Gebeurd

Verjaardagswishlist

Vorig jaar was het al een probleem, met kerstmis is het standaard een probleem en nu heb ik het weer vlaggen. Ik weet nooit wat te vragen voor verjaardagen en feestdagen. Nooit. Dus meestal haal ik mijn schouders op en zeg ik: “Kies maar iets, ik ben met alles tevreden,” en dat is ook zo.

Het begint intussen een jaarlijkse gewoonte te worden. Ieder jaar probeer ik hier op mijn blog een lijstje te maken met dingen die ik wil voor mijn verjaardag en dan moet ik me in allerhande bochten wringen om toch minstens drie items te bedenken. Drie is al veel voor mij. Maar blijkbaar komt dat lijstje al eens van pas voor mensen die op zoek gaan naar een kado voor mij. Dus hierbij doe ik nog eens een poging.

 • Boeken. Dat spreekt voor zich. Boekenbonnen zijn ook altijd een schot in de roos, maar blijkbaar is het tegenwoordig not done om een bon van eender wat te geven. Ik heb absoluut geen problemen met bonnen, maar voor de mensen die daar maar niets aan vinden en iets écht willen geven, dan zijn er drie opties: geef me één van je favoriete boeken kado, ga een stripwinkel binnen en koop een graphic novel (The Sculptor steekt al effe mijn ogen uit, alleen houdt het prijskaartje me nogal tegen) of werp eens een blik op mijn te-lezen-lijst op Goodreads en kijk of er daar iets je aandacht trekt. Er staan momenteel 347 items op die lijst. Inspiratie genoeg, lijkt me.
 • Een heerlijke kampeerstoel. Niet dat we gaan kamperen, maar gewoon een stoel waarin ik lekker relax in de tuin kan lezen lijkt me zalig. Ik zat een tijd terug in een Lafuma stoel en dat was bijzonder comfortabel.
 • Een wandelboekje. Ik ben de laatste tijd helemaal in wandelmodus geschoten. Ik steek het allemaal op de geocaching. Ayup. Er zijn hele toffe wandelboekjes te vinden waarin kortere en langere wandelingen staan.
 • Eens lekker gaan eten. Ik kan keihard genieten van een lekkere maaltijd met fijn gezelschap. Soms moet dat echt niet meer zijn en dat moet zeker ook niet in een sterrenrestaurant zijn.

Woehoe! Ik ben aan vier items geraakt. Vorig jaar is het me gelukt om tot aan zeven items te geraken, maar dat moet een uitzondering geweest zijn.

Het Vriendje heeft sinds een paar jaar een tactiek waarbij hij alles wat hij wil gewoon in een Google Doc bijhoudt op de moment dat hij iets tegenkomt dat hij wil. Ik zou dat ook beter eens beginnen doen, maar dan is en blijft de vraag nog altijd wat ik wil krijgen als kado. Het antwoord op die vraag blijft: “Geen idee. Kies maar iets, ik ben met alles tevreden”. Dat is dan nog het beste aan heel de situatie. Het maakt écht niet uit wat je me geeft, zolang je er een beetje over nagedacht hebt, ben ik superblij. Je wil niet weten hoe blij ik ben met een doos koeken. Serieus. Enkele jaren geleden kreeg ik voor Secret Valentine een pot vol ingrediënten om koeken te maken én die koeken worden tot op de dag van vandaag nog bijna maandelijks gemaakt hier ten huize Verbeelding. Niet met de ingrediënten in die pot natuurlijk, want die zijn al lang op en zouden al lang slecht zijn, maar met het receptje dat er bij zat. Dus. Voor mij mag het al zo eenvoudig zijn als koeken en een receptje voor die koeken.

Ben ik nu echt de enige die nooit weet wat vragen? Of hebben jullie ook last van dit probleem? Hoe pakken jullie dat aan? Hebben jullie een Pinterest bord waarop jullie alles bijhouden of hebben jullie ook zo’n Google Doc zoals Het Vriendje?

Foto: stocksnap.io

You Might Also Like

 • Elke

  Ik hou een ellenlange lijst bij in Pinterest die ik af en toe eens update, en een verlanglijstje op Bol.com ook 🙂

 • Sandra

  O. Hm. Soms geef ik wel hints. Zo is mijn Chanel n°5 op het moment bijna OP. En mijn verjaardag is wel nog tot in september. Voor Moederdag heb ik het alvast niet gekregen dus hij gaat OP zijn tegen mijn verjaardag. Een gemiste kans om mij superblij te maken 🙂 was dus met moederdag.
  Ook boekenbons doen het hier altijd goed en uit eten bons :-), maar die krijg ik zelden tenzij van mijn eigen mama die toch wel lijkt te weten welk vlees ze gemaakt heeft.
  Ik geef best veel hints, maar krijg zelden wat ik graag zou willen.
  Wat ik wel krijg is met liefde gegeven zoals theelichtjes, badparels (maar ik ga nooit in bad of zeer zelden), een douchegel (die ik in de badkamer laat rondslingeren tot iemand hem begint te gebruiken, enzovoorts)en is mij nooit te min, alleen zou er af en toe gewoon eens goed geluisterd moeten worden.

 • gerhilde maakt

  Ik had dat probleem ook, tot ik het op Pinterest ben bij beginnen houden. Daar staan ook simpele en goedkope dingen op als Win for Life-lotjes en Tony’s Chocolonely, maar daar ben ik ook zeker blij mee. Ik vind dat toch handig, je plaatst het er gewoon in wanneer je het tegenkomt en mensen hoeven het niet per se te vragen, ze kunnen gewoon zelf kijken. Al ben ik niet zo’n moeilijke, hoor.

