Gebeurd

Die keer dat ik luisterde naar mijn lezers en de zaligste broek ooit kocht

Afgelopen zaterdag dwaalden Het Vriendje en ik door de straten van Leuven. Er was natuurlijk dat ene boek dat ik persé moest hebben, maar we maakten er meteen gebruik van om de beentjes eens goed te strekken. Toen we in de Parijsstraat aankwamen, besloot ik toch even binnen te gaan bij Hempmade en de broek-tip van enkele lezers te checken.

Het blijft het meest geweldige aan bloggen: de community. Als ik roep: “Help! Ik heb een gat in mijn laatste goede broek! Waar kan ik er een nieuwe vinden die de bloedtoevoer naar mijn benen en tenen niet afsnijdt?!” dan reageren er massaal veel mensen. Jullie herkennen het probleem en jullie hebben zelf al een oplossing gevonden voor dat ene probleem. Jullie zitten er niet mee in om jullie tips te delen met mij terwijl ik daar beteuterd sta te staren naar het gat in mijn laatste goede broek. En daarom zijn jullie allemaal helden. Stuk voor stuk. En Mieke en Elke dan ook nog eens in het bijzonder, want zij kwamen met de Gouden Tip op de proppen.

De broeken van Up-Rise waren me opgevallen op de website van Hempmade. Ze zagen er heerlijk comfortabel uit en ze waren beschikbaar in een aantal toffe kleurtjes. Vooral het blauw stak mijn ogen uit. Eens in de winkel twijfelde ik even of ik die broek wel wilde passen omwille van het prijskaartje. Er was al gewaarschuwd in de comments dat de broeken niet goedkoop waren en dat zijn ze inderdaad niet. Wat als die broek nu als gegoten zat? Kon ik zo’n fancy schmancy broek wel betalen? Gelukkig liet YNAB weten dat er genoeg budget was om eens zot te doen, dus dook ik het pashokje in. Een paar minuten later stond ik glunderend buiten en bewonderde de broek in de spiegel. Geen gewring of rare huppeltjes om in de broek te geraken. Nope. Gewoon een perfect fit en een heerlijk soepel vallende stof. Just the way I like it.

Alleen hing er zoals bij de meeste broeken die ik pas een halve kilometer te veel stof aan de onderkant. Ja. Korte Beentjes Verhetsel. That’s me. Toen ik lachend zei dat ik de broek zou moeten inkorten tegen de winkeljuffrouw die even kwam kijken, liet ze meteen zien dat er lusjes waren aan de onderkant waardoor je de broekspijpen rond je enkels strakker kon trekken waardoor ik mijn schaar en naaimachine niet nodig zou moeten hebben. I-de-aal!

Dus ja. Ik kocht een belachelijk dure broek, maar ze zit heerlijk. Heerlijk! Ik heb even overwogen om er zelfs in te slapen, maar dat leek me toch net iets te ver te gaan. De stof is gemaakt uit een samenstelling van hennep en biologische katoen en daardoor voel je dat ze ademt. Jawel. Mijn broek _ademt_. En die van u? Ze is ook nog eens eerlijk, mijn broek, want ze werd geproduceerd in fabrieken die lid zijn van Fair Wear Foundation. Daarvoor alleen al betaal ik met veel plezier een centje meer. En ik heb ze gevonden dankzij The Power of Blogging. Hell yeah! Beste. Broek. OOIT. Mijn broek en ik, wij gaan nog veel fijne avonturen beleven. Ik voel dat gewoon.

Mieke en Elke, ik ben jullie dus eeuwig dankbaar. Dikke dikke dikke merci voor deze gouden tip. Misschien is het er een beetje over om mijn eerstgeborene naar jullie te vernoemen, maar weet dat ik mijn pollekes al een paar keer heb gekust voor jullie tip.

You Might Also Like

 • Webkim

  Ik ben meteen een kijkje op de site gaan nemen en oehlala, die broeken zien er heerlijk uit zeg!
  Maar Leuven. Da’s niet om de hoek en broeken durf ik nooit zo goed online te bestellen. Misschien toch maar eens een gokje wagen.

