Gemaakt

Golden Oldies: vijf DIY berichten uit de oude doos

Vakantie staat voor mij helemaal gelijk aan prutsen. Stilzitten en niks doen is gewoon niets voor mij. Ik herinner me nu hoe ik vroeger twee, drie maanden aan een stuk kon prutsen: verhalen schrijven, strips tekenen, naaien, websites opzetten,… En ik heb zoveel geleerd tijdens die prutsvakanties. Deze vakantie is ook zo’n prutsvakantie aan het worden en mij hoor je niet klagen. Nope.

Omdat ik zo aan het prutsen ben en tussendoor ook uitstapjes maak, geniet van mijn ligstoel, een boek of drie tegelijk verslind,… is er even niet zoveel ruimte in mijn hoofd voor nieuwe blogberichten. Maar moet het altijd iets nieuws zijn? Dus toen bedacht ik me dat velen van jullie mij helemaal nog niet zo lang volgen. Ik zie het aantal Bloglovin’-volgers met de dag stijgen, dus dat zijn allemaal nieuwe lezers. Hoi! Misschien is het dus wel een keer leuk om een aantal berichten uit de archieven uit te lichten. Ik koos voor deze Golden Oldies editie vijf berichten uit waaruit jullie ook iets kunnen leren. Speciaal van de ene prutser aan de andere. Alsjeblieft. Dank je wel.

Valentijnsmentoswikkel

De Valentijnsmentoswikkel »
Die kan uiteraard ook gebruikt worden voor andere gelegenheden dan alleen maar Valentijn. Je kan hem bijvoorbeeld ook gebruiken als bedankje bij een verjaardagsfeestje of iets dergelijks.

Basis fotobewerking met PicMonkey

Basis fotobewerking met PicMonkey »
Je moet niet meteen investeren in dure software zoals Photoshop als je een paar foto’s voor je blog wil bewerken. Er zijn genoeg gratis online tools waarmee je aan de slag kan gaan. PicMonkey is er zo eentje.

Spoonflower stofje

Hoe ontwerp je je eigen stofje voor Spoonflower? »
Het is een vraag die ik al verschillende keren kreeg en het is eigenlijk een pak makkelijker dan je zou denken. Als je geen held bent met digitale beeldbewerking, dan nog kan je leuke stofjes maken met je ingescande handschrift of foto’s.

Kussensloop met rits

Kussensloop met rits »
Want ooit, ooit, in een niet zo ver verleden, durfde ik al eens aan de slag te gaan met naald en draad en daar tutorials rond te schrijven. En geef toe, kussenslopen in allerhande leuke stofjes, die komen altijd goed van pas.

Geschenkenvelopjes

Geschenkenvelopjes »
Soms heb je gewoon nood aan een mini verpakking voor een mini kadootje. Daarvoor zijn deze geschenkenvelopjes ideaal. Een kadobon ter grootte van een bankkaart past er perfect is, maar je kan er ook juweeltjes in steken of snoepjes of zo.

Ziezo. Misschien hebben jullie dankzij dit bericht weer wat oude berichten ontdekt die toch nieuw waren voor jullie of hebben jullie je weg terug gevonden naar een paar Golden Oldies. Ik vond het in ieder geval heel fijn om een keer in mijn archieven te neuzen om te zien welke schatten daar allemaal stof staan te verzamelen.

Aangezien ik negen jaar aan archieven heb op deze blog bestaat de kans dat ik nog wel een paar keer een Golden Oldies bericht hier plaats. Een Golden Oldies met illustraties. Een Golden Oldies met recepten. Een Golden Oldies met reistips. Hebben jullie zelf nog ideeën?

You Might Also Like

 • Literasa

  Leuk om zo’n rijk archief te hebben 🙂 Die chocoladewikkel en envelopjes heb ik meteen gepind. Geniet nog van je prutsvakantie!

 • mme carper

  Voila, weer iets nieuws ontdekt, spoonflower! 🙂

 • Elisse

  Tof seg! Ik kan mij nog elke DIY herinneren, wel een beetje zot! Nog een blogtip: jouw eigen favoriete blogposts na negen jaar bloggen? Niet echt Golden Oldies misschien, maar lijkt mij ook wel tof om eens te lezen!

 • Maai

  Leuk, ik had geen idee dat je zelf stof kon ontwerpen, dat lijkt me tof!

 • zwartraafje

  Picmonkey blijf ik geweldig vinden. Ik hoef geen kosten te doen én kan er toch ontzettend veel mee maken. De laatste dagen nog bezig geweest aan iets dat ik later in een diy wil gebruiken. Spoonflower ontdekte ik onlangs ook dankzij een diy die ik wilde uitwerken. Alleen leek het me een kostelijke zaak te worden – dus ik heb het ideetje voorlopig nog maar even opgeborgen.

 • meisje

  Ik kan mij ook nog elke tip herinneren … maar het is leuk om ze terug te zien dus van mij mogen er zeker meer uit de oude doos komen!
  PicMonkey gebruik ik sinds je die tip gegeven had. Geweldig programma met veel mogelijkheden en handig in gebruik. Een aanrader!

 • Moira

  Die mentoswikkel ga ik absoluut gebruiken. Perfect als klein pakje voor mensen te bedanken!

 • Pin It on Pinterest