Gebeurd

De favorieten van augustus

Het leek me, zo op het einde van de maand, leuk om even terug te blikken op de afgelopen maand en een paar van mijn favoriete items, gebeurtenissen, Netflix shows,… in de kijker te zetten. Net zoals iedere maand weet ik niet goed waar de afgelopen dertig dagen naar toe zijn. Maar bon. Het leven en zo.

 • Netflix serie: Adventure time. In onze vakantie wilden we graag een serie kijken met korte afleveringen zodat we snel een boke konden eten en een serieke kijken om dan snel terug verder te gaan genieten van de vakantie. Dat werd Adventure time. We zijn hier ten huize Verbeelding nogal fan van cartoons en tekenfilms. Deze serie was dan ook een schot in de roos. En u weze gewaarschuwd, dat begin melodietje blijft verdacht lang in je hoofd spelen.
 • Maaltijd: De poepsimpele Fish&Chips natuurlijk. Die hebben we denk ik… bwah… een tiental keer gegeten de afgelopen maand. Of zo. Ook de moussaka die we maakten tijdens de vakantie viel zeer in de smaak en is voor herhaling vatbaar. Als we nog eens twee uur te veel hebben en zo.
 • Kringloopvondst: My Most Excellent Year van Steve Kluger. Ik heb Goodreads even geraadpleegd en daar ontdekte ik dat ik het boek al sinds februari vorig jaar op mijn te-lezen-lijstje heb staan. Het boek was op dat lijstje beland omdat het een briefroman is en we weten allemaal hoe zot ik daar van ben. Alleen was het toen niet beschikbaar op Kindle (intussen wel). Ik heb het regelmatig gecheckt de afgelopen maanden, want de cover met de grote blauwe paraplu trok altijd mijn aandacht. Maar helaas. Een paar weken geleden stond ik dan in de kingwinkel van Leuven en ik was bijna van plan om weg te gaan, toen mijn oog op My Most Excellent Year viel. In perfecte staat. Het boek werd intussen ook al verslonden en het was heerlijk. Geweldige vondst, al zeg ik het zelf.
 • Investering: Ik deed een paar investeringen deze maand. Af en toe moet dat eens. Dat helpt een mens te groeien. Mijn favoriete investering was een externe microfoon voor mijn camera. Video’s bestaan namelijk niet alleen uit beeld, maar ook uit geluid en het geluid dat uit mijn camera kwam trok eigenlijk op niet veel. Als ik dan toch wat meer wil gaan spelen met video, dan moet je ook investeren in materiaal. Nah. De video van De Beeldhouwer werd opgenomen met de nieuwe microfoon. Merken jullie een verschil? Ik alleszins wel.
 • Customer service: Die van Coolblue. Ik bestelde de bovengenoemde microfoon bij Coolblue, maar het eerste exemplaar dat ik kreeg deed bijzonder weinig voor het verbeteren van mijn geluid. Het maakte het zelfs alleen maar slechter. Via het werk van Het Vriendje konden we de microfoon testen op een aantal andere toestellen en ook daar stelden de resultaten bijzonder weinig voor. Dus werd de customer service even gecontacteerd via Twitter en daar werd ik meteen goed geholpen. Ik mocht mijn exemplaar terugsturen en kreeg een werkend exemplaar in de plaats. Altijd fijn zo’n vlotte ervaring. Het mag gezegd worden.

Microfoon

Helaas ziet mijn microfoon er lang niet zo heerlijk retro uit. (Bron: StockSnap)

 • Bloggerelateerd mailtje: Na het schrijven van het artikel rond PayPal kreeg ik een mailtje van het hoofd van PayPal BeLux die even liet weten dat hij het zelf niet beter had kunnen uitleggen. Nice! Speekselmedaille voor mezelf.
 • Secret Project: Vaagheid alarm! Ik heb al verschillende keren de vraag gekregen van mensen: “Wat als mijn interesses veranderen? Moet ik dan een nieuwe blog beginnen?”. Meestal zeg ik: “Nope, maak je lezers duidelijk dat je een beetje andere blogberichten gaat schrijven en maak dan langzaam de overgang. Interesses veranderen nu eenmaal. De mensen die zullen willen meelezen, zullen blijven meelezen,” En toen zat ik dus zelf met het probleem. Ik begon steeds meer en meer blogberichten te schrijven achter de schermen die zich richten op een behoorlijk specifieke doelgroep met een zeer specifieke functie. Die berichten horen hier niet thuis. Maar ik ben dus zo enthousiast over dat project. Daar zijn geen woorden voor. Hopelijk kan ik er in de loop van de maand meer over vertellen. Nu moet het allemaal nog een mooi jasje krijgen en zo. Een deel van jullie gaat het interessant vinden, daar ben ik honderd procent zeker van. Een ander deel gaat het, sja, minder interessant vinden.
 • Crash moment: Vorige week ergens. Zo. Ja. Komt allemaal wel weer goed. Iets met hooi en een vork en zo. En kogels en kerken. En nog een handvol spreekwoorden. Ayup. Bon. Een weekend absoluut niets doen en ver van de computer vandaan blijven, heeft deugd gedaan, maar laten we zeggen dat dat nog lang niet alles heeft opgelost. Nog meer vaagheid alarm.

En aansluitend bij dit blogbericht kan ik ook al zeggen dat er deze week nog een “Augustus boekenbuit” filmpje volgt. Hoera! Boeken! Want wat doet een mens anders dan boeken kopen in de vakantie?

You Might Also Like

 • gerhilde maakt

  Whoehoe voor PayPal en jouw geweldige uitleg. Terecht, die speekselmedaille!

 • Nele

  Ja, wat doet een mens anders dan boeken kopen in de vakantie? Volledig mee eens 😉

 • olga

  De crash momentjes komen hier ook veelvuldig voor, misschien een blogger/ontwerper gettaway plannen? Je fis&chips recept hebben er wel voor gezorgd dat ik ondanks de crashmomentjes wel vaak heb ‘gekookt’ in plaats van een pizza besteld. Merci daarvoor!

 • trijnewijn

  Je bent er alleszins heel goed in geslaagd om mij nieuwsgierig te maken! Courage, crashen suckt, rechtkrabbelen is moeilijk en het is pas daarna dat je kunt zien of het je deed groeien (of alleen maar suckte)

 • zwartraafje

  Ik heb ook goede ervaring met Coolblue. Vorig jaar kreeg ik een Ereader voor mijn verjaardag en die werd bij hen gekocht. Al gauw bleek dat het touchscreen niet werkte maar gelukkig werd het toestel meteen omgeruild en moest ik dus niet op een reparatie wachten.

 • Re-saar-cle

  Als je van briefromans houdt, moet je ook ‘Spiegelschrift’ van Wim Geysen en Bart Demyttenaere eens proberen. Elke schrijver nam een personage voor zijn rekening en het boek groeide brief per brief.

 • Sandra

  Gij kunt een mens wel nieuwsgierig maken.
  Goede reclame voor PayPal trouwens !

 • liese

  de fish en chips worden hier nog altijd lovend besproken door mijn oudste

 • Heidi

  Vraagje, welke microfoon heb je gekocht en is dat dan een die je op je camera steekt? Heb zelf een Rode Smartlav+ (film meestal met mijn Samsung Zoom) maar kan je enkel opspelden.

  • Kathleen

   Ik heb uiteindelijk gekozen voor een Rode Video Mic Pro, maar ik vrees dat die niet op een Samsung Zoom past want die microfoon monteer je op de flitsschoen van je camera.

  Pin It on Pinterest