Gelezen

Verbeelding Book Challenge – Update

Aan het begin van het jaar lanceerde ik de Verbeelding Book Challenge en jullie sprongen massaal op die challenge. Zo leuk om te zien! Hier en daar zie ik mensen op regelmatige basis updates geven over hun vooruitgang. Het leek me de hoogste tijd om hier ook eens te laten weten hoe het met mij en die challenge gaat na zes maanden.

De teller in Goodreads staat intussen op 55 gelezen boeken: 24 graphic novel en 31 boeken boeken. Vorige keer kon ik al zestien items schrappen van deze lijst en ik heb niet het gevoel dat daar zoveel extra is bij gekomen hoe ik nog een twintig boeken en gaphic novels heb gelezen.

 1. Een boek van 500 pagina’s of meer Nachtfilm van Marisha Pessl moet nog altijd uitgelezen worden. Een werkje voor tijdens de vakantie. En ja, ik ga hem uitlezen. Alleen nu nog even niet.
 2. Een boek gepubliceerd in je geboortejaar The Handmaid’s Tale van Margaret Atwood ligt klaar
 3. Een non-fictie boek Make it, blog it, share it en nog een paar andere. Ik nam toen ik laatst naar de bib ging ook weer twee non-fictie boeken mee. Het kan wel eens de zomer van de non-fictie worden.
 4. Een fantasy boek Onder andere A Court of Thorns and Roses van Sarah J. Maas.
 5. Een sci-fi boek The Martian van Andy Weir.
 6. Een graphic novel 24 in totaal. Yup. Dat aantal gaat alleen maar blijven stijgen, maak u geen zorgen.
 7. Een mystery of thriller boek Dit puntje werd al geschrapt met Ryder van Nick Pengelley, maar een paar weken terug las ik In Vuur en Vlam van Lisa Unger wat ook een mystery/thriller-achtig boek is.
 8. Een romance of chicklit Net Hou je mond van Sophie Kinsella gelezen, de queen of chicklit.
 9. Een boek dat gericht is op kinderen onder de 12 Hoe ik per ongeluk een boek schreef van Annet Huizing (leeftijdscategorie 10-12 jaar)
 10. Een boek gebaseerd op waargebeurde feiten Wild van Cheryl Strayed
 11. Een historische roman Prisoner of Night and Fog van Anne Blankman (die was ik de vorige keer blijkbaar vergeten)
 12. Een boek met prentjes Noah Barleywater gaat ervandoor van John Boyne
 13. Een boek dat een prijs heeft gewoon (Pulitzer, Man Booker, Nobel, Gouden Uil,…) Skellig van David Almond won oa. de Zilveren Griffel (2000).
 14. Een boek dat iemand je heeft aangeraden Literasa raadde me Hoe ik per ongeluk een boek schreef van Annet Huizing aan.
 15. Een boek dat voor 1900 werd gepubliceerd
 16. Een reeks (mag een reeks zijn die je al begonnen bent) In augustus lees ik sowieso het derde en laatste deel in de Angelfall trilogie. Deel 1 en deel 2 heb ik verslonden.
 17. Een boek waar je gek van was als kind Ik denk dat het iets van Marc de Bel gaat worden. Misschien de Zusjes Kriegel. Wie weet.
 18. Een boek dat je ooit begonnen bent maar nooit hebt uitgelezen
 19. Een boek met een 65+ hoofdpersonage De ongelooflijke zoektocht van Millie Bird van Brooke Davis (binnenkort volgt er een recensie). Karl de Typist is 87 jaar.
 20. Een boek dat je kan uitlezen op een dag Schrijven Kreng van Lisette Jonkman
 21. Een boek dat verfilmd werd Hier kan ik er intussen meerdere voor gebruiken. Wild van Cheryl Strayed en Laat me nooit alleen van Kazuo Ishiguro
 22. Een boek waar een televisie reeks werd op gebaseerd The Walking Dead
 23. Een boek dat al zeer zeer zeer lang op je te lezen lijst staat
 24. Een boek dat zich afspeelt in Azië
 25. Een boek dat zich afspeelt in Afrika
 26. Een boek dat zich afspeelt in Latijns-Amerika
 27. Een boek dat zich afspeelt in Oceanië De ongelooflijke zoektocht van Millie Bird van Brooke Davis
 28. Een boek in een andere taal dan dat je anders leest (Engels? Frans? Duits? Islensku?)
 29. Een bundel kortverhalen Eekhrn zkt eekhrn: Een klein bestiarium van David Sedaris
 30. Een poëzie bundel Iemands Lief van Bart Moeyaert. Technisch gezien geen poëzie bundel, maar het was volledig in dichtvorm geschreven. Close enough.