 • An

  dat ziet er een zalige broek uit! en mooi kleurtje!

 • Kim (Groene Pumps)

  oh dat ziet er mij zo’n broek uit die ge nooit meer wilt uitdoen, of waarvan ge er ineens twee koopt, zodat ge de tweede kunt aandoen als de eerste in de was is.

 • gerhilde maakt

  Goeie tip! Ik zie dat er ook in Antwerpen verkooppunten zijn van die broek, joepie! Hempmade heeft wel een heel uitgebreide collectie precies, da’s ook tof. Misschien toch eens naar Leuven afzakken. 🙂

  • Kathleen

   De mensen achter Up-Rise zijn dezelfde mensen achter de Hempmade winkel. Vandaar waarschijnlijk dat deze winkel zo’n uitgebreid aanbod heeft.

 • imke

  ziet er inderdaad een zalige broek uit maar voor mij ook wat ver zou ze online willen bestellen maar welke maat moet ik nemen?

  • Kathleen

   De broek valt wat ruimer dan normale maten. Op de website staat ook vermeld om een maat kleiner te nemen dan je gebruikelijke maat. Ik paste een maat 40 en kocht die uiteindelijk ook, maar ik denk dat een maat 38 ook goed was geweest voor mij (om je een idee te geven, mijn heupomtrek is 103cm, wat mij bij broeken meestal een maat 40-42 oplevert). De maat 40 is inderdaad wat losser geworden de afgelopen dagen, maar ik vind dat wel fijn. Dat is een persoonlijke keuze natuurlijk. Soit. Mijn eeuwige probleem met broeken. Ik zou echt een maat 39 moeten hebben.

 • Nele

  Inderdaad, zalige broek! Ik heb het zwarte zusje aan terwijl ik je blog lees! Zit altijd goed!

 • Liese

  Vrouwen die ook van comfortabele broeken houden, ik voel een connectie!

 • Greeun

  Dat ziet er echt een zalige broek uit! En zo mooi! Toch maar eens langs Hempmade fietsen binnenkort 🙂

 • Sandra

  Ai. Ik vind maar moeilijk een boek die me goed gaat al hebben ze bij de Hema voor mij best zalige broeken af en toe ook.
  Maar deze ziet er ook meteen geweldig uit :-).

 • Elke

  Ooh! Na een niet al te vrolijke dag op het werk kikker ik hier helemaal van op! Graag gedaan en blij dat ik je goed ingeschat had!
  Ik heb die broek ook maar toevallig gekocht door een vriendin die niet op de euro’s keek en toch eens wou passen. Het resultaat was zo mooi dat ik het ook niet kon laten 🙂 Als je eens een leeftijdsgenoot met dezelfde broek en rood brilletje door Leuven ziet struinen; dat ben ik! 😉

  P.S. Doe me een plezier en geef je eerstgeborene een andere – minder verwarrende – naam

 • Ysanne

  Haha dat je er zelfs in zou kunnen slapen zegt al genoeg 🙂

 • Le petit requin

  Ondanks dat ik een tijdje geleden voor het eerst een – voor mij toch – skinny jeans kocht en daar eigenlijk wreed content van ben (terwijl ik altijd dacht dat dat absoluut niks voor mij was), vind ik brede broeken ook nog altijd plezant. Al maakt dit bericht het mij ook wel moeilijk, want ik was van plan bij mijn volgende bezoek aan België eens naar Today is a good day in Gent te gaan voor fairtrade kleding, maar nu ziet Hempmade in Leuven er eigenlijk ook heel tof uit en kan ik niet kiezen! 🙂

 • sammie

  gave broek! Lijkt me heerlijk zitten!

 • Fair Wear Friday #5: Hempmade | gerhilde maakt

  […] de blog van Kathleen had ik eerder al gezien dat ze bij Hempmade goede broeken verkopen en toen ik die site bekeek, zag […]

 • Pin It on Pinterest