Gelezen

Nog te lezen in 2015

De laatste weken van het jaar zijn ingezet. Het aftellen naar het nieuwe jaar kan beginnen, maar eerst moeten er nog een aantal puntjes op mijn Verbeelding Book Challenge lijstje geschrapt worden. En uiteraard zijn er ook altijd een paar boeken die ik gewoon wil lezen, omdat het kan.

Twee boeken kan ik dus al min of meer schrappen van mijn lijstje. Dat wil zeggen dat ik dit jaar nog zeker vier boeken moet lezen. En ik denk dat ik nog eens een blik moet werpen op mijn Verbeeling Book Challenge lijst, want volgens mij mis ik toch nog een aantal puntjes. Jikes. En mij kennende, zullen er ook wel weer wat andere boeken gelezen worden, maar hopelijk wijk ik niet te hard af van mijn lijstje. Fingers crossed.

Welke boeken wil jij nog zeker lezen dit jaar? En hoe staat het met jouw Verbeelding Book Challenge als je hebt meegedaan? Ga je de dertig puntjes kunnen schrappen tegen het einde van het jaar, denk je?

You Might Also Like

 • gerhilde maakt

  Ik hoorde onlangs op de boekenclub dat De mooie voedselmachine van Giulia Enders echt de moeite is. Ik ben er wel nieuwsgierig naar!

 • fieke

  De tip voor ‘De mooie voedselmachine’ kreeg ik een hele tijd geleden al van een vriend, maar ik heb ‘m nog niet gelezen. Voor de Book Challenge ‘moet’ ik nog 2 puntjes afstrepen: een fantasy boek en een boek gericht op kinderen jonger dan 12. Ik hoop dat ik het haal, maar er zijn nog zo veel andere boeken die ik graag wil lezen. Gisteren las ik ‘Woesten’ uit, met de app ‘Verborgen parels’. Nu zijn er nog 14 e-boeken die ik kan lezen voor half januari. I need more time! 🙂

 • trijnewijn

  Ik ga je challenge niet kunnen volbrengen. Ik heb er 24 van de dertig gedaan, het ziet er niet naar uit dat er nog bij zullen komen… Maar het is wel al een erg goed leesjaar geweest, met bijna 40 boeken (graphic novels niet meegeteld), dus ik ben een tevreden boekenwurm 😉

 • Wapiti

  je hebt nog wat achter de kiezen te krijgen dit jaar!
  Als vroegere lerares Nederlands kan ik met veel bewondering zeggen dat ik geen betere leespromotor kan dan jij! Je spreekt altijd zo gedreven over leesvoer (en natuurlijk ook over je andere bezigheden).
  Voor wie nog een boek voor -12 jaar zoekt, kan ik de verhalen van Peter Verhelst en Carll Cneut aanraden: ‘Het geheim van de keel van de nachtegaal’ en ‘De jongen, de neushoornvogel, de olifant, de tijger en het meisje’. dat laatste boek is pas uit en ik krijg het onder de kerstboom. Dit zijn heerlijke boeken in een prachtige poëtische taal, geweldig geïllustreerd door Carll Cneut!
  Ik wens iedereen veel leesplezier en fijne feestdagen 🙂

 • Eline

  Lastig hé, om u aan van die lijstjes te houden? Er is altijd zoveel anders dat ook erg leuk lijkt om te lezen…
  Ik moet nog acht puntjes van de Verbeelding Challenge doen en ik vrees dat ik daar niet in ga slagen. Ik ben momenteel aan het worstelen met The Picture of Dorian Gray en verder zou ik graag nog Carry On en Burial Rites lezen. En misschien nog één boek dat zich niet in Europa/Amerika afspeelt, ‘k weet wel nog niet welk.

 • Nele Deneut

  Op jouw aanraden, las ik de trilogy van Angelfall en ik ben helemaal verkocht! Super goede boeken serie en de filmrechten zijn blijkbaar opgekocht dus het is spannend afwachten op de moviess!!

  • Kathleen

   Amaai! Dat van die filmrechten wist ik nog niet. Weer iets om naar uit te kijken. 😀

 • An

  Ik wil zo graag Library of souls nog lezen, deel 3 van Miss Peregrine, maar ik ben nog steeds aan het wachten tot ie in de bib verschijnt. Hopelijk dit jaar nog, want hij is in bestelling.

 • Nele

  Voor de reading challenge moet ik moet nog n boek in een andere taal lezen en “Het verdriet van België” (aka het boek dat het langst op mijn to read lijst staat). Ik zie toch n beetje op tegen die laatste ?. Maar het zal sowieso voor in de kerstvakantie zijn…

 • Becky

  Voor de Verbeelding boekchallenge ga ik vanavond ‘En uit de bergen kwam de echo’ van Khaled Hosseini uitlezen (nog 70 blz te gaan, dus dat moet lukken) en dan heb ik nog 1 puntje om af te strepen: een boek waar je gek van was als kind… Dat wordt Koning van Katoren van Jan Terlouw. Yay!

 • Sofie

  Ik doe mee voor een derde van de bookchallenge. Nog 1 boek te lezen. Het zal nog wel lukken. Komt er weer zo’n challenge? 🙂

 • Pin It on Pinterest