagd. Woehoe! Met de hakken over de sloot, maar geslaagd is geslaagd. Daar ga ik niet moeilijk over doen. Nope.

Hoe zit het nog met de rest van de puntjes, hoor ik jullie vragen? Ik zal er eens snel door gaan om jullie een idee te geven.

 • Nummertje 2: 30 spullen weggooien/weggeven/verkopen
  Er staat een doos klaar. Het is een kwestie van iets met die doos te doen. Dit puntje zou dus geschrapt kunnen worden als ik er een keer iets aan doe.
 • Nummertje 3: de eerste 30 films van de IMDB Top 250 kijken
  Het tellertje staat op 8. Ja.
 • Nummertje 7: Een item maken uit vijf hobbyboeken/tijdschriften waar ik nog nooit iets uit maakte
  Ik ben echt niet in mijn hobby-naai-knutsel-periode de laatste tijd. Mijn naaimachine is al maanden niet meer aangeraakt en heel het hobbygebeuren zegt me gewoon even niet zo veel. Dat gaat in periodes bij mij. Ik vrees dus dat dit puntje niet geschrapt gaat worden.
 • Nummertje 16: 10 longreads of kortverhalen schrijven van minstens 1.500 woorden.
  Er zitten nog een paar droge, informatieve blogberichten aan te komen die misschien wel langer worden dan 1.500 woorden. En misschien, heel misschien, waag ik mij nog wel een keer aan fictie schrijven. Wie weet. Maar daar zou ik dan tijd voor moeten maken en ik vrees dat alle vierentwintig uren de meeste dagen al volgeboekt zijn. Helaas.
 • Nummertje 17: Een fictie e-book publiceren.
  Hmmm… Uhm. Sja. Uhm… Er was een verhaal en er was een plan. Alleen heeft dat verhaal nog geen einde en daardoor valt het plan een beetje in duigen, want ik zie mezelf niet meteen de komende maanden én nog een einde schrijven én nog redactie doen op dat verhaal. Dus ja. Ooit publiceer ik wel eens een fictie e-book, maar ik weet dus niet of dat voor meteen zal zijn.
 • Nummertje 18: Ofwel Amsterdam ofwel Londen nog eens bezoeken.
  Het wordt dus geen een van de twee. Boe.
 • Nummertje 19: Engraving art maken.
  Dat zie ik eigenlijk nog wel in orde komen.
 • Nummertje 20: Experimenteren met plakkaatverf
  En dit zie ik misschien ook nog wel in orde komen.
 • Nummertje 21: Picknicken in het park
  En dit moet zeker lukken
 • Nummertje 23: Pad Thai leren maken
  Tiens. Had ik dit niet al geschrapt? Of was mijn ene poging niet genoeg en moest ik weer belachelijk streng zijn voor mezelf? Tssss…
 • Nummertje 26: Een workshop make-up volgen
  Telt heel veel make-up kopen en er dan zelf mee prutsen voor dit punten? Nee? Jammer. Anders had ik dat ook mogen schrappen.
 • Nummertje 28: *persoonlijk*
  Het gaat voor een andere keer zijn.
 • Nummertje 29: Theoretisch rijexamen slagen
  *mompel*uitstelgedrag*mompel*
 • Nummertje 30: Een feestje geven voor mijn 30ste verjaardag.
  Er is een plan. Nu de uitvoering nog. 😀

You Might Also Like

 • Le petit requin

  Ja maar, mocht 18 niet zo’n beetje half geschrapt worden door Barcelona? En pad thai maken is pad thai maken he seg! 😉

  En echt, serieus, dat theoretisch rijexamen valt echt hard mee, gewoon doen! Hoe langer je het uitstelt, hoe “groter” het wordt en hoe lastiger om het toch nog aan te pakken.

 • Pin It on Pinterest