Gebeurd

Verjaardagswishlist bis

Het Vriendje en ik, wij zijn op veel vlakken nogal het tegenovergestelde. Hij is wat perfectionistischer van aard, ik ben wat chaotischer. Hij kan nooit afspraken onthouden, ik kan heel goed afspraken onthouden (en data in het algemeen). Hij is groot, ik ben klein. Hij is mager, ik ben mollig. Nog zo ééntje is dat ik heel goed ben in kadootjes raden én ze geheim houden en hij heel slecht is in kadootjes raden én ze geheim houden.

Hij had me laten weten dat hij al een kadootje had gekocht voor mijn verjaardag en dat was eerder deze week toegekomen. Heel stiekem was hij dat gaan inpakken nadat hij minstens drie keer had gevraagd of hij het nu nog niet mocht geven, want hij wou het zo graag geven. Een kleine maand wachten tot aan mijn verjaardag bleek moeilijker te zijn voor hem dan voor mij. Deze avond tijdens het eten zei Het Vriendje opnieuw dat hij zo graag al mijn kado wilde geven en ik hield voet bij stuk dat ik het pas wilde krijgen op mijn verjaardag. Maar hij mocht me altijd een tussendoorkadootje geven, als persé iets wilde geven.

“Een tussendoorkadootje. Wat voor een beest is dat?” hoor ik jullie denken. Laat ik even eerlijk zijn, Het Vriendje en ik, wij zijn geen romantische mensen. Wij staren niet eindeloos in elkaars ogen, zitten niet constant aan elkaars lijf en eigenlijk zijn de koosnaampjes die we voor elkaar hebben begonnen als grap. Omdat we niet zo romantisch ingesteld zijn, kopen wij elkaar ook zelden tot nooit kadootjes. Geen gigantische ruikers rode rozen, zomaar, omdat het kan, hier ten huize Verbeelding. Nooit. Jamais. En dus zijn we begonnen met tussendoorkadootjes, want iedereen krijgt graag kadootjes. We kopen elkaar dan kleine dingen om de andere te verrassen: een boek, herbruikbare plastic winkeltassen, een Nintendo Amiibo, pantoffels,… Het is niet razend romantisch, maar het is al meer dan daarvoor.

“Wat zou je dan graag hebben als tussendoorkadootje?” vroeg Het Vriendje.
“Ik weet niet,” antwoordde ik met mijn mond vol, want naast niet romantisch zijn we hier ten huize Verbeelding ook niet echt welgemanierd, “Een boek of zo,”
“Jamaar, daar weet ik niets van,”
“Bloemen, da’s ook tof. Of uhm… bruisballen. Ja, bruisballen lijken mij ook wel fijn! Ik wilde nog zo’n Lush verwenpakket op mijn verjaardagswishlist zetten, maar ik dacht er te laat aan,”
Op die moment verscheen er een glinstering in de ogen van Het Vriendje en speelde er een kleine glimlach om zijn mond. Ik wist hoe laat het was. Onbewust had ik weer mijn verjaardagskadootje geraden. Het gebeurt helaas vaker dan je zou denken dat ik perongeluk kadootjes raad. Het Vriendje begon ronduit te vertellen over het kadootje en vroeg opnieuw of ik het nu al wilde krijgen. Opnieuw antwoordde ik nee, maar dat weerhield hem niet om honderduit te vertellen. En nee, het zijn geen bruisballen of een Lush verwenpakket, maar het heeft er wel iets mee te maken. En stiekem, heel stiekem, vind ik het nu al een fantastisch kado, want het is een kado waar is over nagedacht geweest en dat eigenlijk helemaal bij mij past. Het Vriendje, dames en heren, hij is toch wel een held hoor.

Het grappige aan de hele situatie is dus dat ik, eerlijk waar, nadat ik het vorige blogbericht had gepubliceerd in de badkamer stond en me bedacht dat producten van Lush krijgen voor mijn verjaardag ook wel schitterend zou zijn. Eigenlijk hou ik wel van uitgebreid badderen en in deze drukke tijden kan zo’n heerlijk warm bad mét bruisbal toch wel bijzonder veel deugd doen. Dus ja. We zijn dan misschien op behoorlijk wat vlakken tegenpolen en we zullen waarschijnlijk nooit uitgeroepen worden tot Klefste Koppel 2015, maar we verstaan elkaar en we zijn verdacht goed in de perfecte kado’s kopen voor elkaar. Die kado’s niet verklappen tot de dag waarop het kado gegeven wordt, dat is nog een klein werkpuntje, maar we komen er wel. 😉

Kunnen jullie kadootjes goed geheim houden? Of is het ook een uhm… klein werkpuntje bij jullie?