 • Kelly

  Ik heb ook een verlanglijstje op Pinterest! Daar staat redelijk wat op, omdat ik niet zo vaak iets voor mezelf koop. Als ik iets tegenkom dat ik misschien ooit wel wil, pin ik dat daar en dan stuur ik die link naar de persoon die mij voor gelijk welke gelegenheid vraagt waarmee ze me een plezier kan doen. Zelfs een wekker staat daar op. Saaiste cadeau ooit, haha!

 • Wapiti

  Ik volg in de vakantie graag eens een cursus. Daarom staat er op mijn verjaardag in juni een doos / spaarpot voor wie geen inspiratie heeft. Mijn (vele zussen vinden dat een goede oplossing en ik word elk jaar wat wijzer 😉

 • fieke

  Wishlists zijn zoiets moeilijks! Een aantal dingen die er bij ons op staan zijn vrij duur, en dat durf ik nooit als cadeau vragen. Ik heb ook wel zo’n lijstje op Pinterest, maar als er een feestje is, is dat natuurlijk gevaarlijk: misschien gaan sommige mensen dan met hetzelfde cadeau aankomen.
  Zelf heb ik er geen probleem mee om bonnen te geven (of te krijgen): de ontvanger koopt dan iets wat hij/zij zeker leuk vindt!

 • Tita

  Ik vind dat ook moeilijk. En ik probeer af en toe eens een lijstje bij te houden, maar ik vergeet ook telkens die gewoonte vol te houden. Tegen mijn verjaardag weet ik het dus ook niet meer. En laat ik nu eens ook nog vlak voor de feestdagen verjaren.

 • Christel

  Ik heb ook een lijstje op Pinterest. Wat er me aan doet denken dat ik die dringend eens up to date moet brengen.
  Bonnen krijg ik niet graag. Tenzij het boekenbonnen zijn of een bon voor Smartmat. Wat ik ook graag zou krijgen zijn van die verrassingsboxen zoals deze:
  http://www.gelukineendoosje.com/ en http://www.likestationery.com/c-2552355/s-t-a-t-i-o-n-e-r-y-b-o-x/
  Maar meestal vraag ik een abo op een tijdschrift. Je ziet ik heb genoeg inspiratie 🙂

 • olga

  Die laatste zou ik van al mijn vrienden en familie willen krijgen mijn komende verjaardag. En verder niks anders. En fancy hoeft niet, neem me gewoon gezellig mee zodat we kunnen kletsen en eten en ik voor niemand koffie hoef te schenken en me zorgen hoef te maken of iedereen het wel leuk heeft. Zo slim!

 • Piepow

  Die Lafuma-stoelen hebben wij hier, en die zijn echt ZA-LIG!

 • Zwartraafje

  Vroeger vond ik het wel eens moeilijk om iets te bedenken, waarop ik dan doorgaans centjes kreeg zodat ik later zelf iets kon kiezen. De laatste jaren hou ik het echter bij. Wanneer ik iets leuk tegenkwam in een tijdschrift knipte ik dat uit, tegenwoordig gaat dat uiteraard een pak vlotter via Pinterest én dan heb je er meteen ook de link bij waar je terecht kan voor dat leuke item. Boeken zijn uiteraard een leuk cadeau, maar vermits ik er al vrij veel heb, moet ik dat wel heel expliciet zeggen welk boek ik wil én eigenlijk hou ik wel van een verrassing. Zo kreeg ik vorig jaar van mijn nichtjes een super lekkere én gezellige High Tea cadeau.

 • Eefje

  Pfft, Ik ben deze week jarig en had hetzelfde probleem. Heb uiteindelijk mensen gewoon een link naar mn goodreads wishlist shelf gegeven. 🙂 Keek gisteren voor iets op Etsy en kwam toen spontaan nog een leuk idee tegen (waar mijn beste vriendinnetje nu mee aan de haal is) Dus ik moet mezelf aanwennen dat ik wat vaker op Etsy ofzo kijk en een lijstje bijhouden. Maarja, sommige dingen zijn sowieso al snel te duur om als cadeau te vragen, en als het prima betaalbaar is en ik wil het hebben koop ik het vaak zelf al.

  Brei en haak spullen zijn altijd welkom, mooi garen bijvoorbeeld. En Lush producten inderdaad.

 • yab

  Mijn vriend en ik geven elkaar geen cadeaus meer. Als we iets te vieren hebben, gaan we een weekendje weg of samen op restaurant of zo. Aan wenslijstjes doe ik niet mee, want de dingen die ik echt wil, zijn veel te duur om cadeau te krijgen. Bonnen vind ik daarentegen prima en met iets eetbaars kan je mij ook altijd een plezier doen.

 • liese

  ik heb nu ook een lijstje in mijn evernote: cd’s. Ik luister te weinig naar muziek om zelf cd’s te kopen, maar als ik ze krijg ben ik altijd content. Voor de rest ben ik ook altijd heel blij met bloemen, in alle soorten en alle maten!

 • Le petit requin

  Ik heb recent voor het eerst een echt lijstje gemaakt (http://lepetitrequin.blogspot.ch/2015/06/wishlist-verjaardag.html), al hou ik wel al langer een bord bij op Pinterest. Dat stuur ik echter liever niet door, omdat daar ondertussen ook weeral dingen opstaan die ik al heb of niet meer wil (zo’n lijsten starten is één ding, ze up-to-date houden duidelijk een ander).
  Maar boeken is inderdaad altijd goed he; einige risico is eventueel dat je een boek dan al hebt, maar ‘t is nu ook niet meteen een straf om een boekenwurm naar een boekenwinkel te sturen om iets in te wisselen, denk ik dan 🙂

 • Pin It on Pinterest