Gebeurd

En toen was de vakantie weer gedaan

Een week vakantie is echt te kort. Dat weet iedereen intussen wel, maar we moesten echt even wat rusten en op adem komen. Helaas is dat niet helemaal gelukt want er liep van alles en nog wat mis de afgelopen week. Een televisietoestel dat de geest gaf, kopzorgen alom, dat soort dingen…

Het begint ook moeilijk te worden voor mij om echt te rusten. Begin dit jaar had ik mij voorgenomen om tot en met juni geen nieuwe opdrachten aan te nemen voor Fanny&Laura zodat ik me even kon concentreren op mijn eigen projecten. Toch heb ik de afgelopen zes maanden meer gewerkt dan eender welke periode daarvoor. Woensdag is sowieso mijn vier vijfde dag waarop ik werk voor Fanny&Laura, maar tegenwoordig zit ik de meeste zondagen en de meeste avonden in de week ook te werken. Ik was de week voor de vakantie even aan het uittellen hoeveel uren ik eigenlijk werk per week en viel achterover toen ik het resultaat zag van mijn rekensommetje. Een hoofdberoep combineren met een bijberoep, sja, dan tellen de uren makkelijk op.

Dus langs de ene kant had ik echt nood aan rust en niks doen deze vakantie, langs de andere kant lagen er opdrachten op me te wachten en mailtjes die moesten beantwoord worden en meer van dat. Het was sommige dagen een echte tweestrijd. Moet ik nu werken of moet ik nu rusten? En dat is zeker niet omdat ik die opdrachten niet wilde doen. De cursus Meststoffen voor jouw blog schrijven? Hell, ik doe niks lievers. Maar ik weet dat ik rust nodig heb. Dus ja. Tweestrijd. Constante tweestrijd.

Soit. Ik wil hier niet over zagen en klagen. Dit is het het leven zoals het is: alle borden tegelijk in de lucht draaiende proberen te houden. Soms lukt dat, soms niet. Het is een probleem waar ik iets kan doen door keuzes te maken, maar dat is momenteel even moeilijk. Nu is het dus een kwestie van doorbijten en ploeteren en uiteindelijk komt alles wel weer op z’n pootjes terecht.

Wat ik dan wel deed tijdens mijn vakantie?

 • Ik had een heerlijk uitje met een vriendin, haar vriend en hun zoontje in Brussel. De kleine man stool mijn hart helemaal en ik dat van hem. Moeha! We hebben heel de tijd hand in hand gelopen, want hij wilde geen handje meer geven aan zijn papa of mama. Toen zijn papa vroeg met wie hij naar huis wilde gaan antwoordde hij dat hij met mij mee wilde. *smelt* Maar maak u geen zorgen, hij is uiteindelijk braaf met zijn mama en papa terug naar huis gegaan.
 • Ik verslond A Court of Thrones and Roses van Sarah J. Maas. Het is lang geleden dat ik zo betoverd werd door een fantasy romance. Voor de liefhebbers van Juliet Marillier: lezen die handel.
 • We deden een geweldig toffe wandeling hier in de buurt. Het Vriendje en ik gaan regelmatig hier in de buurt eens wandelen. Ofwel gaan we dan door de velden in de buurt wandelen ofwel in het bos hier vlakbij. Een tante had een paar weken geleden een wandeling doorgestuurd die ze had gewandeld hier in de buurt voor het goede doel. Je kon kiezen tussen verschillende afstanden, maar wij kozen uiteindelijk voor een wandeling van 9km langs allemaal kleine buurtwegen. We zijn op plekken gekomen die we nog nooit eerder hadden gezien en ontdekten dat we eigenlijk in een hele mooie omgeving wonen.
 • Er werd een nieuwe omheining gezet. Bye bye lelijke betonnen muur, hallo houten omheining waar we een soort van verticale tuin van kunnen maken. Met dank aan de buren.
 • Ik schreef alvast zes lessen van Meststoffen voor jouw blog. In totaal komen er iets van een zestien lessen en wat bonusmateriaal. De testers zijn volop aan het testen en ik ben volop aan het schrijven. Het geeft ontzettend veel voldoening om dit idee om te zetten naar iets echt.
 • De televisie gaf de geest. Hij maakte af en toe een tikkend geluid als we hem aanzette, maar dat stopte altijd van zelf. Tot afgelopen zondag toen het maar bleef tikken. Zwaar kak, want dat toestel is net vijf jaar oud. Er werd zwaar gevloekt op de wegwerp maatschappij waarin we leven. Vroeger ging een televisietoestel twintig jaar mee. Minstens. Tegenwoordig gaan er blijkbaar onderdelen kapot na vijf jaar en het is niet dat we zo belachelijk veel televisie kijken. We zijn dus nu de pro’s en de con’s aan het overwegen van het toestel te laten repareren wat bijna evenveel kost als een nieuwe kleine televisie kopen. We gaan er ongetwijfeld nog uit geraken. Ooit.
 • We hebben eindelijk Interstellar gezien. We hebben dan tijdelijk misschien geen televisietoestel, maar genoeg andere schermen om films en seriekes op te kijken.
 • Er was een avondje met de dames van de boekenclub. Helaas viel het boek dat we hadden gelezen niet bepaald in de smaak, behalve dan bij mij. Ik las het boek uit op vier dagen, anderen lazen het niet uit of moesten er weken en weken mee worstelen. Voor de geïnteresseerden: het was Wild van Cheryl Strayed.
 • De ultieme kringloopwinkelvondst werd gedaan. Voor vele mensen is de ultieme kringloopwinkelvondst een of ander vintage meubel of god weet wat. Voor mij was het een boek. Uiteraard. Het is een boek dat eigenlijk zeer makkelijk te verkrijgen is namelijk “Hou je mond!” van Sophie Kinsella. I kid you not. Het ding met die Kinsella boeken is dat ik er eigenlijk niet meer dan drie euro aan wil geven, want laten we eerlijk zijn, het is niet meteen de meest hoogstaande literatuur. Dus iedere keer als we in een kringloopwinkel zijn, ga ik op zoek naar dat boek. Deze week had ik eindelijk prijs. Ein-de-lijk!
 • Ik kocht op drie dagen tijd zeven boeken. No shame. Of toch maar een heel klein beetje. Ik heb mijn Kindle al een paar weken niet meer aangeraakt. Zeer vreemde shift in mijn leesgewoonte. Drie van die boeken waren tweedehands en vier kocht ik nieuw bij Waterstones. Een mens moet aan iets zijn zuurverdiende centen uitgeven.
 • En er werd dus ook gewerkt voor Fanny&Laura. Yup. ‘Cause that’s life.

