Gelezen

De ongelooflijke zoektocht van Millie Bird

De ongelooflijke zoektocht van Millie Bird De ongelooflijke zoektocht van Millie Bird van Brooke Davis stond al langer op mijn te-lezen-lijstje. Ik had het boek zien verschijnen in het Engels en het was vooral de cover die mijn aandacht had getrokken. Het was pas toen ik de Nederlandse versie, die ook voorzien is van een hele mooie cover (past ook perfect bij mijn blog blijkbaar), in de bib vond dat ik er volledig voor ging.

Op een dag wordt de zeven-jarige Millie achtergelaten door haar moeder in een grootwarenhuis. Al snel leert Millie in diezelfde winkel de 87-jarige Karl de Typist kennen. Stiekem woont hij ook in het grootwarenhuis. Wanneer Millie uiteindelijk naar huis terug keert, wordt ze in het oog gehouden door haar 82-jarige overbuurvrouw Agatha. Zij staat bekend als de kwade, roepende en tierende buurtheks. De drie besluiten de handen in elkaar te slaan en op zoek te gaan naar de moeder van Millie die zich intussen al aan de andere kant van Australië bevindt.

Die korte inhoud laat het boek écht niet tot z’n recht komen, maar het boek ging niet zo zeer om het verhaal. Het verhaal was leuk, maar het waren vooral de kleurrijke personages die het boek helemaal geweldig maakten voor mij. Agatha werd uitgeroepen tot één van mijn favoriete personages ooit. MET AL HAAR GEROEP! EN GEVLOEK! EN GETIER! Echt schitterend. Ik kon de drie hoofdpersonages en ook de kleinere personages zo voor mij zien. En het waren ook de personages die mij dit boek lieten verder lezen en verder lezen, niet zozeer de vraag of Millie haar moeder nu zou terug vinden of niet.

Het boek heeft zoveel elementen waar ik van hou: kleurrijke personages, het vertelperspectief van een kind, meerdere vertelperspectieven, een roadtrip, een prettig gevoel voor humor, een beetje feelgood, semi-filosofische gesprekken, leuke dialogen,… Ergens deed het me denken aan De wonderbaarlijke reis van de fakir die vastzat in een IKEA-kast en The Good Luck of Right Now. Die twee boeken hebben ook allebei een roadtrip, een prettig gevoel voor humor en kleurrijke personages. Het is een combinatie die mij heel hard aanspreekt en ik heb dan ook ontzettend genoten van dit boek. Het is zeker geen zware literatuur en eigenlijk een ideaal boekje om te lezen tijdens de vakantie, lijkt me.

De ongelooflijke zoektocht van Millie bird is de debuutroman van Brooke Davis. Als een debuutroman al zo leuk is, dan ben ik heel benieuwd naar wat ze nog gaat schrijven. Ik ga haar in het oog houden, dat staat vast.

Het boek is verkrijgbaar in de betere boekhandel en ook op Bol. Voor de papieren versie betaal je €17,99 en voor de digitale versie €12,99.

You Might Also Like

 • Karlijn

  Hij staat al een tijd op mijn lijstje, maar na het lezen van jouw review ga ik hem zeker weten snel lezen!

 • gerhilde maakt

  Dank voor de tip, die ga ik onthouden.

 • Irma

  Hé deze klinkt leuk. Ga ik eens onthouden voor de komende vakantie!

 • sammie

  Oh deze ga ik onthouden! Klinkt wel erg leuk en apart 🙂

 • Ysanne

  Ah deze staat hoog op mijn lijstje, lijkt me een leuk boek! Fijne review 🙂

 • Pin It on Pinterest