Gelezen

Verbeelding Book Challenge – update

Aan het begin van het jaar lanceerde ik de Verbeelding Book Challenge en jullie sprongen massaal op die challenge. Zo leuk om te zien! Hier en daar zie ik mensen op regelmatige basis updates geven over hun vooruitgang. Het leek me de hoogste tijd om hier ook eens te laten weten hoe het met mij en die challenge gaat.

Er zijn nog welgeteld twee maanden om deze challenge tot een goed einde te brengen. Twee maanden. De tijd begint te dringen. Dus in plaats van het te hebben over de boeken die ik al heb gelezen, ga ik het even hebben over de boeken die ik nog ga lezen en die binnen deze challenge passen. Ik heb nog acht puntjes die ik moet afvinken. Doenbaar, lijkt me.

 • Een boek van 500 pagina’s of meer lezen: ik zit nog altijd aan pagina 377 van de 599 van Nachtfilm van Marisha Pessl. Jawel. Eind april heb ik het boek opzij gelegd en ik ben nog altijd van plan de resterende 222 pagina’s te lezen.
 • Een boek gepubliceerd in je geboortejaar: The Handmaid’s Tale ligt hier nog altijd klaar. Het is een kwestie van er aan te beginnen.
 • Een boek dat voor 1900 werd gepubliceerd: Het wordt er waarschijnlijk een van Jane Austen. Pride and Prejudice en Emma ken ik zowat vanbuiten, dus misschien moet ik een van de andere nog een keer een kans geven.
 • Een boek dat je ooit begonnen bent maar nooit hebt uitgelezen: Nachtfilm heeft lang genoeg aan de kant gelegen, dus ik tel dat boek hier voor mee als ik het uitkrijg. Het aantal boeken dat ik nooit heb uitgelezen is trouwens bijzonder beperkt. Meestal sla ik mij er wel door.
 • Een boek dat zich afspeelt in Azië: Ik heb vorig jaar Snow Flower and the Secret Fan van Lisa See gelezen en ik vond dat een heel mooi boek. De kans bestaat dus dat ik mijn tanden zet in een van haar andere boeken.
 • Een boek dat zich afspeelt in Afrika: Ik kocht alvast Wat is de Wat van Dave Eggers. Langs alle kanten hoor ik hele positieve dingen van dit boek en het speelt zich af in Afrika.
 • Een boek dat zich afspeelt in Latijns-Amerika: Onlangs stond ik in de Standaard Boekhandel bij de Engelse boeken en daar viel mijn oog op The Seven Sisters van Lucinda Riley. Eén van de personages in dat boek trekt naar Rio de Janeiro om daar meer te weten te komen over haar verleden. Voor mij telt dat als “een boek dat zich afspeelt in Latijns-Amerika”. Alleen is het een boek van 636 pagina’s en dat schrikt mij nogal af. We weten intussen allemaal dat ik problemen heb met mij langer dan 377 pagina’s op één boek te concentreren. Blijkbaar.
 • Een boek in een andere taal dan dat je anders lees: Een boek in het Frans lezen is een optie, maar er staat zoveel haar op mijn Frans dat ik niet weet of dat wel een goed idee is. Het is anders wel de hoogste tijd om De Kleine Prins nog eens te lezen. Gelukkig heb ik hier nog een IJslandse versie van De Kleine IJsbeer liggen. Dat kan ik misschien nét aan. 😉

Dus ja, ik weet nog wat gedaan de komende maanden. Volgens mij gaat het nog nipt worden. Ik vind het heel moeilijk om een leesplan op te stellen en me er dan aan te houden. En ik blijf worstellen met boeken langer dan 400 pagina’s. Vraag me niet waarom. Waarschijnlijk omdat ik de aandachtsspanne van een goudvis heb. Dus misschien haal ik het, misschien haal ik het niet.

Hoeveel boeken moet jij nog lezen van de Verbeelding Book Challenge lijst? Denk je dat je de challenge tot een goed einde gaat brengen?

You Might Also Like

 • Veerlez

  Ik heb er ook nog een behoorlijk aantal te liggen, maar ik merk dat ik het moeilijk vind om te beginnen, omdat het toch meestal boeken zijn die me niet zo liggen.. Maar goed, aangezien ik al meer dan genoeg boeken heb gelezen voor mijn aantal boeken challenge, zal ik toch eens mijn best gaan doen voor deze challenge 🙂

 • fieke

  Herkenbaar, dat moeite hebben met boeken van meer dan 400 blz. Meestal toch!
  Vorige week las ik ‘Emma’ uit, en als ik ‘Norwegian Wood’ uit heb (wellicht dit weekend) moet ik nog drie puntjes afstrepen. Voor twee van de drie heb ik een boek liggen, ik weet alleen niet wat ik met ‘een fantasy boek’ moet aanvangen omdat dat niet écht ‘mijn’ genre is. Ik blijf dit de leukste ontdekking van 2015 vinden! 🙂

 • gerhilde maakt

  Ik gaf vandaag ook een update. Ik heb ook nog acht puntjes te schrappen, maar mij lijkt het niet zo haalbaar meer. Och, we zien wel. Ik vond het alleszins een heel goed idee van jou, die challenge.

 • Karlijn

  Het gaat je vast lukken! En anders is het niet het einde van de wereld toch? Je hebt al zoveel gelezen, zoveel nieuwe ‘werelden’ ontdekt dat alleen dat al fijn is toch?
  (ik heb een tijdje geen blogs meer gelezen dus ik heb veel berichten gemist. Ga snel even teruglezen) X

 • Le petit requin

  Benieuwd naar wat je van Wat is de wat gaat vinden! Ik heb die al een paar keer vastgehad in de winkel, maar bij de uiteindelijke selectie blijkt hij toch altijd te sneuvelen 🙂

  Ik moet nog twee puntjes schrappen, dus op zich zou het haalbaar moeten zijn. Alleen sci-fi, geen idee of ik mij daar eigenlijk ga kunnen aanzetten…

 • Dorien

  Ik heb ondertussen mijn overzicht op goodreads ook bijgewerkt. Deze items staan nog open:
  2. Een boek gepubliceerd in je geboortejaar
  17. Een boek waar je gek van was als kind
  18. Een boek dat je ooit begonnen bent maar nooit hebt uitgelezen
  22. Een boek waar een televisie reeks werd op gebaseerd
  23. Een boek dat al zeer zeer zeer lang op je te lezen lijst staat
  25. Een boek dat zich afspeelt in Afrika
  26. Een boek dat zich afspeelt in Latijns-Amerika
  29. Een bundel kortverhalen
  30. Een poëzie bundel

 • Joyce

  Ik heb het moeilijk met dat boek in een andere taal dan ik gewoon ben. Ik lees altijd in het Engels of Nederlands. Mijn Frans is niet goed genoeg meer, laat staan Duits. Ik heb een master Zweeds, maar na 4 jaar zie ik dat ook niet meer goed komen… Dat wordt dus een moeilijk puntje.

 • Pin It on Pinterest