Foto: stocksnap.io

You Might Also Like

 • Lotte

  Ik kan cadeautjes gelukkig goed geheim houden én ik koop ze ook supergraag. Ik geniet enorm van de zoektocht naar hét perfecte geschenk voor mijn geliefden. Die blijdschap op hun gezicht als ze er blij mee zijn, kan een slechte week helemaal goed maken. Zelf krijg ik ook graag cadeautjes, maar erop wachten vind ik vreselijk!

 • Saskia_Sazul

  heeeeeeeeeel herkenbaar dit verhaal: mijn man kan ook geen verrassing geheim houden en geeft een cadeau liefst meteen als hij het in huis heeft. Ik wil daar niet van weten . In het verleden heb ik m’n pakje al eerder gekregen maar na 15 jaar heeft hij wel geleerd om te wachten to d-day.

 • Myriam

  Cadeautjes geheim houden is geen probleem voor mij, maar ik kan het wel niet nalaten om de ontvangers te plagen met vage tips zodat zij nóg nieuwsgieriger worden naar hun cadeau. 🙂

 • Kelly

  Oh mijn vriend kan ook nooit wachten om een cadeau te geven! Maar ik ontvang dat dan meestal al met open armen, haha 🙂

 • oon

  Zo geweldig lief! En dat hoeft toch niet hele dagen romantiek ten top te zijn? Als hij de perfecte cadeautjes weet te verzinnen, dan zit dat wel goed.

 • gerhilde maakt

  Ik zou dan ook nooit het Klefste Koppel willen worden. Jullie doen dat goed!

 • Literasa

  Haha, herkenbaar verhaal! Eens ik een goed cadeau heb, kan ik het ook moeilijk verzwijgen 😉 Omgekeerd kan de geliefde mijn verlovingring wel meer dan 2 weken geheim houden! 😀

 • Zwartraafje

  Wat een leuke blogpost. Ik ben zo iemand die soms al maanden op voorhand een verjaardagscadeautje voor iemand koopt. Soms kom je nu eenmaal het perfecte geschenk zo lang vooraf tegen in een winkel én dan bewaar ik het thuis tot ik het aan de jarige (echtgenoot, vriendin, (schoon)ouders, …) kan geven.

  Mijn echtgenoot heeft al enkele keren gezegd dat hij het moeilijk vind om cadeautjes voor me te zoeken, maar tegelijkertijd heb ik al verschillende keren een super leuk pakje van hem gekregen. Eigenlijk hou ik wel van die verrassing op zich én mijn verjaardag is op komst dus ik ben benieuwd of ik dit jaar weer zo’n toffe surprise zal krijgen.

 • Silke

  Ik raad ook aaaaltijd de kadootjes v mijn man!! Ooit gaf hij mij een verpakte, ronde, blikken doos, en ik zei”oooh tickets voor het ballet!” En twas nog waar ook Wat ik echter niet heb kunnen raden, is dat hij mij een verlovingsring had gekocht! Dat was een complete verrassing

 • Maai

  Wij zijn ook niet zo. Maar uhm, wanneer ben jij jarig dan?

  • Kathleen

   Ik ben pas 19 juli jarig. Ik moet dus nog even wachten. 😉

 • Tess

  Ik ben bijzonder slecht in cadeautjes geheim te houden.

 • Leen

  Wauw, je vriend is er snel bij, de mijne koopt soms zelfs de dag zelf pas iets, hij weet nooit wat hij moet kopen 🙂 En tussendoorcadeautjes dat kennen we helemaal niet! Als hij wél op voorhand iets koopt, kan hij ook moeilijk zwijgen hihi.

 • Mirthe

  Ik kan de cadeautjes die ik koop voor mijn lief ook nooit geheim houden, hoe hard ik ook probeer… Zo had ik hem voor Kerstmis tickets gekocht voor Werchter in alle voorzichtigheid (dacht ik). Bleek dat hij de campingtickets en drankbonnetjes had gekocht als Kerstcadeau voor mij…

 • Pin It on Pinterest