Gebeurd

30 before 30 – maand 12

Het leek me wel leuk om iedere maand even te kijken naar wat er weer van de 30 before 30 lijst werd geschrapt. In principe zouden er dus minstens 2 zaken per maand moeten worden geschrapt. Doenbaar, leek mij. Bekijk de orginele 30 before 30 lijst.

Maand 12. Zondag word ik weer een jaartje ouder en ik krijg een nieuwe voordeur en al. Mij hoor je daar niet over klagen. Het is per slot van rekening een cijfertje en we weten allemaal hoe fantastisch ik ben met cijfertjes.

Net als vorig jaar bracht ik er in de eindspurt weer niet veel van terecht, van mijn lijst. Misschien merkten jullie ook dat er helemaal geen update voor maand 11 verscheen. Lalala. Ik heb de afgelopen weken keihard gewerkt aan de Meststoffen cursus en al mijn aandacht ging dus volledig daar naar toe. Oeps.

De puntjes die toch nog geschrapt werden

 • Nummertje 16: 10 longreads of kortverhalen schrijven van minstens 1.500 woorden
  De “Meststoffen voor jouw blog”-cursus telt in totaal nét geen 30.000 woorden. Die nét geen 30.000 woorden worden gespreid over 17 mails. Dat wil zeggen dat de lessen gemiddeld 1.700 woorden tellen per les. De ene les is natuurlijk al wat langer dan de andere, maar gemiddeld 1.700 dus. Jawel. Ik denk dat ik dit wel even mag laten tellen voor dit puntje.
 • Nummertje 30: een feestje geven voor mijn 30ste verjaardag
  Dat staat zondag op de planning 😀

De puntjes die niet geschrapt werden

 • Nummertje 2: 30 spullen weggooien/weggeven/verkopen
  Er staat dus echt een doos met spullen klaar om weg te doen, maar die doos blijft daar heel mooi staan. Ze staat daar al maaaanden aan een stuk gewoon te staan.
 • Nummertje 3: de eerste 30 films van de IMDB Top 250 kijken
  Het ding met die films is dat je daar vaak je aandacht bij moet houden en dat gaat perfect als je goed geslapen hebt, uitgerust bent en helder van geest ben. Na een lange werkdag thuiskomen, dan nog wat werken voor je bijberoep én dan zo’n film kijken… nope. Nope. Er werden wel wat films gekeken, maar meestal wel het iets luchtigere genre.
 • Nummertje 7: een item maken uit vijf hobbyboeken/tijdschriften waar ik nog nooit iets uit maakte
  Volgens mij heb ik gewoon een heel jaar niet genaaid. Enough said.
 • Nummertje 17: een fictie e-boek publiceren
  Iets wat ik nog altijd graag wil doen, maar ik moet me eerst even over het feit zetten dat mensen dan ook daadwerkelijk een van mijn verhalen gaan lezen. Misschien ben ik gewoon nog niet klaar met fictie schrijfsels te delen met de wereld? Wie weet. Het blijft iets voor op de “binnenkort-een-keertje”-lijst, want ik blijf keihard geloven in e-boeken en dat ze de gewone mens met een schrijfkriebel de kans geven om ook “auteur” te worden.
 • Nummertje 18: ofwel Amsterdam ofwel Londen nog eens bezoeken
  Het werd Barcelona. Barcelona is geen Amsterdam en ook geen Londen.
 • Nummertje 19: engraving art maken
  Ik heb hier dus al een jaar zo’n set liggen. Een jaar. En daar is niets mee gebeurd. Woepdidoe. Ooit zal het er wel eens van komen. Ik ben een beetje geïntimideerd door het feit dat ieder krasje dat je trekt blijvend is. Er is geen gom of een undo-knop waarmee je je foutjes kan wegwerken.
 • Nummertje 20: picknicken in het park
  Ik weet niet goed wat er hier is misgelopen. Wat is er nu moeilijk aan picknicken in het park? Men neme een dekentje, men neme lunch, men picknicke in het park. Punt. Soit.
 • Nummertje 26: een workshop make-up volgen
  Ik speelde wel zelf met make-up, maar volgde geen workshop, dus technisch gezien telt dit niet. Maar meh.
 • Nummertje 28: *persoonlijk*
  Om de vaagheid rond dit puntje verder te zetten: ooit. Ooit.
 • Nummertje 29: theoretisch rijexamen slagen
  *mompel*struisvogelmodus*mompel*

Met de 28 before 29 lijst eindigde ik met 75% van de puntjes geschrapt. Niet slecht. Dit jaar eindigde ik duidelijk met minder geschrapte puntjes. In totaal werd er 66,666666666666666% geschrapt. Ik moet er ook aan toevoegen dat het een behoorlijk bewogen jaar is geweest. Als ik even terug blik dan sta ik er van te kijken dat er toch zoveel puntje geschrapt zijn.

