Gebeurd

De favorieten van juni

Het leek me, zo op het einde van de maand, leuk om even terug te blikken op de afgelopen maand en een paar van mijn favoriete items, gebeurtenissen, Netflix shows,… in de kijker te zetten. Net zoals iedere maand weet ik niet goed waar de afgelopen dertig dagen naar toe zijn. Maar bon. Het leven en zo.

 • Netflix serie: Orange is the new black seizoen drie. Uiteraard. Dat spreekt voor zich. We hebben nog niet alle afleveringen gezien, maar ik vind het nu al weer geweldig om terug te gaan naar Litchfield en de avonturen te volgen van Chapman, Red, Crazy Eyes en alle andere gevangenen.
 • Favoriete boek: A court of thorns and roses. Binnenkort volgt er een recensie, maar ik kan je nu al zeggen dat het een serieus schot in de roos was. Ik was er helemaal wild van en moet er nu nog af en toe aan terugdenken. Vraag me alleen even niet hoe het hoofdpersonage heet, want dat ben ik blijkbaar al vergeten. Oeps.
 • NimonaFavoriete graphic novel: Normaalgezien verslind ik mijn graphic novels. Eens ik er aan begin, lees ik ze uit op een uurtje. Vaak zijn ze niet zo heel lang, vandaar. Maar Nimona ben ik op mijn gemak aan het lezen. Dan een aantal pagina’s daar, een paar hier, dan nog een paar daar. Ik heb het boek intussen een dikke week in huis en het is nog niet uit, maar dat heeft niets met het verhaal of het boek te maken. Het is een geweldige graphic novel met een schitterend gevoel voor humor. Ik ben keihard fan van het personage Nimona, een meisje die sidekick wil worden van de slechterik en die toevallig ook kan shapeshiften. Dikke aanrader!
 • Favoriete nieuwswaardig feit: Het Supreme Court in de USA dat het homohuwelijk goedkeurde. Ik ben niet zo iemand die al haar profielfoto’s op social media gaat aanpassen met een regenboog, maar man, ik was blij en deed misschien wel even een vreugdedansje. Nu maar hopen dat een hele hoop landen het voorbeeld van de USA volgen. Fingers crossed.
 • Favoriete ijsexperiment: Na het speculaasijs volgden er nog een aantal experimenten met hetzelfde basisrecept. Mijn favoriete experiment tot nu toe was ijs met Rachel koekjes, een beetje extra kokos en zest van een limoen. Lekker fris.
 • Favoriete aankoop: Mijn nieuwe sneakers. Vorig jaar kocht ik voor het eerst een paar Rocket Dog sneakers en van zodra die aan mijn voeten zaten, wist ik dat er nog heel veel van die schoenen in mijn kast zouden belanden. Begin deze maand werd het de hoogste tijd voor een nieuw paar, want het vorige was serieus versleten en had duidelijk zijn beste tijd gehad. Het was even moeilijk om te kiezen welk design ik net wilde, maar uiteindelijk werd de knoop doorgehakt. Ze zitten heerlijk, ze zien er ook bijzonder leuk uit en ze kosten niet zo heel veel. Win-win-win.
 • Favoriete Spotify lijst: Aangezien ik nogal veel aan het schrijven ben, vooral voor de Meststoffen cursus, luister ik de laatste weken bijzonder veel naar de lijst “Writing/Study” (zoek maar even in Spotify). Deze lijst bestaat uit soundtracks, maar ook instrumentale nummers en ze vormen de perfect white noise. Ik hoor niet dat Het Vriendje aan het rommelen is, maar de muziek is niet afleidend zodat ik me nog steeds op mijn werk kan concentreren. Ideale combinatie.

Zo. Juli wordt ook een fijne maand waarin hard gewerkt gaat worden, maar waarin we ook mijn verjaardag gaan vieren! Hoera!

You Might Also Like

 • An

  schoon sloefkes 🙂

 • Kelly

  Ik keek seizoen 3 van OITNB op 4 dagen uit, moeha! Ik had wel verlof (niet speciaal daarvoor, nee!) en ik combineerde het met andere activiteiten, maar ooooh, dat was zo tof, om ze zo snel te kunnen zien 🙂 Dat voelt dan als het lezen van een boek waarin je helemaal opgaat, vind ik.

