Gegeten

Doe-het-zelf Japans snoepgoed

Ik heb het wel een keertje eerder vermeld hier op mijn blog dat ik gefascineerd ben door Japans snoepgoed. Volgens mij heb ik intussen al meerdere uren van mijn leven weggegooid door naar YouTube filmpjes te kijken van hoe mensen aan de slag gaan met die snoep pakketten. Het Vriendje besloot me onlangs te verrassen met een tiental van deze sets. Lang leve tussendoorkadootjes. Lang leve Het Vriendje.

Dus ging ik aan de slag met zo een van die pakketje en uiteraard kon ik het niet laten om ook een filmpje op te nemen. Het moest gewoon. Het was sterker dan mezelf.

Het was eigenlijk verbazend leuk om hiermee aan de slag te gaan. In totaal ben ik er een dik halfuur mee bezig geweest en ik heb me serieus geamuseerd. Die poedertjes zien veranderen in allerhande kleurtjes op zich al was mind blowing. De krakende geluidjes van die poedertjes, al dat prulwerk… Ik werd er als het ware zen van. Het uiteindelijke resultaat was lekker, maar ik vond het maken van het snoep eigenlijk veel leuker dan het eten van het snoep. Ha! En dit is nog één van de eenvoudigere sets. Wat gaat dat dan wel niet geven bij de ingewikkeldere sets? Ik kijk er al naar uit!

Ik vermeld het ook een aantal keer in het filmpje, maar ik ga het toch nog eens hier neerpennen. Als je zelf aan de slag wil met zo’n snoeppakket, dan kan je altijd even gaan kijken bij MostCutest.nl. Zij hebben heel veel van deze snoeppakketten in huis én versturen naar België. Win. Win. Also: not sponsored. Ik ben voornamelijk een grote fan van hun YouTube kanaal. Dat spreekt zo’n beetje voor zich gezien mijn fascinatie voor YouTube filmpjes rond Japans snoepgoed.

Dit is het eerste pakketje dat ik heb geprobeerd. Het allerallereerste. Ik heb er nog negen te gaan en ik kijk er al naar uit. Ik vermoed dat er nog van deze filmpjes gaan volgen. Misschien dat ik ze niet allemaal hier post, maar als je op de hoogte wil blijven, dan kan je je altijd aanmelden op mijn YouTube kanaal. Aah… Japans snoepgoed. Het is liefde. Dat staat vast.

Voel je het kriebelen en wil je zelf ook wel een keer op deze manier je eigen snoepjes maken? Of zegt het je helemaal niets?

You Might Also Like

 • liese

  vreemd, ik hoor geen geluid?

  • Kathleen

   Oei. Hier werkt het wel. Have you tried turning it on and off again? 😉

 • Jessi

  Aaaah zoo lief van je vriendje!! Ik wil dat al zo lang eens kopen! Ik had het bijna gekocht op Made in Asia, maar er stond zoveel volk aan dat standje dat ik het heb opgegeven. En JA tegen nog meer filmpjes! Ik kijk daar ook super graag naar 😀

 • Lotte

  Echt een heel leuk filmpje, want eerlijk is eerlijk, ik heb nog nooit een video gezien van iemand die snoep maakt 😀 😀 Het is dus eens iets helemaal anders. Ik ben een hele moeilijke qua snoepgoed, dus ik zou ze waarschijnlijk niet lusten, al zien ze er wel mooi uit. Als ik het mij goed herinner, bestaat er een Japans merk van kauwgom dat Lotte heet. Vind ik eigenlijk wel cool, haha.

 • Mirthe

  OMG, dat is zó grappig! Ik kende het niet, dus weer iets bijgeleerd vandaag. 🙂

 • Petra

  Mijn oudste zit stiepelzot van die filmpjes! Misschien dat de Sint hier zo’n pakketje maar moet brengen

  • Kathleen

   Volgens mij zijn de interesses van jouw oudste en mijn interesses niet zo heel erg verschillend. 😀
   Ik heb zo’n vermoeden dat de Sint haar heel blij zou maken met zo’n pakketje.

 • Johanna

  Cool! ik wil dat wel eens proberen 🙂 grappige Japanse snoepjes!

 • Le petit requin

  Hihi, zo grappig! Mij spreekt het prullen met die kleurtjes zeker wel aan (spelen met marsepein en kleurstoffen vind ik zo af en toe ook wel eens leuk namelijk), maar ik betwijfel of ik het effectief lekker zou vinden 🙂

 • gerhilde maakt

  Dat had ik dus nog nooit gezien. Wel amusant!

 • Resaarcle

  Dat is nu eens echt een heel gekke fascinatie! Enjoy!

 • mme carper

  Ik kende ‘Japans snoepgoed’ nog nog.
  Je kleurrijk filmpje bracht hier verandering in.
  In onze vriendenkring kennen we ook iemand die we hier waarschijnlijk een groot plezier mee kunnen doen. ‘Probleem cadeau’ opgelost!

 • Madame boerenerf

  Ik was er al nieuwsgierig naar toen ik er in je eerdere post over las. Dus heb snel je filmpje bekeken 🙂 Geweldig zeg! Dit ga ik zeker ook eens doen. Ik weet wat vragen aan de kerstman 😉

 • appelstien

  Oh oh oh! Die filmpjes heb ik ook al ettelijke keren bekeken. Zalig!

 • zwartraafje

  Ik had bij een nederlandse boekenblogster twee keer een foto-verslag van dit soort pakketjes gezien. Zij vond het leuk om het samen met haar jongere nichtje te doen, maar gelukkig staat er geen leeftijd op en mogen we er ons als volwassenen gewoon ook in ons eentje mee amuseren. 🙂

 • Sandra

  Als je nog eens zoiets weet ;-). Ik heb net een heel pakket besteld zo supertof vond ik het. Ik koop nooit snoep voor onze kroost omdat het door onze tandarts zowat verboden is, maar ik ga het dan ook niet geven, maar de Sint (dat is toch iets anders!). Mijn portemonnee is weer wat lichter, maar ik kan bijna niet wachten tot ik de blijdschap hier ga zien en de groten zullen wellicht willen meehelpen. Japan interesseert me steeds meer. Ze hebben ook zo een geweldige Japanse boekjes over interieur. Daar heb ik een half schap van ;-). Echt Cute 😉

 • Inge

  Nog nooit van gehoord maar wel keitof ! Jij hebt het beste Vriendje ooit ! En ik wil zeker nog zo’n filmpjes zien..

 • emmel

  Ik zou het wel graag in de klas eens doen, ik denk dat de kinderen dit geweldig zouden vinden

 • Pin It on Pinterest