Gebeurd

Staycation time

Het is weer tijd voor vakantie. Jawel. Weeral. Deze keer twee weken aan een stuk. Heerlijk niks doen, de dag nemen zoals hij komt en zien wat er te beleven valt. We blijven gewoon thuis, maar zijn wel van plan om er een heerlijke staycation van te maken, zoals dat hip en trendy heet tegenwoordig.

Normaalgezien maak ik aan het begin van een vakantie meestal een ellenlange lijst met dingen die ik graag wil doen en dingen die écht moeten gebeuren. Deze keer probeer ik dat niet te doen. Er zijn een aantal zaken die ik Fanny&Laura-gewijs gewoon niet kan laten liggen. Zo werd er vannacht weer een Fanny&Laura baby geboren en die moest natuurlijk voorzien worden van een geweldig geboortekaartje met daarop de juiste geboortedatum en zo, maar dat hoort er bij. Plus ik doe dat werk gewoon graag. Dus wordt het een vakantie waarin ik wel zie wat er op me af komt. Als ik zin heb om te lezen, dan lees ik. Als ik zin heb om film te kijken, dan kijk ik film. Als ik zin heb om naar de zee te gaan, dan ga ik naar de zee. Als ik zin heb in een pretpark, dan gaan we gewoon naar een pretpark. Als ik zin heb op een dagje ongegeneerd te gaan shoppen, dan doe ik dat lekker. Maar laten we realistisch zijn. De kans dat dat laatste gebeurt, is miniscuul.

Het eerste weekend van de vakantie en ook de eerste officiële vakantiedag waren alvast een schot in de roos. Ik bracht behoorlijk wat uren door in mijn nieuwe ligstoel en verbrandde daarbij uiteraard. Hoe kan het ook anders? Ik had niet verwacht dat mijn benen zo snel rood zouden zien, maar bon. Die melkflessen hebben uiteraard al een heel jaar geen licht meer gezien, dus ergens valt dat wel te begrijpen. We wandelden zondag naar het naburige dorp omdat daar een rommelmarkt was. Daardoor hadden we ook weer 7,5km in de benen. Kwestie van niet héél de tijd in die ligstoel te hangen natuurlijk. En vandaag deden we een rondje kringloopwinkels waarbij ik weer een Heilige Graal heb gevonden. Daarover ongetwijfeld later meer in één of andere bookhaul.

En eigenlijk heb ik niet veel te vertellen momenteel, zoals jullie wel merken. Er waren de afgelopen dagen wel wat momenten waarop ik het voelde kriebelen om iets zinnigs hier neer te schrijven, maar die momenten zijn duidelijk weer gepasseerd. Wie weet komen die momenten wel weer terug. Wie weet. Blijven schrijven helpt dan natuurlijk wel, ook al is het onzin dat je neerschrijft. En de vakantie dementie begint intussen al aan mijn hersenen te vreten. Nu al. Daarnet zei ik een tiental keer passievrucht tegen een granaatappel, maar bon, we overleven het wel. Het is vakantie. Dan mag je hoofd al een keer op een lager pitje draaien en dan mogen je blogberichten gewoon op niks slaan. Nah.

You Might Also Like

 • Lotte

  Hoezo ‘weeral’? Je kan nooit te veel vakantie hebben 😉

 • trijnewijn

  Geniet ervan!

 • Sofie C herself

  Aaaah, klinkt als een echte vakantie!

 • fieke

  Geniet!

 • meisje

  Een Fanny&Laura baby – klinkt grappig!
  Genieten maar van je vrije dagen 🙂

 • Inge

  Fijne vakantie ! Dat wordt weer uitkijken naar een nieuwe bookhaul :-).

 • Tess

  Ik ben zó slecht in staycations, ik ben de slechtste in dingen uitvinden om te doen, maar niet zo slecht als ik ben in me te vervelen.

  Maar volgende week ga ik écht mijn best doen om er een leuke week van te maken.
  Geniet er van! 🙂

 • zwartraafje

  Ik ben alvast heel benieuwd naar de Heilige graal. Eigenlijk moet ik nog steeds is in de kringloopwinkel van Heist op den Berg geraken. Die ligt nu niet meteen vlakbij maar na één van jouw boekhaul-posts ben ik er wel niewsgierig naar geworden.

 • Sofie

  Geniet van je hippe staycation! Het is echt wel een trend aan het worden maar ook wel eens leuk!

 • Kaylee Roxanne

  Heerlijk, geniet ervan. Oh en die granaatappel vergeeft het je vast wel 😉

 • Pin It on Pinterest