 • Wapiti

  Mijn favoriet van jouw favorieten is absoluut het speculaasijs! Iedereen hier is er verlekkerd op. Ik heb het ook al gemaakt met amaretto-koekjes en de volgende kom zal met chocolade-korreltjes zijn. Ik heb het recept ook een beetje aangepast: 400 ml room, een blikje (320 ml) gesuikerde gecondenseerde melk en ongeveer 100 ml ongesuikerde gecondenseerde melk. Dat is wat minder zoet, beter vind ik, zeker als er nog koekjes bijkomen. Nogmaals: dankjewel voor het recept!

 • gerhilde maakt

  Ik had gisteren een avondje bingewatchen van OITNB (na wat werken aan de meststoffencursus). Echt een geweldige serie! Leuke schoenen en hoera voor de VS!

 • Plutomeisje

  Ik ben zo benieuwd naar uw A court of thorns and roses review. Toen hij net uit was wou ik dat boek direct lezen, maar nu begin ik wat te twijfelen of het wel de moeite gaat zijn… En ook boeken van een serie lezen vooraleer de hele serie uit is dat vergt te veel van mijn ongeduld. :p Nimona zou dan wel weer binnenkort in mijn winkelmandje kunnen belanden. Is dat een stand alone of gewoon ook het 1e deel van een reeks?

  Rocket Dogs zijn zo de gemakkelijkste schoenen ooit! En ik wil speculaasijs!

  • Kathleen

   Ik las Nimona net uit en ik dénk dat het een standalone is, maar er is één onopgelost gegeven waarmee wel een keertje een nieuw boek zou kunnen gemaakt worden. Dus schiet me niet neer als er toch nog een vervolg komt. En A court of thorns and roses is ZO hard de moeite waard. Het is natuurlijk wel kut dat ik moet wachten tot volgend jaar om het vervolg te lezen, maar ik overleef het wel. Ik vind dat niet zo erg als er een jaar tussen twee boeken van dezelfde reeks zit.

 • Zwartraafje

  Ik wilde deze middag je ijsrecept uitproberen wegens vééls te warm én geen ijs in huis. Alleen was ik ondertussen al vergeten dat die gecondenseerde melk koel moest zijn. Ze is dus momenteel aan het afkoelen in de ijskast én hopelijk lukt het vanavond of morgen wel om wat verfrissing te produceren.

  • Kathleen

   Je kan de gecondenseerde melk ook altijd een uurtje in de diepvries steken. Dat hebben we ook al een keertje gedaan toen we last minute ijs besloten te maken. Tip van de dag! 😉

   • Zwartraafje

    Ha, die moet ik onthouden tegen de volgende keer dat mijn geheugen me in de steek laat. Hmmm, waarschijnlijk zal het dan deze handige tip ook niet meer herinneren. 🙂

 • Ammoliet

  Jep, coole shoes! Ik heb er gelijkaardige gekocht, maar zonder veters, van die instappertjes dus, met gelijkaardige zomerse print!!

 • Lotte

  Leuke schoenen!

 • liese

  zomerschoentjes noem ik dat!

 • Lisa

  Black Orange wil ik al een hele tijd bekijken. Jammer genoeg heb ik wat problemen met Netflix… hopelijk komt het snel terug inorde!

 • Bieke

  Ja, Rocket Dogs, ik heb die ook staan! Maar waar koop je ze in die leuke prints? De mijne zijn gewoon effen wit passen wel zalig aan mijn meilijke voeten!

  • Kathleen

   Ik kocht de mijne via Amazon UK. Daar kan je heel wat Rocket Dogs met leuke prints vinden.

 • Le petit requin

  Oh, superleuke schoenen! Je vorige paar ook al, maar die nieuwe wil ik stiekem ook hebben, en wel nu als het eventjes kan 😉
  En lang leve soundtracks als je muziek wilt beluisteren zonder er door afgeleid te worden! Ik moet dringend eens mijn koptelefoon verhuizen naar het werk, zodat ik dat daar ook opnieuw kan toepassen, want al zitten we maar met vier in een bureau (pak minder dan op mijn vorige werk), dat kan soms nog afleidend genoeg zijn.

 • Pin It on Pinterest