En dat was het zo’n beetje. Al bij al heb ik er wel van genoten ook al was het sommige dagen echt een tweestrijd. In augustus hebben we nog eens twee weken vakantie en het plan is om er voor te zorgen dat ik die twee weken echt niks van opdrachten heb staan. Iets over ezels die zich niet twee keer aan dezelfde steen stoten en zo. Ayup. De komende weken weet ik dus weer wat gedaan.

You Might Also Like

 • Silke

  Toch tussen de lijnen door een beetje een vakantiegevoel gekregen.
  En ja, ik zei het op goodreads he hoe geweldig a court was. Nu ga ik wel eens kijken naar de boeken van Juliet Marillier.

 • An

  Hopelijk binnenkort dan toch wat meer rust, ook al is het leuk om voor je eigen opdrachten te werken.
  Ik keek zaterdag ook Interstellar, nadat ik de dvd eindelijk vast kreeg in de bib, goeie film.

 • Sofie

  Vakanties zijn altijd veeeel te kort :'(
  Aftellen naar augustus! 🙂

 • Lotte

  Ik heb het boek niet gelezen, maar ik vond de film Wild alleszins wel mooi. En die cursus Meststoffen voor jouw blog? Dat klinkt echt ongelofelijk boeiend!

 • Leen

  Ik kan niet naar Brussel gaan zonder de Waterstones een bezoekje te brengen… Hoog tijd dat ik nog eens ga 0:-)
  Ik zou beter ook eens een paar dagen vakantie-thuis inplannen, en ik heb dan nog geen bijberoep hé, onvoorstelbaar.

 • Literasa

  Tja, een week is eigenlijk niet genoeg om écht te ontspannen, merk ik vaak. Meestal komt het rustgevende gevoel in een tweede week 😉

  Deze week ook in Brussel geweest, en jammer genoeg geen tijd gehad voor de boekenwinkels 🙁
  Dan maar online ‘I Capture the Castle’ van Dodie Smith gekocht, een echte aanrader!

 • Ammoliet

  Volgende keer (in augustus dus) beter! Twee weken uitrusten zal inderdaad meer effect hebben… Ik ben blij dat je terug bent!

 • Kelly

  Ik ga precies toch niet helemaal akkoord met “Dit is het leven zoals het is: alle borden tegelijk in de lucht draaiende proberen te houden.” Als je op langere termijn zou merken dat het te veel is, hoeft je leven er niet zo uit te zien, toch? Als je het wel oké vindt, no problemo, maar als je lichaam te vaak nee zegt, herbekijk maar eens dat scenario!
  Allez hop, dat geschreven zijnde: ik hoop dat die twee weken in augustus meer deugd zullen doen!

  • Kathleen

   Het is zeker de bedoeling op termijn er iets aan te doen, alleen spelen er momenteel een paar factoren een grote rol. Lekker vaag, ik weet het, maar ooit schrijf ik daar wel een keertje over. Ooit. 😀

 • Liese

  Al geprobeerd om je tv in de brandverzekering te steken?

  • Kathleen

   Ha! Nee! Dat moet ik eens bekijken dan. Ik wist zelfs niet dat dat kon.

 • Delphine

  Vakanties zijn altijd snel gedaan. Je bent de enige blogster waarvan ik momenteel weet die zo bezig is met tweedehands kopen en liever een tv laten vermaken dan een nieuwe te kopen.. Heel erg vernieuwend om te lezen!

 • Sandra

  Ik heb je gemist 😉 en zeven boeken op drie dagen. Dat valt toch mee !

 • Zwartraafje

  Ik ben zelf net terug van een midweek verlof. Eigenlijk heb ik enkel dat ‘vakantie’-gevoel wanneer we van huis weg zijn. Want thuis, tja … daar moet altijd nog vanalles gebeuren hé. En ik ben zo iemand die al dat werk veel te goed ziet liggen. Gelukkig waren we vijf dagen van huis en kwam er dus wel wat ontspanning bij zien. Jammer genoeg heb ik me de laatste dag te veel geforceerd en zal het nu dus verplichte rust worden in plaats van genieten van de rust.

  Onlangs ontdekte ik zelf een heel deel mooie plekjes in onze regio en ik hou echt van die momenten. Zo lijkt het wel alsof je op verlof bent in je eigen omgeving. Ik ben nog nooit bij Waterstones geraakt. Misschien maar goed ook, als je van je lichte ‘schaamte’ omwille van je nieuwe boeken verlost wil worden moet je komende week maar even naar mijn aanwinsten-lijstJE kijken. 🙂

  Ik ben een ontzettende fan van Kringloopwinkels, heb er al verschillende boekenkoopjes op de kop kunnen tikken. De rommelmarkten in het zomerse seizoen vind ik ook super, morgen staat er alvast eentje op het programma.

 • Pin It on Pinterest