Dat zijn twintig geschrapte items. Helemaal niet slecht. Ik vind het alleen jammer dat ik blijkbaar vooral boeken lees die zich in Europa en in Noord-Amerika afspelen. Hell, ik lees zelfs meer boeken die zich in fictieve werelden afspelen of op andere planeten dan dat ik boeken lees die zich afspelen in Azië, Afrika of Latijns-Amerika. Tips voor boeken die zich in deze werelddelen afspelen zijn dus meer dan welkom!

Hoe gaat het met jullie Verbeelding Book Challenge? Welke puntjes hebben jullie al kunnen schrappen? Loopt het lekker of is er nog werk aan de winkel?

You Might Also Like

 • Elisse

  Toevallig! Morgen post ik ook nog eens een update. Daarin zet ik ook wel wat tips/boeken die ik nog ga lezen voor bepaalde puntjes die jij nog niet hebt kunnen afstrepen. En uit jouw post kan ik ook wat tips halen voor de puntjes die ik nog niet kon afvinken! Lief trouwens om mij een paar posts geleden te vernoemen, en heel graag gedaan hoor!

  • Kathleen

   Alright! Ik kijk er al naar uit!

 • fieke

  Ik geniet zó hard van de Verbeelding Book Challenge! Dit jaar las ik al 32 boeken en ik ben nu bezig aan mijn eerste graphic novel ooit: ‘Persepolis’. ‘Iemands Lief’ ligt ook klaar, nadat ik die tip hier had opgepikt. Zo leuk dat iedereen updates post, mijn leeslijst is nog nooit eerder zo lang geweest. Stiekem hoop ik al op een nieuwe Book Challenge volgend jaar 🙂

  • Kathleen

   Ik ben nu al volop aan het brainstormen over nieuwe puntjes, want stiekem wil ik zelf volgend jaar ook wel zo’n nieuwe Challenge. 😉

   • fieke

    Joepie! Heldin! 🙂

 • miss pixie

  Er is nog heeeeeeel veeeeel werk aan de winkel :p Ik heb dit jaar enkel nog maar non-fictie gelezen. Echt een gigantische stapel. Tijd om werk te maken van deze challenge.

 • Elke

  Voor een verhaal dat zich afspeelt in Zuid-Amerika kan ik je ten zeerste boeken van Mario Vargas Llosa aanbevelen. Nobelprijswinnaar, dus ik zal niet de enige zijn die het goed vindt. Mijn favoriet: meneer de schrijver en tante Julia

 • Elke

  Oh en voor Aziatische setting uiteraard de boeken van Murakami! Ik vond vooral ‘Kafka aan het strand’ een aanrader. Is wel een kloefer!

 • Dorien

  Net een eerste update geplaatst in het topic van de Verbeelding Book Challenge op Goodreads.

 • Becky

  Je hebt al veel items kunnen afvinken, chapeau!
  Mijn Azië-tip: wat denk je van Khaled Hosseini? (=>Afghanistan)
  Mijn Latijns-Amerika-tip: Luz van Elsa Osorio (=> Argentinië)

 • Le petit requin

  Goed bezig alleszins! Mijn laatste update verscheen vorige week: http://lepetitrequin.com/2015/07/gelezen-in-juni-2015/

  En hoewel ik het merendeel van de continentenpuntjes al heb kunnen schrappen, is het mij door deze challenge ook wel opgevallen dat ik vooral héél veel boeken lees die zich in Europa of Noord-Amerika afspelen. Logisch, maar toch ook jammer!

 • Becky

  nogal een late reactie, maar ik zag dat er hier nog geen tips stonden voor boeken die zich in Afrika afspelen, dus bij deze:
  check eens de boeken van Chimamanda Ngozi Adichie.
  Ik ben gisteren begonnen in haar boek Americanah (ben ondertussen 150 blz ver en tot nu toe lees ik met plezier!)

 • Sofie

  Ik ga nog inspringen… Een berekeningske gedaan hoeveel ik er nog moet lezen, zodat het beetje eerlijk verdeeld is om mee te doen in vijf maand. Ik ben niet zo snelle lezer dus 30 boeken op 5 maand zou wel een zeer grote uitdaging zijn. Ik heb ook fair geweest om de boeken die ik moet lezen toe te wijzen. Want alleen degene er uitpikken die ik graag wil lezen, zou beetje flauw zijn 🙂

  Uiteraard komt er ook een verslagje op mijn blog 🙂

 • Pin It on Pinterest