De vraag is nu natuurlijk of ik nog een 30 before 31 lijst ga maken of niet. Ik ben er nog niet helemaal uit, om eerlijk te zijn. Misschien doe ik wel iets met maandelijkse doelen of zo. Ik weet het niet goed. Jullie merken volgende week wel of ik er voor ga of niet. To be continued! 😛

You Might Also Like

 • Sophie

  Ik vind het een hele nette score met wat je wel behaald hebt. En wat betreft de rest: dat heb je nog mooi tegoed! En die picknick kun je prima deze week nog van je lijstje afstrepen. Zoals je al schreef is dat echt niet moeilijk.

 • Elisse

  Alvast een fijne verjaardag! Goed vieren, maar dat zal er niet aan mankeren als er al een feestje gepland is met een nieuwe voordeur en al. Toch veel kunnen schrappen, goed gedaan! Ik denk dat er op een jaar tijd gewoon ook heel wat geschoven kan worden qua prioriteiten enzo. Wat er bij mij in het begin van het jaar op het lijstje kwam, vind ik nu ook allemaal niet zo belangrijk meer. Ik neem zelf dat lijstje dus ook wel met een korrel zout. Misschien zijn kortetermijndoelen ook gewoon haalbaarder? Ik weet niet.

  P.S. Foei dat je nog altijd je theoretisch rijexamen niet gedaan hebt, hahaha. Dat vind ik toch een beetje gek!

  • Kathleen

   Dat merkte ik dus ook: de dingen die op dat lijstje staan, klonken vorig jaar zeer aantrekkelijk, maar na verloop van tijd verloor ik er interesse in. Dat is maar normaal, zeker? En dat theoretisch rijexamen, tjsa. Dat is foei, maar faalangst doet rare dingen met een mens. Laten we het daar bij houden. :\

 • trijnewijn

  Dat is dus wel onderscheiding é! Het is niet omdat je vorig jaar grote onderscheiding haalde dat het nu geen mooi resultaat is. De puntjes die je wel haalde waren keihard de moeite. En je motivatie om puntje 3 niet te halen klinkt zo herkenbaar, zelfs al kan ik niks meer op mijn werk steken. En pssst, dat rijbewijs van je lijstje schrappen, is dat niet de ultieme struisvogel modus? Geniet van je verjaardag komend weekend!

  • Kathleen

   Vorig jaar was het plan om zo doodleuk tijdens de twaalfde maand update van 28 before 29 te zeggen: “Taaadaaaa, ik heb mijn theoretisch rijbewijs”. Dat plan werd overduidelijk niets. Dit jaar was er opnieuw het plan om er écht voor te gaan en inderdaad mijn struisvogel aardje even opzij te zetten. Blijkbaar heb ik een zeer sterke innerlijke struisvogel. Maar ooit, ooit komt het er wel eens van. Ooit.

 • Karlijn

  Misschien kun je de doos met dingen die je wilt weg doen, zondag met je verjaardag op de gang zetten en iedereen vragen er in te kijken. Als ze iets leuks zien mogen ze het meenemen en wat over is kun je later naar de kringloop brengen of verkopen. Kun je hem ook nog van je lijstje strepen én je bent weer wat spullen kwijt 🙂
  Alvast een fijne verjaardag!

 • Kelly

  Ik heb het ook eerder voor kortere-termijn-lijstjes. Mijn seizoenslijstjes, zoals Elisse ook doet, laten veel meer wispelturigheid toe 🙂

 • Ammoliet

  Well done! Zo een heuse online cursus schrijven, tesamen met een dagjob en al het werk voor Fanny&Laura… wie doet het je na? Gelukkige verjaardag! Geniet van je feestje!!!

 • gerhilde maakt

  Goed gedaan! Gelukkige verjaardag, vier het goed! Over een dikke week krijg ik ook een nieuwe voordeur. 🙂

 • liese

  Dat is het nadeel van jezelf doelen stellen….als je er een deel niet van bereikt lijkt het minder leuk. Geen doelen en achteraf opsommen wat je wel bereikt hebt lijkt me toffer 😀

 • Le petit requin

  Oh, maar 60% is toch wel veel dat je wél gedaan hebt! En aangezien er in de plaats van de andere puntjes andere leuke dingen gekomen zijn, maakt het toch ook allemaal niet zoveel uit. Schrappen is leuk, maar als prioriteiten verschuiven, dan is het ook maar zo he.

 • Pin It on Pinterest