Gebeurd

En toen was het weer gedaan

Gisterenochtend pikte het serieus toen ik terug om 6u30 uit mijn nest moest rollen om te gaan werken. De goesting was zeer ver te zoeken, maar wat wil je nu ook na twee geweldige weken vol creatieve ideeën, leuke uitjes, fijn gezelschap en heerlijk eten. Het Vriendje heeft deze week nog een weekje vakantie, dus waarschijnlijk wordt het voor mij nog een beetje een uitlopervakantie, maar toch… Het gaat helaas niet hetzelfde zijn, vrees ik.

 • Er werd veel tijd doorgebracht in de ligstoel die ik voor mijn verjaardag kreeg. Zo’n ligstoel, dat is toch gerief.
 • Mijn benen verbranden. Dat moet ook geleden zijn van toen ik uhm… achttien was of zo.
 • De eerste week van de vakantie werden er een paar boeken en graphic novels verslonden in die eerder genoemde ligstoel. De tweede week van de vakantie las ik welgeteld één graphic novel en daarna niets meer. Ik ben in een paar boeken begonnen, las dan een tiental pagina’s en geraakte niet verder. Leesdipje. Meh. En dat terwijl het eigenlijk een Verbeelding Read-a-thon was. Boe.
 • De Meststoffen voor jouw blog cursus opende officieel zijn deuren. Vanaf nu kan je trouwens de cursus starten wanneer je wil. Het doet me zoveel deugd om alle leuke reacties te lezen van de deelnemers. Zo fijn om te zien dat al het harde werk dat ik er heb ingestoken ook wordt geapprecieerd en dat de deelnemers ook enthousiast aan de slag gaan met de opdrachten. Daarvoor alleen al is deze cursus voor mij helemaal geslaagd.
 • Er werden behoorlijk wat milkshakes gedronken. Het begon allemaal met één milkshake op een terrasje en toen hadden we de smaak te pakken.

Moussaka

 • Daar waar we tijdens normale werkweken zo efficiënt en snel mogelijk proberen te koken, deden we het tijdens de vakantie wat rustiger aan. Zo stonden we op een bepaald moment meer dan twee uur in de keuken om verrukkelijke moussaka te maken. Het was zo hard de moeite waard.
 • Er werd nagedacht over de toekomst. Lang en hard. Af en toe is dat al eens nodig en vakanties zijn nu eenmaal ideaal om lang en hard na te denken over de toekomst. Nu nog een paar knopen doorhakken, maar het denkwerk is toch al geleverd. Dat is al iets.
 • We keken verdacht veel Adventure Time op Netflix. Geweldige cartoonreeks waar zowel Het Vriendje als ik ontzettend blij van werden. En dat begin melodietje zat de hele tijd in mijn hoofd.
 • Omdat ik problemen heb met niets doen, startte ik dus een nieuw blogproject. Daarover later meer. Beloofd.
 • Er werden hamburgers gegeten bij Il Cardinale in Mechelen. We waren niet heel hard onder de indruk van de hamburgers zelf (Burgerfolie in Leuven blijft voor mij de topper), maar de service was fenomenaal. Ik ben nog nooit in een restaurant geweest waar er zo goed gecommuniceerd werd met de klanten. Dikke duim alleen al daarvoor.

Geocache

 • Voor de tweede keer die vervloekte geocache niet gevonden en voor de tweede keer helemaal volgeneteld worden en vol kleefkruid komen te hangen. Ooit, ooit, gaan we hem vinden.
 • We deden twee rommelmarkten, één in de brandende zon en één in de gietende regen. Over het algemeen hadden we de afgelopen twee weken wel zalig weer, dus daarover had ik echt niet te klagen. Buiten dan afgelopen zaterdag. Boe. Boe.
 • Er werd serieus wat geprutst met audio en video. Ik heb het hier al eerder vermeld dat ik graag wat meer met video wilde prutsen en dat is halvelings gelukt. Er is nog wat finetuning nodig, maar het komt uiteindelijk allemaal in orde. Lang leve prutsen!
 • Er ontstond een nieuwe YouTube verslaving namelijk met het Game Grumps kanaal. Kijk, games zeggen mij weinig tot niets om eerlijk te zijn. Het Vriendje daarentegen is zot van games en toen hij op een ochtend naar Game Grumps aan het kijken was, ben ik beginnen mee kijken. Blijkt dat die mannen vooral hilarische commentaar hebben op alles. Het moet niet altijd BookTube zijn.
 • Ik trok verdacht veel foto’s van de lucht. Vraag me niet waarom, het gebeurde gewoon.

