Gebeurd

De Barcelona foto’s die Instagram niet haalden

Geloof het of niet, maar we zijn uiteindelijk in Barcelona geraakt. Jawel. Maar daar aangekomen bleek er nog een klein probleempje. De wifi in ons appartement werkte niet en de techniekers van Movistar, de internet provider, staakten. Geen internet op het appartement, geen data roaming, alleen trage wifi op de conferentie zelf.

Er werden dus wel wat foto’s genomen, maar die verschenen lang niet allemaal op Instagram. Omdat ik het zo raar vind om dagen na de feiten nog foto’s te plaatsen op Instagram zelf, besloot ik ze hier gewoon te dumpen. Nah.

OFFF

We trokken naar OFFF. Het is eigenlijk een beetje moeilijk om uit te leggen wat voor soort conferentie het is. Het is een een bijeenkomst voor creatievelingen uit verschillende branches. Dat gaat van mensen uit de animatiefilm wereld tot illustratoren tot webdesigners tot de ontwerper van het beginscherm van Windows7. De gigantische zaal zat behoorlijk vol, dat spreekt voor zich. Mijn favoriete presentaties hadden veelal met film te maken. Stiekem ben ik wel een filmliefhebber. Vroeger nog erger dan nu. Maar als ik dan een presentatie te zien krijg van de mannen die de user interfaces maken van bijvoorbeeld Iron Man, The Avengers en Guardians of the Galaxy, ja, dan wordt mijn innerlijke filmliefhebber toch nog altijd een beetje giddy. Om nog maar te zwijgen over het feit dat ik een 3D geprint gezichtje van een van The Box Trolls en Coraline heb vast gehad. *insert fangirl gilletje*

Laika OFFF Barcelona

Natuurlijk werd er ook een beetje de toerist uitgehangen. OFFF zelf begon pas om 11u30 waardoor er nog genoeg tijd was voor een stevige ochtendwandeling. De Sagrada Familia werd bewonderd, we passeerden langs de Arc de Triomf die veel mooier is dan die in Parijs, er werd naar de zee gestaard en we beklommen een trap of duizend in Parc Guell om vervolgens getrakteerd te worden op een prachtig uitzicht over de stad. En er werd genoten van het zonnetje. Ik ben normaalgezien geen zonnenklopper, maar boy, heb ik genoten van de zon daarginds. Vitamientjes D op doen. Woep. Woep. Het was dan ook even balen toen we zondagavond in de gietende regen terug landden. Boe, regen. Boe.

Toerist - Barcelona

En er werd gegeten. Er werd veel gegeten. Er werd goed gegeten. Er werden tapas gegeten in een piepkleine bar vol tegeltjes. Er werden gourmet empanadas gegeten. Dat is een keer iets anders dan die gourmet hamburgers waarmee ze je tegenwoordig om de oren slaan. Er werden fajitas gegeten (hoewel dat dat stiekem Mexicaans is, denk ik, maar het klinkt heel Spaans) en er werd crema catalana gegeten. Uiteraard. Als je in Catalonië bent, dan eet je crema catalana. Zo hoort dat nu eenmaal. En er werd ook verdomd lekkere sushi gegeten, maar dat past niet in het rijtje van semi-Spaanse gerechten, dus laten we dat maar even negeren.

Barcelona - Eten

 

Ik ben blij dat we er uiteindelijk geraakt zijn, want ik vond het wel een sympathieke stad en een leerrijke en inspirerende ervaring. Soit. Barcelona staat intussen op de lijst “steden om nog een keertje te bezoeken”. Ooit zo’n keertje. En dan ga ik ook wat beter voorbereid zijn, want uhm… Ja. Moesten de baas en de collega er niet geweest zijn, had ik waarschijnlijk de Sagrada Familia niet eens gevonden. Lalalala.

En door heel die uitstap naar Barcelona ligt mijn blogschema even overhoop. De nieuwe blogpost in de reeks rond WordPress verschijnt, als alles goed gaat, morgen. Het komt er aan, maar vandaag dus even niet. Lalala… Mijn excuses hiervoor.

You Might Also Like

 • hankiemon/Gwyllion

  Oh, wat een mooi weer! Gelukkig heb ik gehoord dat het over een paar dagen zelfs zonnig wordt in België! Barcelona is fijn, je moet echt nog eens terug proberen te gaan, er is zo veel te zien en doen. En crema catalana is ook een van mijn favorieten, veel lekkerder dan crème brûlée (vind ik dan hé).

 • Tina

  Barcelona staat hier hoop op het reislijstje.
  En door je creme catalana krijg ik heimwee naar ons jaarlijks tripje Spanje. Dan is dat mijn favo dessertje. Dus nu aftellen naar volgend jaar.

 • olga

  Ik vond Barcelona ook HEEL leuk. Die crema catalana, ik heb ‘t niet meer! Misschien moet ik eindelijk eens gaan ontbijten…

 • Zwartraafje

  Zowel The Boxtrolls als Coraline zijn zo’n geweldige films.

 • anoniempje

  Voordeel reizen met bazen: lekker duur eten:) zeker jouw baas lust wel wat:)

 • Pin It on Pinterest