Gelezen

De Lente/Zomer Boekenbuit

Het was blijkbaar geleden van februari dat ik nog een keer een book haul filmpje had opgenomen. Intussen zijn we vijf maanden verder en had ik blijkbaar weer zeventwintig boeken bij elkaar gesprokkeld. Zo gaat dat dan in het leven van een boekenworm. Al bij al vind ik nog dat dat best wel meevalt en van de zeventwintig boeken zijn er intussen al tien gelezen. Geef toe, het zou véél erger kunnen.

En hieronder lijst ik de boeken even voor jullie op. In zo’n lijst lijken het er toch écht meer boeken dan het dat het eigenlijk zijn.

Recensie-exemplaren

Nederlandse boeken

Graphic novels

Engelse boeken

De boeken die ik nog niet gelezen heb en hier nog niet gerecenseerd heb, linkte ik naar Bol. Ik ben partner van Bol. Koop je het boek via de bovenstaande links? Dan hou ik er paar centjes aan (letterlijk, een paar centjes) over en kan ik misschien over een maand of tien een nieuw boek kopen om hier te bespreken met de opbrengsten. Hoera!

You Might Also Like

 • Jeroen

  Leuke vlog 🙂 Het begint je beter en beter af te gaan. Vlot, vrolijk en het doet je zin krijgen om te lezen. Doe zo verder

  • Kathleen

   Oooh! Dank je wel! Ik begin het ook te merken dat het me beter begint af te gaan. Leuk dat jij het ook het merkt. 😀

 • Marcia

  The Handmaid’s Tale is echt een aanrader! En nu ben ik super benieuwd naar Only Ever Yours, bedankt voor de tip 😀

 • Becky

  Benieuwd wat je van ‘De schaduw van de wind’ zal vinden! Ik vond de eerste drie delen van ‘het Kerkhof der Vergeten Boeken’ in elk geval fantastisch (mijn favoriet is het 3e deel: de gevangene van de hemel).
  Ik heb al verschillende meningen over de boeken van Ruiz Zafon gehoord (zowel positief als negatief), maar aangezien ik de indruk heb dat je graag boeken leest met een mysterieus/donker/magisch kantje, denk ik dat dit wel iets voor jou is.

  • Kathleen

   Aha! Ik ben inderdaad fan van boeken met een mysterieus/donker/magisch kantje. Vandaar dat ik dus wel denk dat ik het wel ga kunnen vinden met De Schaduw van de Wind.

 • Kelly

  Oh, De schaduw van de wind! Da’s een van de weinige boeken die ik mij nog eens zie lezen, zo dan de ganse trilogie na elkaar.

 • Charlotte

  De schaduw van de wind vond ik een fantastisch boek. Ik heb dan ook meteen het vervolg gekocht toen dat uit kwam, maar die mooie hardback staat hier jammer genoeg nog steeds onaangeroerd in mijn kast te blinken *bloos* Tjah, so many books, so little time 😉 Je vlog heeft het alvast weer onder mijn aandacht gebracht!

  The Miniaturist was voor mij een heuse ontgoocheling en heeft me een paar maanden in een leesdip geduwd :(. Ik waarschuw maar even. Moest het je interesseren, ik schreef er onlangs een recensie over op mijn blog.

  En veel van de andere boeken die je vermeld staan ook op mijn TBR-lijst (mede vaak door jou 😉 ). Onlangs kocht ik zelfs A court of Thorns and Roses door je enthousiaste review. Alhoewel, met de woorden “sprookje” en “Belle en het beest” was ik al verkocht :p

  • Kathleen

   Ik heb inderdaad nog een paar mensen gehoord die niet bijster enthousiast waren over The Miniaturist. Dus ik vrees er zelf een beetje voor, maar ik wil het boek nog altijd graag lezen, omdat ik ooit een kwartier gefascineerd heb staan staren naar het poppenhuis dat aan de basis lag voor dit boek. En ik ben heel benieuwd wat je gaat vinden van A Court of Thorns and Roses! Laat het zeker weten!

 • zwartraafje

  Ik hou van jouw vlogs. Je enthousiasme spat van het scherm en je komt heel spontaan over. Nu weet ik ergens wel dat ik vrij veel boeken (ok, negeer die ‘vrij’ maar) binnenkrijg, maar toen ik het aantal van de afgelopen 5 maanden opzocht viel ik net niet achterover. Van maart t.e.m. juli waren dat er in totaal 57, waarvan 32 recensieboeken. Dat mijn eigen aanwinsten ook hoog liggen komt door mijn verjaardag, The Book Depository (ja hoor, hier ook een gigantische fan), het Boekenfestijn en het rommelmarktenseizoen + een kringloopwinkel op wandelafstand.

  Die realistische SF boeken zijn steeds beangstigender, ze bezorgen me altijd een beklemmend gevoel omdat het helemaal zo moeilijk niet is om het werkelijkheid te zien worden. Ik heb nog geen enkele graphic novel gelezen én ben nog nooit bij Waterstones geraakt. Ik zou daar wel verandering in willen brengen, maar dat gaat dat aanwinsten-aantal niet echt doen dalen. 🙂

  • Kathleen

   Haha! En dan dacht ik dat ik erg was met mijn zevenentwintig boeken. Jij wint toch wel hoor. 😉

 • Inge

  Als ik ooit een graphic novel lees, zal het dankzij jou zijn.. zoveel enthousiasme maakt me toch nieuwsgierig 🙂

 • Le petit requin

  Hahaha, “in zo’n lijst lijken het er toch écht meer boeken dan het dat het eigenlijk zijn”. Volgens mij is dat omdat het gewoon écht véél boeken zijn hoor 😉
  Maar bedankt om mij het gevoel te geven dat ik mij gerust nog een pak meer mag laten gaan in boekwinkels! 🙂

 • Pin It on Pinterest