Gelezen

De Beeldhouwer

Ik pak het voor de recensie deze week ietsje anders aan, want ik heb namelijk een tip voor de mensen die nog een graphic novel moeten lezen voor de Verbeelding Book Challenge. Voor vele mensen is dat blijkbaar een moeilijk puntje. Gelukkig is er De Beeldhouwer van Scott McCloud, een geweldige graphic novel voor iedereen die nog nooit iets uit het genre heeft gelezen.

De Beeldhouwer kost bij Bol.com €29,90. Je kan er ook The Sculptor, de Engelse versie van deze graphic novel, vinden voor €28,99. Of je kan natuurlijk ook de plaatselijke stripwinkel even steunen. Dat is uiteraard ook een optie. Moest je deze graphic novel toch via Bol kopen, dan krijg ik een kleine verkoopsvergoeding van enkele centen.

You Might Also Like

 • zwartraafje

  Direct naar de online catalogus van de bib gegaan om het na te kijken maar jammer genoeg hebben ze hem (nog) niet. Ik ga bij een
  volgende boekje meteen een aankoop-suggestie doen én ‘De onzichtbare kunst: Understanding Comics’ alvast een keer ontlenen. Een ander boek van dezelfde auteur die ze dan gelukkig weer wel hebben.

 • liese

  Eigenlijk is het wel grappig om je te zien…ik krijg elke week mails en dan roep ik in mezelf: “Jah! Mail van Kathleen!”

  • Kathleen

   Het moeten niet altijd mailtjes en blogjes zijn hé? Af en toe een filmpje moet ook kunnen. 😀

 • Dorien

  Ik ben zelf niet zo’n fan van graphic novels, maar ‘De maagd en de neger’ en het vervolg ‘Leentje en Sofie’ van Judith Vanistendael vond ik wel erg de moeite.

  • Kathleen

   Ik las eerder dit jaar ‘Toen David zijn stem verloor’ van Judith Vanistendael en vond dat een ongelofelijke pakkende en aangrijpende graphic novel. ‘De maagd en de neger’ staat hier ook nog op het te-lezen-lijstje.

 • Re-saar-cle

  Graphic Novels zijn fantastisch! Voor wie nog tips nodig heeft: Ik was helemaal weg van ‘Habibi’.

  • Kathleen

   Habibi blijft inderdaad ook één van mijn favorieten. Prachtig gewoon.

 • meisje

  Mij heb je nu overtuigd met het lezen van een graphic novel! Ik heb direct het boek gereserveerd bij de bib – lang leve de grote collectie van een stadsbib – jeej. Ik moet nog even wachten op het boek zelf, maar ik ben benieuwd …

 • Le petit requin

  Overtuigd van comics moet ik niet meer worden, maar het blijft fantastisch om hier tips op te doen, merci!

  En succes met je 500+ boek 🙂

 • Sandra

  Ik ben helemaal gek op graphic novels, maar nu is het al even geleden dat ik er één las. Dat boek heb ik toevallig ook al in de kast, maar nog niet gelezen.
  Voor de Book Challenge heb ik meer moeite om een boek te vinden geschreven in de vorige eeuw of in een ander werelddeel. Al heb ik er nu net één uit van Afrika.

 • Pin It on Pinterest