Een staycation is toch helemaal anders dan twee weken naar het buitenland gaan, maar ik heb ervan genoten. Het voelde even aan zoals de prutsvakanties van jaren geleden toen ik maanden aan een stuk thuis zat en de ene na de andere nieuwe website opzette en heel veel nieuwe vaardigheden leerde op korte tijd. Ik weet dat dat misschien niet als een topvakantie klinkt voor vele mensen, maar voor mij was het zalig. Ieder diertje zijn pleziertje.

You Might Also Like

 • Marie

  Klinkt alvast heerlijk, voor mij zijn dit ook de beste/meest ontspannen vakanties!

 • gerhilde maakt

  Goed dat je ervan genoten hebt! Hier zal het ook een staycation worden waarschijnlijk (na de ieder jaar te drukke augustus), maar dan vooral om te verbouwen. Hopelijk kan ik toch een beetje prutsen aan mijn nieuwe blog, want het is dringend nodig. Geniet nog van je uitlopervakantie!

 • Claire

  Je zou het misschien van mij niet verwachten, maar eigenlijk lijkt me zo’n staycation ook eens zalig! Moest ik meer vakantiedagen hebben, ik zou zeker eens een weekje thuisblijven ? Nu probeer ik zoveel mogelijk te reizen en dat is heeeel leuk maar ook duur en vermoeiend natuurlijk. Alleen heb ik een beetje schrik dat ik tijdens een staycation de hele dag op mijn laptop bezig zou zijn, verslaafde die ik ben ? Mag ik vragen welke nieuwe vaardigheden je vorige keer zoal had geleerd?

 • Literasa

  Zo’n staycation is ideaal om de batterijen op te laden! Voor mij klinkt het als de perfecte vakantie. Ben alvast benieuwd naar die toekomstplannen en dat blogproject!

 • Le petit requin

  Aaah, klinkt heerlijk, zo’n beetje vanalles en niets doen! Zo urenlang bezig zijn in de keuken als daar tijd voor is, dat kan ik ook zo zalig vinden. En ‘t smaakt dan precies ook altijd wat beter he, zo’n maaltijd!
  En euh, succes bij het terug wennen aan het werkritme 😉

 • Elisse

  Wauw, dat moet plezant zijn geweest, zo’n verlof!

 • liese

  ik geniet alleszins van de meststoffen-cursus. Altijd “yey! mail van Kathleen!”

 • Lotte

  Allemaal leuke dingen om je vakantie door te brengen. Ik ben blij dat je ervan genoten hebt.
  Moussaka maken, I feel you. Daar spendeerden mijn broer en ik afgelopen zondag maar liefst 3u aan, want we moesten er twee maken (één vegetarische voor mij en één voor mijn broers en ouders). Zooooo lekker!

 • zwartraafje

  Dit lijstje maakt wel duidelijk dat je een geweldige vakantie achter de rug hebt. Ik heb zelf de afgelopen week ook niet zoveel kunnen lezen tijdens de read-a-thon. De laatste tijd lijkt er op repeat een To Do-list door mijn gedachten te razen én momenteel lukt het me naar niet om die te negeren én me volop op een boek te concentreren. Wel jammer natuurlijk, want er zijn nog zoveel boeken die ik zou willen lezen. Heb je trouwens leuke rommelmarkt-koopjes op de kop kunnen tikken?

  • Kathleen

   Ik heb maar twee boeken gekocht op de rommelmarkt. Ik ben braaf geweest. Eind augustus ga ik proberen een boekenbuit filmpje te maken. 🙂

  Pin It on Pinterest