Gebeurd

Verbeelding op de Boekenbeurs: Pimp je blog

Ik schrijf zelf al verhalen sinds ik leerde dat je met letters woorden kan vormen en met woorden zinnen en met zinnen verhalen. Mijn eerste verhaal, iets over elfjes en zo, dateert van toen ik zeven was. In een ver verleden studeerde ik journalistiek waar ik ook heel wat woorden bij elkaar schreef. En ooit, ooit schrijf ik een boek dat ik dan al dan niet zelf uitgeef. Ooit. Schrijven maakt deel uit van wie ik ben en de organisatie Creatief Schrijven is dus zeker geen onbekende voor mij.

Toen ik een mailtje kreeg van An van Creatief Schrijven, moest ik niet eerst opzoeken wat die organisatie deed en kon ik meteen heel hard en lang nadenken over de vraag die ze me stelde. Ze zocht een beetje last minute vervanging om een interactieve lezing rond bloggen te geven op de Boekenbeurs en was via via bij mij terecht gekomen. Dé Boekenbeurs, jawel. Dat er hard en lang werd nagedacht, dat spreekt voor zich, want eventjes op de boekenbeurs gaan spreken, dat is natuurlijk niet niets. Maar het kriebelde. Bloggen blijft iets waar ik heel graag over praat en natuurlijk wil ik nog meer mensen aansteken met mijn enthousiasme.

Dus zei ik toe en geef ik blijkbaar een interactieve lezing rond bloggen op de Boekenbeurs. Een mens moet zich met iets bezig houden hé? Een interactieve lezing ligt trouwens ergens tussen een lezing en een workshop, zo blijkt. Omdat we zelf niet helemaal weten hoeveel deelnemers er zullen zijn, is het moeilijk om opdrachten uit te dokteren, maar ik steek er stiekem toch een paar oefeningen in.

Ik ga met een aantal onderwerpen uit Meststoffen voor jouw blog aan de slag bijvoorbeeld hoe je een onderwerp kan kiezen voor jouw blog, hoe je je stem als blogger kan vinden en kan laten horen in een wereld waarin iedereen en z’n moeder een blog heeft, hoe je een leuk blogbericht kan opbouwen, hoe je een titel kan maken die aandacht trekt op social media én goed scoort in zoekmachines en hoe je van een sporadische blogbezoeker, een trouwe bezoeker kan maken. Geef toe, dat klinkt interessant, toch?

Wil je er bij zijn? Zak dan op dinsdag 3 november af naar de Boekenbeurs. Het is die avond Ladies Night en dan is de Boekenbeurs open tot 22u. Vorig jaar ging ik daar ook heen en dat is de max. Tijdens nocturnes is er sowieso minder volk en kan je wat meer op je gemak rondsnuisteren tussen alle boeken. Omdat het Ladies Night is, zijn er heel wat toffe extra workshops en dergelijken. De moeite om even langs de komen. Ik zal die avond met mijn interactieve lezing te vinden zijn op het Groen Podium tussen 20u30 en 21u30.

Edit: inschrijven kan via de site van Creatief Schrijven, maar is niet verplicht. Het geeft ons een idee van hoeveel mensen we ongeveer mogen verwachten. Wie dus last minute beslist om deel te nemen, kan zich er altijd bij komen zetten.

Zeg eens lieve mensen, wie van jullie zal er die derde november nog allemaal rondlopen op de Boekenbeurs? Als je me spot, zeg gerust even dag. Ik bijt meestal niet. 😉

You Might Also Like

 • An

  cool zeg! zou er graag bij zijn, maar door de week is het nogal moeilijk.
  Veel succes alleszins!

 • goofball

  cool zeg, op de boekenbeurs staan! proficiat. Ik zal er wel niet bijzijn

 • Lotte

  Wauw, leuk! Jammer dat ik er niet bij kan zijn, tijdens de week lukt het niet zo goed. Ik kan pas op 7 november naar de Boekenbeurs…

 • Jessi

  Leuk, Kathleen, da’s geweldig! Ik ben nu wel aan het overwegen naar de boekenbeurs te komen! Leuke kans die je krijgt!

  • Kathleen

   Inderdaad een hele fijne kans! Het zou tof zijn moest je erbij kunnen zijn.

 • Lieselot

  ik kom af!!

  • Kathleen

   Hoera! Toch op z’n minst één bekend gezicht. 😉

 • Gwyllion/Ellen

  Wat leuk! Veel plezier!

 • Le petit requin

  Klinkt super en ongelooflijk spannend! Veel succes ermee; ik ga niet naar de Boekenbeurs, maar anders was ik zeker wel eens komen kijken.

 • gerhilde maakt

  Vandaar dat de naam op de website van de Boekenbeurs niet klopt! Ik wilde eerste met zekerheid weten of jij er zou staan of niet. 🙂
  Ik kom dus af, maar euhm, is het niet de bedoelding dat je je inschrijft via de website van Creatief Schrijven?

