Gelezen

Angelfall 2

Angelfall 2Wat hadden jullie verwacht na mijn recensie van Angelfall vorige week? Van zodra ik het tweede deel in handen had, ben ik beginnen lezen. En hoewel het een tweede deel in een trilogie is, stelde het alles behalve teleur.

Ik ga het kort houden, want iets vertellen over een tweede deel in een reeks is niet evident. Je kan zoveel zaken al spoilen en dat willen we natuurlijk niet. Nope. Spoiler-free. Penryn heeft haar zusje Paige intussen terug weten te vinden, maar het meisje is niet meer hetzelfde. Samen met hun moeder proberen ze zich te aarden in een nieuw kamp met overlevende, maar dat is minder evident dan het klinkt. Wanneer het kamp wordt aangevallen door een hoop gemuteerde schorpioenachtige wezens, ontstaat er even paniek en verdwijnt Paige opnieuw. Samen met haar moeder gaat Penryn op zoek naar haar zusje, maar deze keer raken ze serieus in de problemen.

Stiekem hield ik mijn hart een beetje vast voor dit boek. Het is per slot van rekening een tweede boek in een trilogie en meestal zijn dat niet de beste boeken. Ze blijven maar aanslepen en aanslepen en aanslepen en voegen vaak weinig toe aan het verhaal. Nee, ik heb het niet zo voor tweede boeken. Daarmee waarschijnlijk dat ik het vaak hou bij het eerste boek en nooit verder lees in een trilogie. Oeps. Maar dit boek kon ik net als het eerste boek niet opzij leggen. Het blijft dezelfde kwaliteit behouden, Penryn blijft een geweldig sterk vrouwelijk hoofdpersonage en er is zoveel actie waardoor ik me geen seconde heb verveeld. Er was een vleugje humor waar ik ontzettend van heb genoten, maar voor de rest was de wereld steeds donker en luguber en engelen zijn best wel eng. Er waren een paar voorspelbare plot twists, maar er waren evenzeer plot twists die ik niet had zien aankomen. Absoluut niet. Voor zij die het hebben gelezen: de Paige-Belial scène. Ayup. Did not see that one coming.

Soit. Ik ben fan. Dat wist ik al na het eerste boek, maar dit boek heeft het alleen maar bevestigd. Dus ik kijk reikhalzend uit naar augustus. Meer bepaald naar 12 augustus, want dan verschijnt het derde deel in het Nederlands. Ik heb de week van 12 augustus toevallig ook verlof, dus ik weet wat ik dan ga doen. Aangezien ik deel één en deel twee in het Nederlands heb gelezen en in mijn boekenkast heb staan blinken, ga ik daar gewoon mee verder hoewel het derde deel al in het Engels beschikbaar is. Het wordt even doorbijten.

Het boek is zowel verkrijgbaar in het Engels als in het Nederlands. De titel is in beide talen hetzelfde. Lekker makkelijk. In het Nederlands is het verkrijgbaar in de betere boekhandel of via Bol. Op Bol kost de papieren versie €17,95 en de e-book versie €9,99.

You Might Also Like

  • Zwartraafje

    Wat een timing … verlof wanneer het langverwachte derde deel uit de Angelfall-reeks uitkomt. 🙂 De meeste tweede delen lijken verdacht veel weg te hebben van een uitgesponnen reclameblok terwijl je als lezer op de ontknoping van de trilogie wacht. Deze serie was daar voor mij één van de weinige uitzonderingen op.

    • Kathleen

      Inderdaad! Het verhaal blijft verder gaan en er ontstaan nieuwe ontwikkelingen ook al is het het tweede deel. Geweldig vond ik dat. Heel wat andere trilogieën zouden daar wat van kunnen leren.

    Pin It on Pinterest