Gegeten

Pompelmoeslimonade

De afgelopen week zat ik met een gigantische verkoudheid. Lang lang lang geleden, toen de dieren nog spraken en ik nog in het ouderlijke huis vertoefde, maakte de mama regelmatig zelfgemaakte limonade als we met een verkoudheid zaten. Puur citroensap aangelengd met wat water. Done. Meer moest dat niet zijn en het hielp.

Deze week greep ik terug naar dat oude lapmiddeltje. Er werden flink wat glazen zelfgemaakte limonade achterover gekapt. Na wat experimenteren en een “hey, hier ligt nog een pompelmoes!”-moment kwamen we uit op deze heerlijke, roze limonade. Ideaal voor als je een verkoudheid hebt, want al die citrusvruchten zitten vol vitamine C en daarnaast is het gewoon een superlekker drankje. Win-win.

Benodigdheden

 • 2 citroenen
 • 1 limoen
 • 1 rode pompelmoes
 • honing
 • water
 • eventueel ijsblokjes

10-pompelmoeslimonade2

Hoe ga je te werk?

 • Pers de citroenen, limoen en pompelmoes.
 • Voeg de honing toe aan het sap. Ten huize Verbeelding doen we dat een beetje op goed geluk en met wat geproef hier en daar. Ik vermoed dat we uiteindelijk aan twee à drie theelepels komen. Roer de honing goed door het sap.
 • Vul een glas tot in de helft met het sap en leng de rest van het glas aan met water.
 • Voeg enkele ijsblokjes toe als je dat wil en decoreer eventueel met een schijfje citroen. Rietjes maken een glas limonade helemaal af. Dat spreekt voor zich.

En meer moet dat niet zijn! Smakelijk!

You Might Also Like

 • meisje

  Het ziet er alleszins heel lekker uit, en zomers ook. Deze ga ik bijhouden om te testen als de verkoudheid bij ons ook toeslaat.

 • Julienne

  You got me at ‘pompelmoes’ 😀

  Ik heb ook net een verkoudheid, en drink ook graag een warme versie met citroen en gember en een snufje chilipoeder. Zet meteen de luchtwegen open 😉

 • Falderie

  Ziet er heerlijk uit! Krijg al dorst door de foto!

 • mme carper

  Prachtige foto!
  Ik probeer dit recept zeker ook eens uit.
  Mmmmmmm!

 • Ann-sophie

  Hmm ik verlang al naar mijn volgende verkoudheid 😀

 • gerhilde maakt

  Mijn moeder maakte altijd de warme versie (met veel suiker bij) van de citroenlimonade van jouw moeder en ik neem dat ook rustig over. Jouw versie ziet er anders ook niet slecht uit! Hopelijk is de verkoudheid weg intussen?

 • Piepow

  Awel, ik ga dat ook eens uitproberen!

 • zwartraafje

  Jammer dat ik niet goed tegen citrusvruchten kan, anders had dat anti-hoest/keelpijn toverdrankje vol Vit. C hier zeer welkom geweest. Ter vervanging probeer ik van achter de computer én in de zetel te geraken met een boek als afleiding.

 • Hilde

  Kan alleen maar helend zijn, zo’n echte vitamine C – boost. Ga het zeker ook eens uitproberen. Leuk idee!

 • Pin It on Pinterest