  • Kathleen

   Er staat inderdaad een inschrijvingsformulier op de site van Creatief Schrijven. Inschrijven mag, maar is op zich niet verplicht. Het geeft ons wel een idee van hoeveel deelnemers er ongeveer zullen zijn.

 • Re-saar-cle

  Fijn dat je met je Meststoffen ‘live’ gaat! Ik heb in elk geval veel gehad aan de online bersie. Succes!!!

 • Wapiti

  Dat vind ik echt super voor jou! Ik ben er zeker van dat je dat goed gaat doen.
  Ik ga al enkele jaren (bijna) niet meer naar de boekenbeurs omdat daar teveel verleiding is. Als het er dit jaar toch van zou komen, zal dat zeker op dinsdagavond zijn. Wie weet?!
  In elk geval: succes!!!

  • Kathleen

   Wie weet! Het zou fijn zijn je eens te ontmoeten.

 • zwartraafje

  Ik ga op 31/10, 7/11 en 10/11 naar de Boekenbeurs. Maar wie weet … misschien win ik wel tickets met één van de wedstrijden waar ik aan heb meegedaan en dan wil ik zeker ook eens langskomen om jou in het echt te ontmoeten.

  • Kathleen

   Ik duim mee dat je nog een kaart wint!

 • Kelly

  Ik zal er niet zijn (veel te lang onderweg met het openbaar vervoer, da’s écht een ramp van waar ik woon), maar nogmaals: zoooo zootjes!! En zoooo cool! En veel succes en plezier en van die dingen!

 • Sandra

  O. Wat geweldig. Vroeger ging ik elk jaar naar de boekenbeurs , maar helaas zijn we ook dit jaar op vakantie :-). Ja. Ook op 3 november. Veel genot die dag !

 • Mirthe

  Leuk! Ik had het al zien staan op de website van De Boekenbeurs. Jammer genoeg sleurt mijn lief me die avond mee naar een Bond Night in de cinema, anders was ik wel eens komen kijken. Succes!

 • Linda

  Neeeee, net die dinsdag heb ik ‘s avonds een vergadering! Zo zonde. Supertof dat je dat gaat doen!

  • Kathleen

   Nooooeess! Ik was al eens gaan spieken of jullie geen stand hadden op de Boekenbeurs zodat ik anders effe langs kon komen om dag te zeggen. Helaas. Helaas.

 • Kim (Groene Pumps)

  Oh zo leuk! Ik herinner me nog de Kleintje strips van Kathleen die zo benauwd was om voor een publiek te gaan spreken en zie eens aan, ze gaat gewoon ff chill op de Boekenbeurs haar ding doen!
  Ik zou heel graag afkomen naar de Ladies Night (voor jou en andere aanwezigen), maar ik weet nog niet of het haalbaar zal zijn in de planning… Enige kans dat je ergens een camera zet en een vlogje hier op de blog smijt? 🙂

  • Kathleen

   Haha! Zo chill is het niet, vrees ik. Die zenuwstotter zal zeker ook aanwezig zijn. Ik denk niet dat ik de lezing ga opnemen, want zenuwen en technologie, dat is nooit een goede combinatie. Dat loopt gegarandeerd mis. Ik ga me die avond focussen op de lezing zelf.

 • fieke

  Leuk! Veel plezier!
  In de week raak ik er ook niet, maar ik hoop er in het weekend te kunnen snuisteren tussen de boeken. Ik kijk er nu al naar uit 🙂

 • Carla

  Vorig jaar naar de ladies night geweest,super leuk maar jammer genoeg moeten/mogen we dit jaar op ene zaterdag gaan,vriendin heeft door de week geen verlof meer…Veel succes ermee.

 • Veerlez

  Jammer dat Antwerpen niet om de hoek is hier, anders was ik er naar toe gekomen!

 • Literasa

  Super, wat een mooie kans! Helaas lukt het me niet om erbij te zijn. Veel succes!

 • Annelies

  Oh wat jammer, ik ga helaas een andere dag. Het leek me heel leuk om mee te maken.

 • Meststoffen voor jouw blog | Mirthe

  […] Voor € 59 ontvang je vier weken lang mailtjes van Kathleen en kan je je eigen blog even hard laten groeien. (Of je kan op 3 november naar de Boekenbeurs gaan voor een interactieve lezing.) […]

 • meisje

  Leuk! En een klein beetje spannend ook.
  Jammer dat het zo ver is anders was ik wel eens komen piepen en supporteren 🙂

 • De Zuster Van

  Amai Kathleen, je bent mijn held! Ik ‘moet’ daar gewoon een uurtje gaan zitten en ik krijg al de shivers als ik er nog maar aan denk. Groot respect en een diepe buiging van mijnentwege. Je gaat dat super doen!

 • Kathleen

  Ik zal aanwezig zijn en ben super nieuwsgierig… tot vanavond! Groetjes, Kathleen

 • Pin It on Pinterest