Gebeurd

Die keer met de boekhouder die zomaar verdween

Midden augustus stuurde ik een mailtje naar mijn boekhouder. Of we even konden samen zitten om na te denken over de toekomst van Fanny&Laura. Jullie merken er waarschijnlijk niet zo heel veel van, maar mijn kleine bedrijfje is een serieuze groeispurt aan het doormaken en dus wilde ik graag even kijken wat mijn opties zoal waren.

Nu weet ik dat mijn boekhouder niet de beste was met het beantwoorden van mails, maar toen ik haar zelfs na een paar weken niet telefonisch te pakken kreeg, ging er een alarmbelletje rinkelen. Ik polste even bij iemand waarvan ik wist dat zij ook rekende op de diensten van die ene boekhouder. Ze vatte het kort, maar krachtig samen: “Maak dat je daar bij weg bent,” en gaf me de naam van haar nieuwe boekhouder mee. Intussen zijn we meer dan een maand verder en heb ik de oude boekhouder nog altijd niet te pakken gekregen.

Nog diezelfde dag plaatste ik een bericht op mijn persoonlijke Facebook pagina met de vraag of er iemand een goede boekhouder kende in het Leuvense. Een paar mensen reageerden hierop en de naam van de boekhouder van die kennis kwam een aantal keren terug. Op zo’n moment ben ik heel dankbaar dat ik een paar ondernemende geesten heb in mijn kennisenkring, want pfoeh. Helemaal alleen aan de zoektocht naar een nieuwe boekhouder beginnen zag ik toch niet meteen zitten. Mijn boekhouding zelf doen is trouwens ook geen optie, want cijfertjes zijn niet bepaald mijn ding. Ik heb bijvoorbeeld de neiging om ze om te draaien. Niet ideaal als je je eigen boekhouding wil doen, lijkt me.

Lang verhaal kort: deze ochtend ging ik langs bij de nieuwe boekhouder. Samen hebben we bekeken wat er allemaal opnieuw in orde moet gebracht worden en heb ik toch even mijn vragen kunnen stellen over de toekomst van Fanny&Laura. Ein-de-lijk. Ik heb ein-de-lijk een duidelijker beeld gekregen van het hoe en het wat. Het is nu een kwestie van al die plannen om te zetten in de praktijk en er iets van te maken. En dat is makkelijker gezegd dat gedaan, maar ik ga mijn tanden er in zetten en bijten. Heel. Hard. Bijten.

De hele situatie was een van de factoren waarom ik tijdelijk besloot hier wat minder te bloggen. Kwestie van me even op mijn zaak en de toekomst te kunnen richten. Dat zoiets massa’s stress met zich meebrengt, moet ik jullie natuurlijk niet uitleggen. Nu dit euvel voor een groot deel is opgelost (helaas nog niet helemaal), is er weer wat extra hoofdruimte vrij om leuke blogberichten te bedenken en uit te schrijven. Er zijn nog een paar andere stressfactoren, maar die komen uiteindelijk ook wel weer in orde. Alles komt in orde. Uiteindelijk. Vooral als je een netwerk hebt vol fijne mensen waar je vragen aan kan stellen en die altijd klaar staan om je te helpen. Geloof me vrij, ik heb mijn pollekes al meerdere keren gekust de afgelopen weken.

You Might Also Like

 • gerhilde maakt

  En dan vind ik het dus een beetje vreemd om een Tuttefrutaankondiging te krijgen. Hooi en vork enzo, maar chapeau! Goede boekhouders zijn belangrijk.

  • Kathleen

   Het was vooral omwille van de opstart van Tuttefrut dat ik met de boekhouder wou gaan praten. Het een heeft het ander in gang gezet dus. Helaas. Niks aan te doen. That’s life.

 • Silke

  Courage met de rest van het cijfertjesgedoe 😉

 • Barbara

  Succes ermee, ik ben heel benieuwd naar het vervolg, en inderdaad, alles komt altijd in orde, vroeg of laat 🙂

 • Wapiti

  Goed zo, Kathleen!

 • Kelly

  Ondernemen, altijd een avontuur! Succes nog!

 • Charlotte

  Châpeau zeg! Ik hoop dat alles alsnog in orde komt! Succes!

 • Lore

  Héél benieuwd naar je ondernemingsavontuur! Véél succes en just nail it 🙂

 • olga

  Boooooe voor gekke boekhouders die opeens foetsie zijn. Yaaaaaaaaaaay voor de groeispurt van Fanny & Laura. Verbaast me niks, jouw ontwerp werk is amaaaaaaazing. (sorry voor alle uitgerekte woorden)

  Een goede boekhouder maakt zoveel uit. Die van mij is aardig, legt alles rustig uit, stuurt geen facturen voor advies of kleine handelingen tussendoor en is altijd in voor een praatje en een kopje thee. Ik zie hem maar een keer per jaar, maar ik kus de grond waarop hij loopt. Want ik weet, wat er ook gebeurt met mijn bedrijf, ik weet dat ik iemand heb op wie ik kan terugvallen en die me zal helpen. Wat een held.

 • Cathy Foulon

  Succes Kathleen.

 • Lotte

  Veel succes! Hopelijk heb je meer geluk met de nieuwe boekhouder.

 • zwartraafje

  Net op zo’n momenten leer je die cirkel van lieve mensen om je heen nog meer waarderen. Zij maken immers het grote verschil wanneer het allemaal lijkt tegen te zitten.

 • lies

  koester ze, die lieverds in jouw netwerk!!

 • Sandra

  Een goede boekhouder is GOUD waard. Neem dat maar letterlijk ;-).

 • Paulien

  Ik zit aan de andere kant van het verhaal, die van de boekhouders 🙂 Toch wel raar hoor, dat je haar niet kan bereiken. Bij ons op kantoor is het vaak gigantisch druk, maar een telefoon of mailtje beantwoorden is nu toch wel het minste. Hopelijk verloopt de overdracht naar je nieuwe boekhouder vlot.

 • Pin It on Pinterest