Gebeurd

Hoe zit het nu na die alarmbel?

Een kleine twee weken geleden schreef ik dat er serieus aan de alarmbel getrokken werd door de dokter. Jullie reageerden massaal op dat bericht en daarvoor wil ik jullie allemaal heel hard bedanken. Er waren virtuele waarschuwende vingertjes, schouderklopjes en knuffels. Hartjes voor jullie allemaal. Het deed deugd om al jullie reacties te lezen. <3

Maar hoe zit het nu? Na mijn weekje ziekteverlof ben ik terug aan het werk gegaan. Zo gaat dat dan. Natuurlijk moesten er een paar zaken hardhandig aangepakt worden. Koe. Horens. Ik ben even nagegaan wat mijn grootste energievreters waren. Je weet wel, de zaken waarvan je denkt: “Uugh, ik wil daar vanaf, want ik zit daar constant mee in mijn hoofd en dat vreet te veel energie,”. Energievreters dus.

Er waren twee zeer duidelijke energievreters: een bepaald project waaraan ik aan het werken was en dat hele gedoe met de boekhouder. Dat project werd dit weekend afgerond. Klant blij. Ik blij. Done and done. Vandaag kon ik eindelijk mijn documenten bij de oude boekhouder gaan halen en bracht ik ze meteen ter nazicht binnen bij de nieuwe boekhouder. Done and done.

Nu die twee zaken zijn afgerond, lijkt er terug ruimte te zijn in mijn hoofd. Het lijkt wel alsof de schijfruimte in mijn hoofd even helemaal opgebruikt was waardoor mijn hele computer/lijf tilt sloeg. Nu er terug wat schijfruimte vrij is, voel ik me weer een stuk beter. Die twee zaken waren er gewoon té veel aan. Stom eigenlijk hoe je door twee dingen kan tilt slaan.

Aan de puntjes die ik in het vorige bericht opsomde, wordt gewerkt. Langzaam maar zeker. Er zijn dagen dat ik van Project Brooddoos doe, er zijn dagen dat ik dat niet doe. Ik heb nog altijd geen hartslag- of bloeddrukmeter gekocht. No pressure. Er werd gewerkt de afgelopen twee zondagen, want helaas kwamen er niet opeens op mirakuleuze wijze extra uren bij per dag. Helaas. Ik doe het op mijn gemakje. Dat wel. Het is nu een kwestie van een goed evenwicht vinden. Ik kom er wel. Ongetwijfeld.

You Might Also Like

 • An_nononsonsmoms

  No pressure is niet zo ideaal bij een bloeddrukmeting hé 😉 Blij te lezen dat je de koe en haar horens gevonden hebt. Succes nog met je zoektocht naar een evenwicht!

  • Kathleen

   Dat mopje-flauw-mopje was er ingestoken voor de oplettende lezer. 😀

 • Silke

  Goed bezig! Blijven naar je lichaam luisteren, en je geraakt er wel 🙂

 • Ivy

  Fijn te horen dat het al wat beter gaat…
  En wat die bloeddruk/hartslagmeter betreft, je kan die ook huren in een medicotheek van het ziekenfonds voor heel weinig geld. Misschien dat eerst eens proberen alvorens een investering te doen?

  • Kathleen

   Aha! Bedankt voor de tip! Ik ga dat eens verder uitpluizen. 🙂

 • gerhilde maakt

  Blij te horen dat de energievreters afgesloten zijn. Succes nog!

 • mme carper

  Leuk te lezen dat je weer wat ademruimte hebt (gecreëerd). Ik hoop dat je er verder in slaagt om een (goed) evenwicht te vinden tussen alles.

 • Literasa

  Energievreters van de baan, hoera hoera! Soms kunnen een paar dingen de hele emmer doen overlopen. Succes met het zoeken naar evenwicht!

 • Elke

  Leuk om te lezen dat je je al wat beter voelt. Een kleine tip: de ademhalingsoefeningen van Tara Stiles. Ik heb een boek van haar dus ben niet zeker of alles online (haar site of youtube) staat. Ze is een bekende yogateacher maar houdt het eenvoudig. Het zijn heel gemakkelijke ademhalingsoefn die je helpen om uit eender welke emotie te komen op eender welk moment. Ideaal om je bloeddruk te laten dalen en tot rust te komen want je hebt niets anders nodig dan gewoon je ademhaling :-).

 • trijnewijn

  Blij te horen dat de ergste energievreters van de baan zijn en je je daardoor ook een pak beter voelt. Hopelijk zorgen de andere werkpuntjes dat de emmer niet meer zo vol komt te zitten!

 • Claudia

  Net jouw blog op bloglovin toegevoegd en het hele verhaal hier doorgelezen. Heftig. Goed dat alles ok is nu! Gevaar zit in een klein hoekje soms. Ik word soms gewoon al onrustig van een volle strijkmand in mijn vizier vanuit de zetel 🙂 Veel succes met dat doorzetten tot je terug aan dat goede evenwicht komt! Ik ben er ook zeker van dat je er komt als ik jouw teksten lees, een verstandige madam lijkt me. Altijd blij als ik door het bos van blogs er eentje zo leuk geschreven ontdekt weer.

  • Kathleen

   Awww… Dank je wel voor de lieve woorden, Claudia.

 • Miss Pixie

  Blij dat er toch al enkele energievreters de deur uit zijn 🙂
  Ik hoop dat het van hier af aan enkel nog beter gaat!

 • Le petit requin

  Super! Nu langzaam nog wat extra schijfruimte vrijmaken zodat het eerstvolgende grote document de boel niet meteen weer doet blokkeren en dat komt helemaal goed.
  En goed ook dat je je tijd neemt om veranderingen door te voeren; sowieso is af en toe Project Brooddoos al veel beter dan helemaal niet!

 • fieke

  Toch gek hoe één of twee projecten de boel helemaal doen flippen hé? Neem maar voldoende rust, zodat – net zoals Le petit requin ook al schreef – het bij het eerstvolgende project niet weer de mist in gaat met je gezondheid… Komt goed, als je jezelf vaak genoeg op de eerste plaats zet!

 • Sandra

  Dat vind ik heel fijn om te lezen en het is goed dat je ook vertrouwen hebt in jezelf.
  Het gaat inderdaad goed komen. Dat voel ik tot hier.

 • Elisse

  Doe maar op het gemakske, dat komt allemaal in orde! Kleine aanmoedigingskreetjes van mij!

 • Kelly

  Goed bezig, Kathleen! Op ‘t gemakske, da’s de beste manier.

 • Karlijn

  Hé wat vervelend om te lezen dat het niet zo lekker ging Kathleen! Dat evenwicht is zo belangrijk he. Soms is iets te veel en merk je dat pas als het te laat is. Maar wat goed dat je aan de bel getrokken hebt. En misschien kun je het sporten en het doen van je hobby’s ook gebruik om je hoofd even leeg te maken. Zelf sport ik niet veel, maar ik hoor van veel mensen dat als ze dat doen en daarna in bed ploffen ze meteen in slaap vallen. Misschien kan je dat eens proberen? Of een lekkere warme douche voordat je gaat slapen? Misschien zit je helemaal niet te wachten op mijn tips hoor, maar ik hoop dat het beter met je gaat! X

 • Pin It on Pinterest