Gebeurd

Vijf projectjes om aan te prutsen als ik ooit eens vijf minuten tijd heb

Volgens mij heb ik praktisch iedere week een idee voor een nieuw project of er is wel iedere week iets nieuws waarmee ik wil prutsen. Dus dacht ik ze een keer op te lijsten. Kwestie van er mee aan de slag te kunnen gaan als ik ooit eens vijf minuten tijd heb. Nu dus nog even niet, maar ooit. Ooit.

 • Het publiceren van digitale boeken. Dat is iets wat al verschrikkelijk lang op mijn “ooit als ik een keertje tijd heb”-lijst staat. Ik ben zelf niet vies van een digitaal boek. Ik ben zelf niet vies van een self published boek. Ik weet een beetje hoe je digitale boeken moet publiceren. Dus waarom niet die passie combineren met de know how en er iets mee doen? Vorig jaar publiceerde ik zo al een kortverhaaltje. Een langer verhaal moet dus ook zeker mogelijk zijn.
 • Video. Ik kijk de laatste tijd verdacht veel video’s op YouTube die van ontzettend hoge kwaliteit zijn. Ze zijn gemaakt door “amateurs”, maar de beelden zijn prachtig, de muziek die er onder wordt gemonteerd is perfect en het verhaal dat met die bewegende beelden wordt verteld is helemaal fantastisch. Ergens tijdens mijn opleiding Journalistiek heb ik onder andere leren monteren en stiekem vond ik dat altijd wel fijn. Plus ik heb nu een goede camera die hele mooie beelden kan maken.
 • Fotografie. Ahum. Dus. De afgelopen jaren heb ik behoorlijk wat analoge camera’s verzameld. U leest het goed. Analoog. En die staan mooi te wezen op mijn kast. Maar ooit, ooit, wil ik met iedere camera minstens één filmrolletje vol schieten. Daarnaast zou ik ook graag mijn spiegelreflex wat vaker meenemen tijdens wandelingen, want dat gebeurt gewoon nooit. Vroeger trok ik er heel vaak op uit mijn fototoestel en mijn fiets. Ideale combinatie, maar het is al héél héél lang geleden dat ik dat nog een keertje heb gedaan.
 • 3D printing. Mijn goede god. The sky is the limit daarmee. Alleen jammer dat 3D printers niet zo goedkoop zijn. Ze zijn in prijs aan het dalen, dat wel, dus misschien ooit. Zo’n keertje. Tegen dat ik er aan toe kom, heeft waarschijnlijk iedereen én z’n moeder zo’n 3D printer in huis. Vraag me niet wat ik er éxact mee zou doen, maar waarschijnlijk zou ik me er eindeloos mee amuseren.
 • Little Bits. Waarschijnlijk hebben jullie absoluut geen idee waar ik het over heb. Little Bits zijn eigenlijk een soort bouwblokken, maar bouwblokken die iets doen. Eigenlijk kan je er circuits mee bouwen net zoals die kleine elektrische circuits die je moest maken tijdens de TO lessen back in the day. Plus ze hebben tegenwoordig ook een cloudbit waarmee je bijvoorbeeld je katten van op een afstand eten kan geven. Of uw vis. Er zijn nog tal van andere opties omdat er zoveel verschillende blokjes (bits) zijn. Die Little Bits lijken me trouwens ook een geweldig kadootje voor de mini ingenieurtjes en prutsers allerhande.

Zeg eens lieve mensen, wat zijn zaken waarmee jij wel eens zou willen experimenteren? Wat zijn zaken die altijd wel je interesse wekken, maar waar je nooit toe komt om er daadwerkelijk iets mee te doen?

You Might Also Like

 • Heidi

  Had hier ook heel wat dingen op het ‘OOIT’-lijstje staan. En omdat ik van ‘ooit’ geen ‘nooit’ wil maken, probeer ik het nu allemaal in praktijk om te zetten. Hier stond ook video op het lijstje 🙂 Ben er sinds een paar maanden ook concreet mee bezig. Heb enkele workshops gevolgd en heb ondertussen al paar storyboards uitgewerkt. Alleen kruipt er zoveel tijd in… De technologie wil hier ook niet altijd mee. Maar ik blijf proberen 🙂

 • Lucie

  In Leuven hebben ze het fablab! http://www.fablab-leuven.be/ Daar kan je gratis met een 3D-printer werken (materiaal wel te betalen natuurlijk). Daar loopt ook volk rond waar je iets aan kan vragen als je het niet weet. Wij zijn daar gaan lasercutten, dat was megacool vond ik. Fablabs beginnen nu overal uit de grond te schieten, dus zoek zeker eens op of er eentje bij jou in de buurt is!

 • Lies

  Als dat woordje als er nu eens niet was…

 • A_nnick.

  Dat van diene spiegelreflex…. Zooooo herkenbaar ! Wij schaften ‘m aan omdat ik toch wel heel veel en heel mooie foto’s wou toen perlutje geboren zou worden. Vijf dagen voor de geboorte hebbn we er één gekocht, waarna ik in sneltreinvaart wat probeerseltjes maakte en dat was dat. Na z’n geboorte + het overdreven vele gekrijs + de overdreven veel slapeloze nachten (lees: na zo’n maand of zes) besloot ik om terug te gaan studeren en dat neemt zooooooveel tijd in beslag dat ik nog maar weinig tijd overhou voor die ooit zo geliefde camera. Maar hey, het plan is: volgend jaar afstuderen en dan terug aan de slag met Jef. Want ja, zo heet hij.

 • Monique

  Klinkt een beetje als een Bucketlist(je). In plaats van een Bucketlist heb ik een Fantasylist opgesteld. Een Bucketlist zou me veel te veel druk geven dat het allemaal nog een keer MOET. Met de Fantasylist kan ik heerlijk wegdromen. Sommige dingen zullen misschien nog ooit gebeuren, anderen zeker nooit 🙂 http://picturelife.nl/fantasy-list/

 • Pin It on Pinterest